Dr. Rifat Mutlu, "Mutlu İzmir" Projesini Açıkladı

Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Dr. Rifat Mutlu,İzmir’ Projesi’ni açıkladı.

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Dr. Rifat Mutlu, Pasaport Kordon Otel’de düzenlediği basın açıklaması ile ‘Mutlu İzmir’ Projesi’ni açıkladı. Mutlu’nun kendi çizdiği karikatürlerle İzmir projesini açıklamasının ardından seçim bildirgesi yayınlandı.

 

Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Dr. Rifat Mutlu, Pasaport Kordon Otel’de bir basın açıklaması düzenledi. Mutlu, yaptığı basın açıklamasında “Mutlu İzmir” Projesi’ni açıkladı. Mutlu, açıklamada ilk olarak ‘’Ben sadece İzmir’i yönetmeye talip olan içinizden birisiyim.İzmirimizin çok ciddi sorunları var. Bu sorunlar, İzmir’in hızla gelişmesi ve İzmir’e rant ekonomisinin hakim olmasından kaynaklanıyor ‘’dedi.
“Engelli, çocuk, mahalle meclisleri kuracağız”


İzmir’de yaşayan 4,5 milyon insanın daha ‘mutlu’ olabilmesi için çalışacaklarını belirten Mutlu, projesinin adının da bu sebeple ‘Mutlu İzmir’ olduğunu vurguladı. Başkan seçilmesi durumunda halka tepeden bakmayacağını ve kibirli olmayacağını söyleyen Dr.Rifat Mutlu, ‘’Gerek mahalle gerek engelli gerek çocuk meclisleri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, her yerde ama en çok insanların gönlünde ve yaşam kalitelerinde iz bırakacak’’ dedi.
Projelerini çizdiği karikatürleri kullanarak açıklayan Mutlu, ‘’Mutlu insan ve insan odaklı yönetim derken önceliğimiz, dezavantajlı kesimlere yönelik iyileştirmeler yapmak olacak. Engelli, kimsesiz, hasta ve çocukların sayısını tespit ederek bunun envanterini çıkaracağız. Bu, aslında yapılıyor ama eksik yapılıyor. Biz bunu da muhtarlarla, belediye meclisleri ve mahalle meclisleri ile birlikte yapacağız’’ diyerek sözlerini devam ettirdi.
“Kimseyi işsiz bırakmayacağız”


Yönetimlerinde kimseyi işsiz bırakmayacaklarını vaad eden Mutlu,‘’Kimseyi işsiz bırakmayacağız. Belediyeler, yerel yönetimler bir istihdam yeri olarak söyleniyor. Biz Büyükşehir Belediyemizde istihdam alanları yaratacağız. İhale mafyasını, algı olarak söylüyorum, Büyükşehir’den ihale mafyalarını tasfiye edeceğiz’’ dedi.
“Madde bağımlısı sokak çocukları için rehabilitasyon merkezi kuracağız”
Milli belediyeciliği benimseyeceğini söyleyen Mutlu, bir sinerjiyle el birliği ve güç birliği içinde İzmir’de milli belediyecilik anlayışı yaratacaklarını söyledi. Mutlu, ‘’ Sokak çocukları ile sokaktaki çocukları ayırmamız lazım. Sokak çocukları; ailesi ve evi ile tüm bağlarını yitirmiş, ne bulursa onu yemeye çalışan ve bununla birlikte uçucu madde bağımlısı olan çocuklardır. Bunların kesinlikle tedavi edilip ardından rehabilite edilmesi gerekir. Gerekli olan her mahallede çocuk sosyal destek merkezleri oluşturacağız. Eğer böyle yapamazsak bu çocuklar yarın daha fazla kayıt dışı, toplum dışı tehdit unsurları haline gelecek‘’ diyerek sokak çocukları ile sokaktaki çocukları ayırmak gerektiğinden bahsetti.

