Erbil: Göztepe hava kirliliğinde Türkiye'de en önde!

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası’nın 2018 yılı Hava Kirliliği Raporu açıklandı. Erbil, biz yeşil ve denizci bir Kadıköy kuracağız' dedi.

Tarih:

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası 2018 Hava Kirliliği Raporu’na göre Türkiye’nin en kirli havasının Kadıköy-Göztepe olması üzerine, Kadıköy Belediye Başkan Adayımız Osman Erbil, 'Mevcut belediyelerin düzeni çevre düşmanıdır. Biz yeşil ve denizci bir Kadıköy kuracağız' dedi.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası’nın 2018 yılı Hava Kirliliği Raporu açıklandı.

Rapora göre Kadıköy’ün Göztepe mahallesi Türkiye’nin azot dioksit oranı açısından en kirli bölgesi.


 

Raporu değerlendiren, Vatan Partisi Kadıköy Belediye Başkan Adayı Osman Erbil sosyal medya hesabından açıklama yaparak şunları söyledi:

‘’Göztepe yine 1. oldu(!) Azot dioksit oranının en çok olduğu yer yine Kadıköy-Göztepe oldu. Hem İstanbul’u yönetenler, hem Kadıköy’ü yönetenler hala sesiniz çıkmıyor. Sadece Göztepe mi? Hayır, Kadıköy’ün genelinde hava kirliliği üst seviyede. Kadıköylüler zehir soluyor! Mevcut belediyelerin düzeni çevre düşmanıdır! Rantları bitecek, hedef tahtasına koyarlar diye seslerini çıkarmazlar. Bu düzeni değiştirmek için adayız! Hava kirliliği Kadıköy’ün kaderi değil, bu kadar inşaat, bu kadar trafik zehir soluyan bir Kadıköy ortaya çıkarıyor. Bizim belediyeciliğimizde kaynaklar betona akmayacak! Karayoluna akmayacak! Yeşil ve denizci bir Kadıköy kuracağız!’’

Rapora göre, NO2 (azot dioksit) oranının en yüksek olduğu yer Göztepe çıktı. Ayrıca aynı bölgede PM10 (partikül) değerlerinde de yılın 173 günü sınırı aşıldı. Kadıköy genelinde de PM10 değerine göre yılın 82 günü sınır değeri aşıldı.