Ergenekon Tertibindeki Hukuksuzluğu Protesto Eden 4 Vatan Fedaisi Cezaevinde

Ergenekon tertibindeki hukuksuzluğun ortaya çıkmasına rağmen şimdi de davaları protesto edenler mahkemeyi engelledikleri gerekçesiyle hapse atıldılar

Tarih:

Ergenekon tertibi çöktü, duvarlar yıkıldı, zindanlar boşaldı. Tüm hukuksuzluğun ortaya çıkmasına rağmen şimdi de davaları protesto edenler mahkemeyi engelledikleri gerekçesiyle hapse atıldılar. Parti üyelerimizden İslam İleri (48), Ali Duman (55), Kurtca Köroğlu (51) ve Sadık Kırkayak (67) cezaevine girdiler.

        

         Silivri mahkemelerinde hukuksuzluğu alkış ve sloganlarıyla protesto eden parti üyelerimiz hakkında açılan dava geçtiğimiz ay karara bağlanmıştı. 13. Ağır Ceza Mahkemesinin 7 Haziran 2010 tarihli oturumunda avukatlar cübbelerini çıkararak mahkemeyi protesto etmiş, ardından izleyiciler “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi" ve "Perinçek çıkacak hesap soracak” sloganları ile protestoya destek vermişlerdi. “Alkışlamak suretiyle yargı faaliyetinin yürütülmesine engel oldukları” gerekçesi ile açılan davada yargılanan 119 sanık çeşitli cezalara çarptırılmıştı.

 

         93 kişinin 1 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırıldığı hükümde kararın açıklanması geri bırakılırken, 6 vatan fedaisi hakkında daha önce kasıtlı suçlardan mahkumiyetlerinin bulunması nedeniyle cezalarının infazına karar verilmişti.

 

         Parti üyelerinden Ali Duman 40 gündür Maltepe Cezaevinde, Sadık Kırkayak 38 gündür Sincan Cezaevinde, Kurtca Köroğlu 24 gündür Muratlı Cezaevinde ve İslam İleri 18 gündür Silivri Cezaevinde bulunuyor. Bekir Taşlıtepe ve Ahmet Erkol’un cezaları ise 6'şar ay ertelendi. Taşlıtepe ve Erkol, 5 ay sonra cezaevine girecekler.