 


“Engelli Daire Başkanlığı kuracağız”

 


Engelli bireylere yönelik projelerini de anlatan Mutlu, basın açıklamasında ‘’ Engelliler bizim görünmeyen hemşehrilerimiz.Uzmanlara göre bir kentin yüzde 12,5’u engelli. Ama onlar hiç gözükmüyor çünkü evden dışarı çıkmıyorlar, evlerinde mahkumlar. Bizim yönetimimizde İzmir, engelliler için kısıtlanmış bir kent olmayacak. Engelli Daire Başkanlığı kuracağız. Her mahallede engelli meclisleri oluşturacağız .Sadece Engelliler Günü’nde engelli bireylerle fotoğraf çektirerek değil; çözüm bularak davranacağız’’ dedi.

 

 

“Tarım alanlarına üretim için suyu ücretsiz vereceğiz”


Suyun öneminden bahseden Mutlu, suyu ticari bir meta olmaktan çıkaracaklarını duyurdu. İzmir’de kırsal kesimde genç nüfusun azaldığını söyleyen Mutlu, bunun nedeninin tarım faaliyetleri ve suyun azalması olduğunu söyledi ve ‘’Suyu kamu malı olarak değerlendireceğiz ve tarım alanlarına üretim için suyu ücretsiz vereceğiz’’ dedi. Tarıma son derece önem verdiklerini söyleyen Mutlu ‘’ Tarım bizim için önemli bir olay. Zaten sloganımız da ‘Rant Değil Üretim Ekonomisi’. Biz kesinlikle üretimin önündeki engelleri kaldırmaya and içen, her türlü hazırlığı yapan donanımlı kişileriz’’ dedi.
“Hava emisyon laboratuvarlarını sanayi ilçelerine kuracağız”


İzmir’deki hava kirliliğini denetlemek için hava emisyon laboratuvarlarını sanayi bölgelerine kuracaklarını belirten Mutlu, ‘’Şu anda havamızın içinde çok fazla kirli madde var. Aliağa’daki demir çelik fabrikalarının, Torbalı ve Menemen’de bulunan sanayi kuruluşlarının çıkarttıkları kirli havanın emisyonu değerlendirilmiyor. Var olan 8 adet hava emisyon laboratuvarı Alsancak ve Güzelbahçe gibi yerlerde bulunuyor. Biz hava emisyon laboratuvarlarının sayısını arttırarak, bunları başta Aliağa olmak üzere sanayi ilçelerinde kuracağız’’ dedi.

 


“İzmir’e deniz getireceğiz”


İzmir’e deniz getireceklerini ifade eden Mutlu, ‘’İzmir’de ulaşım çok büyük bir sorun. Bu sorunun çözümünün oluşturulması lazım. Toplu taşıma araçlarının artırılması gerek. Örneğin metronun Buca’ya, Güzelbahçe’ye ulaşması lazım. Buralardaki vatandaşlarımızın hayattan bıkmasına sebep olacak tıklım tıklım olan toplu taşıma araçlarına binmemesi gerekir. Hafif raylı sistem uzatılmalı, bu konuda hükümetle restleşerek kibir yapılmamalıdır. Esas ulaşımımız deniz ulaşımı olacaktır. İzmir, körfezin çevresinde konuşlanmış bir kenttir. Deniz ulaşımı ile diğer ulaşım türlerinin zaman ve mekan açısından entegrasyonu düzenlenecektir. Metro, feribot ve tramvaylarda gece seferleri başlatacağız’’dedi.

 


“Kaç kez battınız, çıktınız?”


