Dünya Basını Gündemi Vatan Partisi'ne Soruyor

Dünyanın önde gelen ülkeleri Türkiye'yi anlamak için Vatan Partisi'nin deneyimlerine başvuruyor.

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız Yıldırım Koç ve Merkez Karar Kurulu Üyemiz Yunus Soner uluslararası televizyon kanallarında Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki gerginliği değerlendirdi.

 

Genel Başkan Yardımcımız Yıldırım Koç ve Merkez Karar Kurulu Üyemiz Yunus Soner, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki krizi anlamak için Çin ve Rusya'nın önde gelen televizyon kanallarının tercihi oldu.

 

Çin Devlet televizyonuna konuşan Yıldırım Koç, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan krizin nedenlerine iki açıdan bakmak gerektiğini söyledi.

 

Koç, asıl önemli konunun Türkiye'nin NATO'dan uzaklaşması olduğunu da ifade etti. Türkiye'nin 1945'ten sonra politika değiştirerek Amerika'ya yaklaştığını söyleyen Yıldırım Koç, 1952 yılından beri NATO üyesi olan Türkiye'nin son 3-4 yıldır NATO ve ABD ile birçok sorun yaşadığını belirtti.

 

Merkez Karar Kurulu Üyemiz Yunus Soner de Rusya'nın en büyük televizyon kanallarından biri olan Russia Today'de yaptığı konuşmaya Türk hükümet yetkililerinin Almanya ve Hollanda'da maruz kaldığı muameleyi kınayarak başladı.

 

Her iki tarafı da bu krizi iç politika malzemesi yapmaktan kaçınmaya davet eden Soner, Avrupa Birliği'ni güvenlik ve ekonomi çıkarlarının Avrasya'da olduğu konusunda da uyardı.

 

Soner, şu anda yaşanan krizini arka planında Türkiye ile NATO arasında başka bir krizin de sürdüğünü söyledi.

 

Türk Hükümeti'nin geleneksel Türk diplomasisine geri dönmesi gerektiğini vurgulayan Soner, Avrupa'daki Türk nüfusun çıkarlarının da bunu gerektirdiğini söyledi.