"Farklılıklarımız bizi birleştirecek"

Gençlik örgütümüz Öncü Gençlik’in düzenlediği yaz akademileri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençleri buluşturdu.

Tarih:

Ayrı tarihlerde iki kamp şeklinde düzenlenen Öncü Gençlik Yaz Akademileri, Van’dan, İzmir’e, Kayseri’den Aydın’a sosyalistinden milliyetçisine yüzlerce genci yan yana getirdi. Akademi boyunca beraber eğlenip, beraber öğrenen, paylaşan, üreten gençler yeni döneme çok yönlü eğitim programıyla hazırlandı.

 

Akademideki gençler içinde spor dallarına ilgi duyanların sayısı da hayli fazlaydı. Akademide basketbol, futbol, voleybol gibi takım oyunlarında başarı sağlamış gençlerin yanısıra karate, tekvando, jeet kune do, güreş gibi dövüş sanatlarıyla uğraşan ve turnuvalara katılarak derece almış gençler de vardı. Mücadelesini Öncü Gençlik’te yürüten gençler fikirlerini Aydınlık’a anlattı.

 

 

ÇIKAR GÖZETMEYENARKADAŞLIK

 

Karatede siyah kuşak olarak turnuvalara katılan Öncü Gençlik Çanakkale Üyesi Aytaç Öztürk, sporla siyaset arasında kurduğu köprüyü şöyle anlatıyor: “Wado-ryu Türkiye şampiyonasında büyükler müsabakasında yarıştım ve birincilik aldım. Uzakdoğu dövüş sanatlarının felsefesinde sömürülere karşı dik bir duruş vardı. Ben bu duruşu Vatan Partisi’nde gördüm, iki ayrı alandaki duruşu paralel görüyorum. Öncü Gençlik’in içinde çıkar gözetmeksizin süren bir arkadaşlık var. Beni en fazla etkileyen de bu oldu. Bu arkadaşlığın bir parçası olduğum için şanslıyım. Öncü Gençlik içinde hangi siyasi görüşte olduğunuz önemli değil. Tek bir şartımız var: Vatan için öğren, üret ve mücadele et. Vatanı için bir şeyler yapmak isteyen tüm arkadaşlarımızı da bizimle beraber mücadele etmeye davet ediyoruz. Farklılıklarımız bizi birleştiren esas olacaktır.”

 


‘EMPERYALİZME KARŞITLIK BİRİNCİL KOŞULUM’

 

Öncü Gençlik İzmir İl Örgütü Üyesi Elfide Nur Atalay, yıllarca FETÖ’nün okulunda ders almış. Örgütün iç yüzünü gören Atalay, Doğu Perinçek’in FETÖ Darbesi kitabını okuduktan sonra Vatan Partisi’ne katılmaya karar vermiş. Atalay yaşadığı süreci şöyle anlatıyor:

 

“Darbeden sonra ortaya çıkan gerçeklerle, çevremdeki FETÖ destekçisi kişilerin tavırlarıyla işin iç yüzünün çok farklı olduğunu, derin bir yapılanmanın devlet kademelerine sızdığını gördüm. Uzun bir süredir siyasi arayış içindeydim. Meclisteki hiçbir parti ile fikirlerim uyuşmuyordu. Emperyalizme karşı durmayı hep birincil koşul bildim ve bu düşüncemle birleşen partinin Vatan Partisi olduğuna karar verdim. Bu da Genel Başkanımız Doğu Perinçek sayesinde oldu. FETÖ Darbesi kitabını okuduktan sonra partiye katılma kararı aldım.”

 

 

‘TARTIŞIYOR GELİŞİYORUZ’

 

Türkiye Komünist Partisi’nden ayrılarak Vatan Partisi’nde görev almaya başlayan Öncü Gençlik Aydın İl Başkanı Doğukan Doğan da şu ifadeleri kullandı: “TKP siyaseti gereği dar bir çerçeveye kendini sıkıştırmış durumda. TKP gençliğinde de bunun yansımaları görülüyor. Rutin işlerde dahi birlikte hareket ediyorlar. Maalesef her konuda aynı şeyleri düşünüyorlar. Fakat Öncü Gençlik’te sağ ve sol kökenden arkadaşlar birarada oldu. Burada farklı düşünceler de ortaya atılıyor ve böylece partili gençlerin düşünsel birikimi ve yaratıcılığı gelişiyor. Burada olmaktan ve vatanım için mücadele etmekten dolayı mutluyum.”