Mutlu,“İzmir trafiğine kayıtlı 1 milyon 300 bin araç var. 760 bin otomobil var. Ne kadar otopark diye sorarsanız. İzmir’de 14 bin araçlık otopark var. Bir kent böyle idare edilebilir mi? Otopark sayısını arttıracağız” diyerek İzmir trafiğinin sorunlarına değindi. “Hep paradan, puldan iktidarın gücüne sahip olmaktan bahsediyor. 28 yeni battı-çıktı ile halledeceğiz diyor. Devleti siz yönetiyorsunuz, kaç kez battınız, çıktınız? İzmir’i de bu hale getirmeyeceğiz. Aktarma merkezleri yeniden düzenlenerek en verimli hale getirilecek. Vapurlar alınırken de kibirle ben böyle yaptım demeyeceksiniz, körfeze en uygun varpurları alacaksınız” diyen Mutlu, konuşmasında AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi’ye atıfta bulundu.

 


“İZBAN işçileri o zamma razı olmak zorunda kaldı”


Son olarak “İZBAN işçileri grev yaptılar, neden yaptılar? Aldıkları maaş 1800 ile 2200 arasındaydı, bu yüzden greve gittiler. İşçilerin taleplerine kimse sahip çıkmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı büyük kibirlilikle ‘ben ilgilenmiyorum’ dedi. Devlet demiryolları ‘o ilgilenmiyorsa biz de ilgilenmiyoruz’ dedi. Çok az bir zam yaptılar, işçiler bu zammı istemiyordu. Sonra Cumhurbaşkanı 60 gün süreyle grevi erteledi. Eğer bu zammı kabul etmezseniz Yüksek Hakem’in belirlediği daha az zammı alacaksınız dediler. İşçiler de bu zamma razı olmak zorunda kaldı” diyen Mutlu, İZBAN işçilerinin yanında olduklarını söyledi. Dr. Rifat Mutlu, eğer seçilirse mutlu bir İzmir için mutlu işçi, mutlu kadın, mutlu genç, mutlu üreticilerin var olacağını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Basın açıklamasının sonunda Vatan Partisi’nin “Mutlu İzmir” Projesi’nin seçim bildirgesi yayınlandı. 

 

 

 İŞTE SEÇİM BİLDİRGESİ

 

İzmir’de emeğin ve doğanın sömürüsü üzerine kurulmuş olan yönetim politikasını değiştireceğiz.

 

MUTLU İNSAN

Dezavantajlı kesimlere yönelik iyileştirme ve destek faaliyetleri geliştirilecektir. Özellikle kadın, çocuk, yaşlı, hasta ve engellilere yönelik faaliyetlerin geliştirilmesi ve çeşitli merkezler aracılığı ile kurumsallaştırılması hedeflenmektedir.

Engelli, kimsesiz, hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç insanlar ile ihtiyaçlı çocukların tespit edilerek sağlık ve bakım hizmetlerinin evlerinde verilecek veya ilgili merkezlere yönlendirilerek takip edilecektir.

Tiner, bali bağımlısı sokak çocukları için Eşrefpaşa Hastanesinde tedavi ve rehabilitasyon merkezi açılacaktır.

Herhangi bir nedenle evden kaçan sokakta kalan çocuklar için “ Çocuk Sığınma Evleri” açılacaktır.

Sokakta su, mendil vb. satarak ailelerine destek olmaya çalışan risk altındaki çocukların sokak çocuğu olmalarını engelleyecek eğitim çalışmalarına destek olmak amacıyla “ Çocuk Sosyal Destek Merkezleri” kurulacaktır.

Okul servisleri Büyükşehir belediyesi tarafından denetlenecek. Servis araçları sürücü ve yardımcılarının eğitimi ve sağlık kontrolleri periyodik olarak yapılacak.

Yaşlı yoksulluğu ile mücadele edilecek, “Mahalle yaşlı merkezleri” kurulacak.

“Mahalle kreşleri” kurulacak. Kadınların çalışma ve sosyal etkinliklere katılabilme olanağı sağlanacak.

Her mahallede “Mahalle Meclisi” oluşturulacak.

 

Büyükşehir belediye başkanlığına bağlı “ Engelli Daire Başkanlığı” oluşturulacak ve bu daireye bağlı “Mahalle Engelli Merkezleri” kurulacaktır.

