Doğu Perinçek: "Zorlukları paylaştıracak hükümeti kuracağız"

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılan dayanışma kahvaltısında İzmirlilerle buluştu

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılan dayanışma kahvaltısında İzmirlilerle buluştu. Perinçek, kahvaltıda hükümetin artık tek başına Türkiye'yi yönetemeyeceğini ve Tayyip Erdoğan olmadan da hükümet olmayacağını ifade etti. Perinçek, ekonomiye de değinerek asıl meselenin emek potansiyelini tespit etmek ve kullanmak olduğunu vurguladı. Perinçek, kahvaltının sonunda sorulan soruları cevapladıktan sonra Tüyap İzmir Kitap Fuarı'nda Kaynak Yayınları standında son çıkan kitabı "Hz. Muhammed"i imzaladı.  


Vatan  Partisi İzmir İl Başkanlığı, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'in katılımıyla dayanışma kahvaltısı gerçekleştirdi. Çok sayıda Vatan Partili ve İzmirlinin katıldığı dayanışma kahvaltısı Perinçek'in konuşmasıyla başladı. Perinçek, sözlerine "Takvimde şu an bütçe açığı 16 milyar Türk lirası. Geçen senenin bütçe açığı 200 milyar Türk lirası idi. Merkez Bankası net rezervine bakıyoruz, fiili kullanabileceği yedeğe bakıyoruz, 17 milyar dolara düşmüş. 27 Mart'tan itibaren yani çeyizden zor zamanda çıkaracağı miktar bu kadar olmamış. Sizler hayatın içinden geliyorsunuz ama hepimizin bildiği gerçek Türkiye'de şu an iflaslar var, devam da edecek. Çünkü dış borcumuz büyümüş, ithalat yok. Bu sistem içinde çıkış görünmüyor. Buradan üretim devrimi ile çıkılır, bu yüzden kravatı çıkarttık. Tek çıkar yol, budur" diyerek sözlerine başladı.  


Perinçek, Türkiye'de üretim ekonomisi olması gerektiğini vurgulayarak "Şu an hükümet günü kurtarıyor, yüksek faizle 3 ayı kurtarırım diyor. Asıl mesele Türkiye'nin emek potansiyelini kullanmak ve tespit etmek. Sadaka durumu bitmiştir. İMF'nin öcüleri var. Birisi Iğdır'a pamuk ekersen enflasyon olur dışarıdan al diyor. Piyasayı, işçiyi kullanma diyor, bir öcü de bu ihracata tapma diyor. İhracata tapma diyerek Türkiye'yi bu öcülerle korkutmaya çalışıyorlar. Bir kere o öcüleri ve tabuları silkeceğiz. Türkiye'de enflasyona dayalı ekonomi olmaz, Türkiyede bütün sektörleri kullanmadan üretmeden olmaz. Atatürk’ün devrimi ile bu durumundan çıkacağız" dedi.  

 


"HDP-PKK hariç bir hükümet kurulmalı" 


Perinçek, sözlerinde "2018’den beri namlular Ege ve Akdeniz'e dönük. İzmir, namluların ağzında yaşıyor. Karadeniz ve Ege üzerine anlaşmalar yapılıyor. Doğuda PKK'yı hendeklere gömdük gerçi ama DEAŞ'ın sözde militanlarının sokulduğuna dair tehditler de geliyor. Vatan savunması ile harekete geçtiğimiz bir gerçektir. Bugün zorlukları paylaşmaktan başka çaremiz yok, bugün zorlukları paylaşmazsak ızdırapları paylaşırız. HDP-PKK hariç Türkiye'deki bütün sınıfları  birleştirerek zorlukları paylaştıracak hükümeti kuracağız. Bu da Recep Tayyip Erdoğan'a düşer" diyerek HDP ve PKK hariç bir hükümet kurulması gerektiğini  ifade etti.  
 
