"Fethullah ve Amerika Kaybetti"

İzmir İl Başkanımız Rifat Mutlu, Konak Meydanı'nda İzmirlilere seslendi.

Tarih:

İzmir İl Başkanımız Rıfat Mutlu, darbecilere karşı Konak Meydanı’nı dolduran İzmir halkına kürsüden hitap etti. On binlerin toplandığı meydanda ortak paydanın vatanseverlik olduğunu belirten Mutlu şunları söyledi: “Şehit olan askerlerimize, yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar 80 milyonun şehidi onlar 80 milyonun gazileri. Hiçbir ayrım gözetmeden vatanseverlik paydasında buluşmalıyız. 15 Temmuz’da olan bir işgaldir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu meclisi bombalamak gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Bu millet buna izin verir mi? Amerika darbe planında çuvallamıştır.

 

‘Fethullah Gülen’in üstünde bir üst akıl var mı?’ diye bazı devlet büyüklerimiz soruyor. Bu yanlış. Çünkü üzerinde bir üst akılsız Amerika var. Türk milletini parçalayacak ve Amerika’ya peşkeş çekecek hiçbir kimse anasının karnından doğmadı.

 

TSK’nın yaptığı harekat sonrasında PKK hendeklere gömülürken söyledik. Bize “Siz saray savaşını mı savunuyorsunuz” dediğinizde de dediğimiz gibi ‘Bu saray savaşı değil, vatan savaşı!’

 

Mutlu’nun, Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in selamını halka ileterek konuşmasını sonlandırmasının ardından alandan büyük alkış geldi.

 

TÜRKİYE CEPHESİ GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

 

Öte yandan Vatan Partisi’nin Türkiye cephesini kurmak amacıyla diğer partilerle görüşme kararı alması sonrasında İzmir’de ilk görüşme yapıldı. İzmir İl Başkanımız Rıfat Mutlu ve İzmir il yönetim heyetimiz 20 Temmuz’da AKP İl Başkanı Bülent Delican ile AKP il binasında görüşme yaptı. Diğer partilerle de görüşeceklerini belirten Mutlu, darbeye karşı ordu millet bağlarını güçlendirmenin doğru olduğunu söyledi. Bülent Delican da “Türkiye yeni bir döneme girmiştir. Partilerimizin bunu bilerek hareket etmesi gerekmektedir” dedi.