Büyükşehir belediye başkanlığı ve üst düzey bürokratların katılımı ile 3 aylık periyotlarla toplanacak olan “Engelle meclisi” oluşturulacaktır.

Gıda güvenliği laboratuvarları kurulacak. Gıda denetim ve kontrolleri sıklaştırılarak yurttaşlarımızın sağlıklı ve güvenli beslenmeleri sağlanacak.

 

MUTLU KENT

 

İzmir, bütünsel planlama ilkeleri hiçe sayılarak kontrolsüz yapılaşmalar, gökdelenler, Avm’ler ile boğuşan insanları mutsuz eden, yoran bir kent haline gelmiştir. Kentin altyapı yetersizlikleri plansız kentleşmenin getirdiği sorunlar her yağışta sel olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Yaşanabilir bir İzmir için planlama temel araç olarak kullanılacaktır.

Planlama, rantı belirli kişilere dağıtma için kullanılmayacaktır.

Kamu yararına aykırı, çevre ve doğaya zararlı olacak plan değişiklikleri uygulanmayacaktır.

Ekosistem, ekonomiye kurban edilmeyecektir. Sadece rant odaklı, ekolojiyi, çevresel yaşam kalitesini olumsuz etkileyen sürmekte olan projeler durdurulacak, yenilerine izin verilmeyecektir.

Kent planlamasında bütüncül bir süreçte alt yapı, yeşil alanlar ve yağış sularının kontrollü yönetimi yapılacaktır.

Kentsel kamu hizmetlerini ticarileştiren özelleştirmeler ve taşeronlaştırmalar durdurulacaktır.

Kentte yaşayan farklı sosyal kesimlerin ortak yaşam ve dayanışmalarını geliştirecek yeni kamusal mekanlar oluşturulacaktır.

Kentsel dönüşüm kültürel, tarihi, yerel ve özgün dokuyu koruma ve halkın çıkarları temelinde kurgulanacaktır.

Kentsel dönüşümde insanların mutlu olacağı, razı olacağı yerinde dönüşüm yöntemi kullanılacaktır.

Deprem tehlikesi yüksek olan fay hatları üzerinde yeşil alanlar oluşturulacak. Bu alanlar ormanlaştırılacak, park ve bahçelere dönüştürülecek.

İzmir’de yeşil alanları arttıracağız. Yeşili, griye ve kahverengiye boğdurtmayacağız. Bahçesiz, parksız mahalle olmayacak.

Yenilenebilir enerji kaynakları ile halkımıza temiz ve ucuz enerji sağlayacağız. Güneş enerji santralleri ve jeotermal enerji santralleri kuracağız.

Doğaya ve hayvanlara şiddet önlenecek. Sokak hayvanları yaşanabilir hayvan barınakları inşa edilerek korunacak ve çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılanacak.

 

TEMİZ SU, MUTLU GELECEK

 

İzmirli hemşerilerimizin sağlıklı bir yaşam sürmesinin ön koşullarından biri temiz ve yeterli suyun sağlanabilmesi ve en önemli ekolojik zenginliklerimizden olan sulak alanların varlıklarını sürdürebilmeleri, tarımsal alanların ihtiyaç duyduğu suyun sağlanabilmesi ve geleceğimizin korunması için suyumuzu plansızlığa terk edemeyiz.

 

Su varlığımızı ticari bir meta haline getiren anlayışları reddediyoruz. Tarımsal üretim alanlarına verilen su ücretsiz olacaktır. Meskenlere ise kar amacı gütmeden halkımıza ulaştıracağız.

İzmir’in içme suyu şebekesinde yüzde 30 civarında su kaybı olduğu bilinmektedir. Bu durum, büyük bir ekonomik kayba ve doğal kaynaklarımızın kaybına neden olmaktadır. Su kayıplarının önlenmesi için mevcut su şebekesi ve işletme koşullarında acilen iyileşme yapılacaktır.

 

Mevcut su şebekesi planlı bir şekilde sağlıklı, depreme dayanıklı tesisat malzemesi ile yenilenecektir.

