Ekonomik krize tek çözüm Üretim Devrimi

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu toplandı

Tarih:

4 Nisan 2020

 

“Bütün parti görev başına! Propagandayı yükselt, yeni üye kazan, Üretim Devrimine odaklan!”

 

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in başkanlığında toplandı. Doğu Perinçek, internetten görüntülü olarak yapılan toplantıda, üzerinde birleşilen görüşler doğrultusunda partiye önemli görevler verdi.

 

Perinçek, salgının tırmandırdığı ekonomik krizin çözümünü şöyle vurguladı: “Para basmak, bizim Üretim Devrimi programımızın 18. maddesinde öngörülüyor. Ancak para dağıtmayı değil, üretim çarkını çevirmeyi esas almalıyız. Buna Ekmek Teknesini korumak ve geliştirmek diyoruz. Emekçilerin ve millî sermayenin çıkarı burada birleşiyor. Fabrikalar ve işletmeler üretime devam edince, işçi ve memur da evine ekmek götürecek. Ayrıca milletin bütününün ekonomik ihtiyaçları karşılanacak.”

 

 

“ÜRETİM DEVRİMİ İÇİN GÜÇLENEN VATAN PARTİSİ”

 

Vatan Partisi, siyasi çalışmalarına ve toplantılarına evlerden görüntülü konuşma yöntemiyle devam ediyor. Partinin Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, genişletilmiş toplantı yaptı. Doğu Perinçek, konuşmasının başında yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle “her koşulda mücadeleyi sürdürme” ilkesini hatırlattı ve şöyle devam etti:

 

“Zor günlerden milletimizi kurtarmak için Vatan Partisi görev başında. Asla karamsar değiliz. Üretim devriminin eşiğindeyiz. Vatan Partisi olarak, bu kritik görev için kollarımızı çoktan sıvadık. Şimdi yeni üye kampanyasını başlattık. İnternet üzerinden yeni üyeler kazanıyoruz. Örgütümüzü büyütüyoruz, bunun için bütün üyelerimizi harekete geçiriyoruz. Bütün parti üyeleri, evlerinden propaganda çalışmalarına yoğunlaşacak. Örgütlenmedeki birinci ilkemiz, her koşulda mücadeleyi sürdüren öncü parti inşa etmektir. Elli yıldır gereğinde yeraltında hayatını sürdüren parti, evlerde de odalarda da mücadelesini sürdürür. Yollarını bulur.” dedi.

 

 

BİRİNCİ GÖREV: ÜRETİM DEVRİMİNİ ANLATMAK

 

Perinçek, Vatan Partisi'nin hazırladığı Üretim Devrimi programını anlatmanın birincil görevleri olduğunu belirtti. Yalnızca “halka para dağıtalım” vaadinin üretim hedefinden kopuk ve yanlış olduğunu belirten Perinçek, şunları söyledi: “Para basma, Üretim Devrimi programının 18.maddesinde var. Başlığı ‘Küresel Merkezlerden Bağımsız Güçlü Merkez Bankası.’ Oradaki ifade şu:

 

‘Şu anda Merkez Bankası ekonomiye karşılık gelen banknotun sadece yüzde 15'ini basmaktadır. Merkez Bankası, Türkiye Devletinin emriyle iç piyasadaki para dolaşımının bütününü karşılayan para basımında bulunacaktır. Özel bankaların kaydî para üreterek elde ettikleri senyoraj geliri, kamu gelirine dönüştürülecektir.’

 

Konuşmuşuz, tartışmışız, programımıza koymuşuz. Tabii bunu daha da açacağız. Dövizin TL’ye çevrilmesini de konuşacağız. Ancak para dağıtmayı değil, üretim çarkını çevirmeyi esas almalıyız. Buna Ekmek Teknesini korumak ve geliştirmek diyoruz. Emekçilerin ve millî sermayenin çıkarı burada birleşiyor. Fabrikalar ve işletmeler üretime devam edince, işçi ve memur da evine ekmek götürecek. Ayrıca milletin bütününün ekonomik ihtiyaçları karşılanacak.” Vatan Partisi Genel Başkanı, bu konuyu incelemesi nedeniyle Teori dergisinin nisan sayısının önemine dikkat çekti.

 

Kamulaştırmanın başta sağlık sektörü olmak üzere diğer alanlarda gündemde olduğunu belirten Doğu Perinçek, buradaki kritik noktayı vurguladı: “Çalışan, üreten işletmeyi kamulaştırmayacağız. Adam diyor ki, ‘İflas ettim.’ Orada kamulaştırmaya gideceğiz, ya da öyle bir faaliyet yürütüyor ki, kamunun çıkarıyla çelişiyor, o işletmeler de kamulaştırılabilir.”

 

Vatan Partisi’nin salgın ve eknomik kriz karşısında bozgunculara ve fitnecilere geçit vermeyeceğini vurgulayan Perinçek, şu mesajı verdi: “Fitneciler var ama bir de karamsarlar var. Ayrımını yapalım. Karamsarlar fitnecilerin kontrolünde. Onları o kontrolden kurtaracağız. Kazanıcı bir dil kullanalım.”