Esnafın Sorunu Vatan'la Çözülür

Tüm yurtta seçim çalışmalarına hız kattık.

Tarih:

Tüm yurtta seçim çalışmalarına hız katıyoruz. Esnaf ziyaretleri ve pazar gezmeleri yapan milletvekili adaylarımız bu gezilerde üreticinin sorunlarını dinleyip Partimizin çözümünü anlatıyor.

 

 

Hasan Korkmazcan’dan Eski Seçmenlere Çağrı

Denizli’de, Genel Başkan Yardımcımız ve Denizli milletvekili adayımız Hasan Korkmazcan ve Denizli milletvekili adaylarımız Çal ilçesinde pazar ve esnaf gezisi gerçekleştirdi. Ziyaretlerin ardından Çal ilçe büromuzun açılışını yaptık. Açılışta konuşan Hasan Korkmazcan, “1969’da en genç vekil olarak beni Meclis’e gönderen tüm seçmenlerimizi Vatan’da birleşmeye çağırıyorum” dedi.

Ziyaretler sırasında sık sık pahalılıktan yakınan Çal halkı, Denizli milletvekili ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye ve AKP iktidarına sitem etti. Bir esnafın, “Üretimi bitirdiler, soframıza koyduğumuz patatesi bile alırken artık elimiz yanıyor, patates hiç bu kadar pahalı oldu mu Sayın Nihat Zeybekçi?” ifadeleri dikkat çekti.

Çal’da matematik öğretmeni Niyazi Daban tarafından düzenlenen, otizmli Emre için kitap okuyoruz sloganıyla başlayan etkinliğe Hasan Korkmazcan da Çal ilçe örgütümüzle birlikte kitap okuyarak destek verdi.

 

Antalya’da Pazar Esnafı Vatan Partisi Önlüğü Giydi

Antalya'da da seçim çalışmalarımızı hızlandırdık. Antalya 1. sıra milletvekili adayımız Türkiye'nin ilk kadın orkestra şefi, Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı, Genel Başkan Yardımcımız İnci Özdil başta olmak üzere milletvekili adaylarımız Döşemealtı’nda esnaf ziyaretinde bulundu. Döşemealtı'nda kentin sokaklarını bildirilerle donattık. Yurttaşlardan büyük destek gören milletvekili adaylarımız, Partimizin üretim ekonomisi programını esnafla paylaştı. Muratpaşa ilçesinde seçim büromuzun açılışı yapan Partimize büro çevresindeki Pazar esnafı Vatan Partisi önlüğü giyerek destek verdi. Seçim bürosu açılışında konuşan 1. sıra adayımız İnci Özdil, “Bizim hedefimiz Milli Hükümet'i kurmak. Üreten çiftçiden aradaki aracıları çıkararak köylüyle vatandaşı direk buluşturacağız” dedi.

 

 

Bursa Pazarında Rozet Takma Töreni

Bursa milletvekili adayımız, Bursa Kadın Kuruluşları Birliği Eski Başkanı Aytaç Toker ve partililer pazar esnafını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Partimize üye olan yurttaşlara aday Aytaç Toker tarafından parti rozeti takıldı.

 

 

Çözüm Milli Hükümet Programı

Partimizin Milli Hükümet Programı’nda tarımın geliştirilmesine yönelik yer alan başlıca maddeler şu şekilde:

·        Tarım üreticisinin emeğinin karşılığını alması ve tüketicinin uygun fiyatlarla gıdaya ulaşması için, kamu eliyle ve kooperatifler aracılığıyla etkin ve iyi işleyen bir pazarlama sistemi örgütlenecektir.

·        Yoksul ve orta halli köylüler, tefeci ve banka borçlarından kurtarılacak, ipotekler kaldırılacaktır. 

·        Tarım işçilerinin sosyal güvenlik, sendika ve bütün demokratik hakları gerçekleştirilecektir.

·        İhtiyarlık, sakatlık veya hastalık nedeniyle toprağını işleyemeyen köylülerin, dul ve yetimlerin geçimleri, bakımları sağlanacaktır. 

·        Çiftçinin eğitimi için gerekli kurumlar oluşturulacak ve araçlar devlet tarafından sağlanacaktır.

 

·        Tarımda biyoteknoloji veya benzeri yöntemlerle üretim, sadece sınırlı ve korunmuş alanlarda, devlet denetimindeki millî şirketler eliyle yapılacaktır. Tarım alanları ve ürünleri, özellikle yabancı sermayenin yol açtığı genetik kirlenmeden korunacaktır. AR-GE faaliyetleri tamamen devlet denetiminde ve devlet destekli millî sermayeli şirketler tarafından gerçekleştirilecektir.