İçme ve kullanma suyu şebekesinde yeterli dezenfeksiyon yapılarak sağlıklı içme suyu sağlanacaktır.

Havza koruma alanlarında yapılaşma ve madencilik faaliyetleri önlenecektir.

İzmir’in şu anki ve orta vadeli gelecekteki su kaynağı Tahtalı barajıdır. İzmir’e su sağlayan baraj havzalarının koruma ve kontrol çalışmaları artırılacaktır.

 

TEMİZ HAVA,

İzmir’de plansız yapılaşma, yeşil alanların kaybolması, hava hareketini sağlayacak hava koridorlarının ortadan kalkması, kalitesiz yakıt kullanımı, Aliağa bölgesindeki kirletici vasfı yüksek tesisler, kent içindeki ve çevresindeki sanayi tesisleri, taş ocakları ve diğer faktörler İzmir’in hava kalitesini olumsuz etkilemektedir. Özellikle Torbalı, Kemalpaşa, Menemen ilçelerindeki yoğun sanayileşmeden dolayı hava kirleticilerinin (toz ve gaz emisyonları) tarım topraklarına ve yetiştirilen bitkilere olumsuz etkileri olmaktadır. Sonuçta tarım ürünlerinin hem kalitesi düşmekte hem de elde edilen ürün miktarı azalmaktadır.

İzmir için iyi bir hava kalitesi oluşturulabilmesi için öncelikle “Emisyon envanteri” yapılarak kirletici kaynakların tür ve miktarını, hava kalitesi seviyelerine etkisinin belirlenmesi gereklidir.

Bunun için halen Alsancak, Güzelyalı ve Buca gibi kent merkezlerinde bulunan hava kalitesi ölçüm istasyonlarına ek olarak sanayinin yoğun olduğu Aliağa, Torbalı, Menemen ve Kemalpaşa ilçelerine acil olarak hava kalitesi ölçüm istasyonları yerleştirilecektir.

 

TARIM VE HAYVANCILIK

Tarım alanlarının imar, turizm, maden ve sanayi gibi nedenlerle azalmasına kesinlikle izin verilmeyecektir.

Aile çiftliğini destekleyen, onların varlığını ve verimliliğini kooperatif yapılarıyla arttıran tarım sistemi oluşturulacak, kooperatifler desteklenecektir.

Büyükşehir bünyesinde “tarım danışmanlığı” ve üretici eğitim merkezleri kurulacaktır.

Bölgedeki ekolojik tarım faaliyetleri desteklenecek ve teşvik edilecektir. Yerel tohumlar desteklenecek.

Bütünşehir ile ortadan kaldırılan ve ihale ile özel sektöre açılan köy meraları büyükşehir belediyesi tarafından kiralanarak ıslah edilecek, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin ve köylülerin kullanımına sunulacaktır.

Koyun ve keçi yetiştiriciliği desteklenecektir.

Tarımsal üretimde elde edilen ürünün ekonomik değerini kaybetmemesi için ilçelere soğuk hava deposu yapılacaktır.

Özellikle yaz aylarında üretim için kullanılacak suyun azalmasından üreticiyi korumak için ilçelere yeterli sayıda gölet yapılacaktır.

 

ULAŞIM

İzmir’de artan göç, plansız kentleşme ile birlikte ulaşım planının yetersiz oluşu ciddi anlamda İzmirliye trafik sıkıntısı yaşatmaktadır. Kentimizde artık ulaşım felç olma noktasına gelmiştir. Her gün saatlerce zaman kaybına ve enerji savurganlığına yol açan ulaşım yapısı değiştirilecktir.

Toplu taşıma araçları(sistemi) özellikle metro ve tramvay geliştirilecektir.

Aktarma merkezleri yeniden düzenlenerek en verimli hale getirilecek, trafiği meşgul eden aktarma merkezleri kaldırılacak.

Körfezde deniz ulaşımı arttırılacaktır.