 
"Türkiye, tek başına bu hükümetle gitmez" 


"Zaman çok dar. Bunu Recep Tayyip Erdoğan'a söylüyorum. Türkiye şu an da bir vatan savaşı veriyor. Türkiye, Amerika'nın üzerine yürüdü, Mavi Vatan tatbikatları yapıldı, Vatan Partisi'nin programları gündeme geldi ama iterek kakarak değil. Şu an hükümet bir ışık vermiyor, Türkiye'nin bu hükümetle gidilmeyeceği bir gerçektir. Türkiye tek başına bu hükümetle gidemez, hep birlikte olur ama Tayyip Erdoğan'ı itip kakarak da olmaz. Tayyip Erdoğan ile tek başına da çıkamaz ama o olmadan da çıkamaz. Diyelim HDP, PKK,  İYİ Parti ile olur, onlar da Türkiye'yi yangına çevirir. Kılıçdaroğlu ya aydınlanma ya kaos diyor. Ne ile aydınlatacak? İmamoğlu ile mi aydınlatacak? PKK'sı ile onlara selam çakarak mı aydınlatacak. Yanlarına PKK ve FETÖ'yü almışlar. Ondan diyorum Ak Parti'siz olmaz. CHP'yi ise PKK, FETÖ ve HDP'den kurtaracağız" diyen Perinçek, şimdiye kadar Vatan Partisi'nin programlarının gündeme geldiğini söyledi.  

 


"Bu mevzileri, öncülerin cesur olarak göğüslemesi gerekiyor" 


Perinçek, "Türkiye, tasarruf ederek bu durumdan çıkabilir ama işçiden kısarak değil. Bu hükümet ekomomiyi mahvetti ama şimdi bugünü düşünmek zorundayız. Bırakın o böyle, bu böyle yaptıyı. İYİ Parti, CHP hangi mevzide, ona bakacağız. Bu mevzileri, öncülerin cesur olarak göğüslemesi  gerekiyor. Siz AKP'nin yanındasınız diyorlar, ne yapalım? HDP, İYİ Parti yanında mı olalım? Afrin'e girerken yanımızda bir baktık Tayyip Erdoğan var. Amerika'ya direniyorsa, Fırat Kalkanı'na girişiyor bir baktık Tayyip Erdoğan orada. Doğru olan yerde, cesur olduğu yerde cesur olacağız. Yanlış yaptığı yerlerde de söyleyeceğiz. Halkımız için bilinç ve örgütlenme zamanı, doğru çözümler bulma zamanı. Benim söylediklerim doğru ise mert öncü kendine güvenmezse Vatan Partisi'siz bu süreçten çıkmak zor" diyerek Vatan Partisi'nin bu süreçten çıkma durumunun kararlılığı ve azmi olduğunu belirtti. 

 


"Herkes, Vatan Partisi rozeti takacak" 


"Vatan Partisi rozeti takacağız. Herkes Vatan Partisi rozeti takacak. Atatürkçü İmamoğlu, PKK ve FETÖ ile el ele vermiş. Hayır, Atatürkçülük bu değil. Bugün Vatan Partisi'nin programı, cesareti programa geçirmektir. Sovyetler Birliği emperyalist dediğimizde bize karşı çıktılar. Tayyip Erdoğan, iktidara gelirken ben BOP Eşbaşkanıyım dedi, herkes alkışladı, kimse karşısına çıkmadı. Bir tek biz karşı çıktık. Öncü partinin tarihi belirlediği bir dönemdeyiz" diyen Perinçek, herkesin Vatan Partisi rozeti takacağını vurgulayarak sözlerini sona erdirdi. Kahvaltının sonunda Perinçek, İzmirlilerin sorularını cevapladı. Perinçek'in İzmir'de son programı ise TÜYAP İzmir Kitap Fuarı'ndaki imza töreni oldu. Perinçek, Kaynak Yayınları standında son çıkan kitabı "Hz. Muhammed"i okurları için imzaladı.