Erol Çakır'dan sonra bir emekli Vali daha Vatan Partisi'ne üye oldu

Tarih:

Öcalan'ı sorgulayan Komutan Hasan Atilla Uğur, Denizli’nin Çivril İlçesinde Recep Yazıcıoğlu Konferans Salonu’nda yüzlerce Vatan için mücadele verecek yurttaşlarla buluştu. Emekli Vali Niyazi Ergut ve 17 yurttaş Vatan Partisi’ne üye oldu.

Apo'yu sorgulayan komutan Hasan Atilla Uğur burada yaptığı konuşmada, şehit kanıyla sulanmış Güney Doğu Anadolu bölgesinin bugün PKK’nın elinde olduğunu söyledi.


Uğur, şunları ifade etti: “Peki bu şehit kanıyla suladığımız bu topraklar PKK'ya verilecekti de niye bunca arkadaşımız şehit oldu, gazi oldu? Terörist başı daha önce isyan etmiş olan Şeyh Said’i, Seyit Rıza'yı çok büyük bir adammış gibi gösteriyor, şimdilerde terörist başı alternatif Cuma namazları bile kıldırıyor. Türk Milleti bu kadar enayi mi arkadaşlar. Ben burada bir siyasetçi olarak bulunmuyorum bir Türk Subayı olarak konuşuyorum.  Kürt isyanı dedikleri isyanların aslında İngiliz ve Fransız destekli olduğunu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetini yıkmaya yönelik olduğunu, Vahdettin kalkışmalı saltanatını geri getirmek olduğunu, ben söylesem sen taraflısın dersiniz ama bakın terörist başı Abdullah Öcalan sadece asılmamak için "Şeyh Said İngilizlerin desteğiyle ayaklandı Musul meselesi vardı. Seyit Rıza Fransızların desteğiyle ayaklandı çünkü Türkiye'nin başında Hatay meselesi vardı.

Bizim yöneticilerimiz gidip Tunceli'de Dersim demiyorum Tunceli'de özürler diliyorlar başka bir partinin Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Öcalan'ın avukatı geliyor "Biz Dersim halkından özür diliyoruz" diyor. Sen kimsin de benim adıma özür diliyorsun”.