Çiğli – Urla kıyı şeridinde vapur sayısı ve seferleri artırılarak yeni iskeleler yapılacaktır.

Deniz ulaşımı ile diğer ulaşım türlerinin zaman ve mekan açısından entegrasyonu düzenlenecektir.

Metro, feribot, otobüs ve tramvaylarda gece seferleri başlatılacaktır.

Yolcu emniyeti açısından gece seferlerinde yeterli güvenlik önlemleri sağlanacaktır.

Arabalı vapurlarda sefer sayısı arttırılacaktır.

Vapurlar, İzmir kültürüne özel hale getirilecektir.

Otopark sayısı hızla artırılacak, yeni otopark alanları oluşturulacaktır.

 

İZMİR’E DENİZ GETİRECEĞİZ!

 

Deniz ve liman kenti İzmir’de insanlarımız denizden yeterince yararlanamamaktadır. Bunun en önemli nedenlerinin deniz ulaşımına gereken önem ve önceliğin verilmemesi, denizcilik kültürünün oluşturulamaması ve bunun yanında körfezin yeterince süreklilik içinde temiz olmamasıdır. Bunu başta gelen nedeni 2000 yılından önce projelendirilen büyük kanalın bazı bölümleri artan nüfusun da etkisiyle ihtiyacı karşılayamaz hale gelmesidir.

Körfezin kötü kokusunun giderilmesi için Hava Eğitim Komutanlığı ile Konak Pier arasındaki kollektör hattının kapasitesini artıracak, yeni pompa istasyonu ve yeni bir basınçlı iletim hattı yapılacaktır.

Kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi, ana taşıyıcı hatlar, arıtma tesisleri ve dereler bazında ele alınarak bir ana plan çerçevesinde projelendirip yapımına başlanacaktır.

 Çiğli ilçesindeki arıtma tesisi yeterli hale getirilecektir.

Aliağa “ Çaltılıdere Yat İmalat Merkezi” 5 bin kişiye istihdam sağlama potansiyeline sahip olup, büyükşehir belediyesi tarafından desteklenecektir.

İzmir’in tüm plajları halka ücretsiz olacak ve bütün plajlarımız mavi bayrak standartlarına uygun hale getirilecek. Yurttaşların bu plajlara toplu taşıma araçlarıyla gelerek günübirlik faydalanması sağlanacak.

Balıkçı barınakları balıkçılarımızın ihtiyaçlarına uygun hale getirilecek.

Su ürünleri kooperatifleri kurulacak ve var olan kooperatifler güçlendirilecektir.

İzmir körfezinde su sporları daha aktif olarak yapılacak çocuklarımız su sporlarına özendirilecek ve bu spor dalları büyükşehir belediyesi tarafından desteklenecek.

İzmir’in Urla, Dikili, Seferihisar, Foça gibi ilçelerimizdeki deniz ve iç sularımızda bilimsel yöntemler kullanılarak ve ekolojik yapıya uygun yetiştiricilik teşvik edilecek. Böylece bölge insanımıza yeni istihdam alanları açacağız.

Avrasya ipekyolu’nun önemli liman kavşapı olan Çandarlı Limanının yapılması için özel bir önem ve destek vereceğiz.

 

İŞÇİ

 

Belediye çalışanları taşeron olmayacak, sendikasız işçi kalmayacak.

Belediyedeki şirket çalışanlarının ücret farklılığı olmayacak. Eşit işe eşit ücret ilkesini benimseyeceğiz.

Belediye hizmetleri, belediye çalışanları ile yapılacaktır.

Belediye bünyesinde verimlilik artışı ve hizmetin kalitesinin geliştirilmesi için işçi temsilcilerinin bütün karar organlarında yer alması sağlanacaktır.

Belediye çalışanlarının işçi ve memur ayrımı yapılmadan emekli olduğunda verilen onur kartı seyahat kartı olarak kullandırılacak.

