Dr. Rifat Mutlu: "Türk Ordusu, 18 Mart 1915 günü desten yazmıştır"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Dr. Rifat Mutlu, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde Türk Milleti’nin deniz zaferini kutladı

Tarih:

1/2
2/2

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Rifat Mutlu, yayınladığı mesajla Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde Türk Milleti’nin deniz zaferini kutladı.

 

 

“En büyük pay İttihat Terakki Hükümeti’ne aittir”

 

Çanakkale Zaferi’nin büyük payının İttihat Terakki’de olduğunu söyleyen Mutlu, “Kahraman Türk ordusunun, Türk donanmasının büyük zaferini yürekten kutluyoruz. Türk ordusu 18 Mart 1915 günü destan yazmıştır. Yenilmez denilen İngiliz ve Fransız armadasını batırmıştır. Savaş tarihine ‘Çanakkale Geçilmez’ parolasını altın harflerle yazdırmıştır. Bu savaşın kazanılmasında en büyük pay devrimci İttihat Terakki Hükümeti’ne aittir. 1908 Hürriyet Devrimi ile iktidara gelen İttihat Terakki orduyu gençleştirdi, devrimcileştirdi ve üstün savaş kabiliyetini arttırdı. 1908 devrimi olmasaydı, Osmanlı ordusu bu savaşı kazanamazdı” dedi.

 

 

“ABD, Ege’de namlularını Türkiye’ye çevirdi”

 

Mavi Vatan tatbikatlarına da değinen Mutlu, “Bugün de Amerikan emperyalizmi denizlerde Türkiye’yi tehdit ediyor. Amerikan-İsrail donanması Doğu Akdeniz’de, Ege’de namlularını Türkiye’ye çevirmiştir. Türk donanması ise Doğu Akdeniz’de, Ege’de, Marmara’da, Karadeniz’de Mavi Vatan tatbikatları yapıyor. Vatan Partisi, Mavi Vatan tatbikatlarını yürekten destekliyor. Türk Milleti denizlerde Amerikan emperyalizmi ve İsrail siyonizmi ile cephe cepheye gelmiştir. Mavi Vatanımızı savunacağız. Bütün siyasi partileri Mavi Vatanımızı savunma çizgisinde birleşmeye çağırıyoruz. Türk milletinin hiçbir ferdi, ABD ve İsrail ile anlaşmayı kabul etmez” diyerek Vatan Partisi’nin Mavi Vatan tatbikatlarını desteklediğini vurguladı.