 

SPOR

 

Her mahalleye spor ve/veya spor tesisi yapılacaktır.

Spor kulüpleri desteklenecek, alt yapı yatırımları yapılacak ve çocukların yeteneklerini keşfedeceği alanlar oluşturulacak. Milli sporcular yetiştirilecek. Amatör sporlara destek verilecektir.

Yürüyüş ve bisiklet yolları yaygınlaştırılacak. İlk 6 ayda bisiklet yolları iki katına çıkarılacaktır.

 

KÜLTÜR ve TURİZM

 

Basmane Fuar alanı kesinlikle ranta açılmayacak. Basmane Fuar alanı 7/24 yaşanır hale getirilecek. Spor, müzik, dans, film, tiyatro gibi pek çok alanda etkinlikler ve festivaller düzenlenerek, amatör gruplarında çalışabilme ve yeteneklerini keşfedebilme imkanı tanınacaktır.

İzmir’in kültür mirası korunacak. Tarihi binalar aslına uygun restore edilerek müzelere çevrilip halkımızın kullanımına açılacak.

Başta Efes(Ephesus), Bergama(Pergamon) antik kentleri olmak üzere İzmir’in tarihi turistik değerlerine belediye imkanlarıyla ulaşım sağlanacaktır.

Müze ve ören yerlerini gençlerimiz ücretsiz, diğer yurttaşlarımız ise kar amacı güdülmeden belirlenen sembolik ücretler karşılığında ziyaret edebilecektir.

Alsancak’taki tarihi elektrik fabrikası ranta açılmayacak, çevre düzenlemeleri yapılacak, elektrik müzesi haline getirilerek tarihi değerlerimize sahip çıkılacaktır. 

İzmir dünyada çok az rastlanan bir kültür hazinesine sahip; Agora… Şu andaki durumuyla bile kent içinde kalan en büyük antik alanlardan biri. Bu alanlar belli bir program çerçevesinde kazıları ve düzenlemeleri yapılarak İzmir’e muhteşem bir arkeopark alanı yapacağız.

 Buna Basmane civarındaki alanları da ekleyerek İzmir’e gelen turistlerin en az tam bir gün gezeceği bir ortam yaratacağız.

Kemeraltı, 24 saat canlı olacaktır. Kemeraltı ve çevresindeki tarihi ve turistik önemde olan yapıtlar aslına uygun restore edilerek çekim merkezi yaratılacaktır. Böyece Kemeraltı esnafımız canlandırılacaktır.

Sağlık turizmi, Büyükşehir belediye başkanlığı tarafından desteklenecektir.

Termal turizmde İzmir’i cazibe merkezi haline getireceğiz.

 

GENÇLİK

Gençliğin en büyük sorunu olan gelecek sorununu, üniversite sanayi işbirliği yaparak yeni istihdam alanları açılacak.

İzmir’de 9 üniversite de yaklaşık 180 bin öğrenci bulunmakta. Mevcut yurtlar bu öğrencilerin çok az bir kısmını karşılayabilir konumda. Yaşam şartları geliştirilerek herkese yetecek yurt planlaması hayata geçirilecek, üniversite öğrencisinin barınma ihtiyacı giderilecek, yaşanabilir alanlar kurulacak.

Gençliğin kent sorunlarını konuşup tartışabileceği, proje oluşturabileceği “Gençlik Meclisi” kurulacak. Bu meclis Büyükşehir belediye başkanı ile ayda bir sefer toplanarak hayata geçirecek projeler üretilecektir.

Her öğrencinin yararlanabileceği eğitim, spor, dans gibi sosyal faaliyetleri ücretsiz yapabileceği, eğitimini alabileceği, konunun uzmanı kişilerle beraber bilimsel konferanslar düzenleyecek, konferans salonları bulunan geniş çaplı kültür merkezleri inşa edilecektir. Bu merkezleri Buca, Bornova ve Çiğli-Balatçık da öğrenci yoğunluklu yerlerde oluşturacağız.