Doğu Perinçek, Urla halkıyla buluştu

"Türkiye'nin geleceğini anketler söylemiyor"

Tarih:

1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, cumartesi günü İzmir’de Kirazlılarla buluştuktan sonra pazar günü ise Urlalılara hitap etti. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Rifat Mutlu ve  Vatan Partisi Urla Belediye Başkan Adayı Eski Milli Futbolcu Cenap Yener de buluşmada bulundu.  Buluşmada konuşma da yapan Yener, Urla’ya dair projelerini anlattı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, iki günlük İzmir programını tamamladı. İlk gün Kiraz Köprübaşı’nda halka hitap eden Perinçek, ikinci gün ise Urla Toprak Sahne Tiyatrosu’nda Urla halkıyla buluştu. Pazar günü Urla’da yapılan buluşmaya yüzlerce vatandaş, Doğu Perinçek’i dinlemeye geldi.  

Necati Cumalı Sahnesi’nde yapılan buluşma, başta Mustafa Kemal  Atatürk olmak üzere şehitler huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlk olarak Vatan Partisi Urla Belediye Başkan Adayı Eski Milli Futbolcu Cenap Yener, sözlerine başladı. Yener,  “Urla, kuvayı milliyenin ilk başladığı yerlerden biri. Türkiye'nin şu an ki duruma gelmesinde en önemli harclardan biri” diyerek Urlalılara seslendi. Yener, “Bazı partiler her türlü konuda maddi, manevi yönden Vatan Partisi’nin önünü kesmek için her türlü engeli koymaya çalışıyor ama şunu bilmiyorlar ki biz Mustafa Kemal'in ecdadıyız. Biz 19 Mayıs’ta Samsun'a basan yanında üç, beş kişiyle bu ülkeyi bu hale getiren Urlalılarız. Bize hiçbir baraj, engel tutmaz.  Maalesef CHP, Urla’yı beş, altı dönemdir yönetiyor ama bana göre onlar kendilerini tatmin etmişler. Bunu silmemiz gerekmiyor mu ? Ben buraya kaybetmeye değil, kazanmaya geldim. Ben spordan geldim, kaybetmeye alışık değilim. Biz kaybetsek de kazanırız. Urla’yı 31 Mart’tan itibaren hep beraber yöneteceğiz” diyerek kaybetmeye değil, kazanmaya geldiğini vurguladı.  
 
 
“Mevcut belediye Urla’yı hatırlamamış” 


Yener, “İnsanlar hatırlandıkça güzeldir. Bana göre mevcut belediye Urla’yı hatırlamamış. Urla’nın hiçbir plajında bir tane mavi bayrak yok  Neden ? Çünkü deniz ve kıyısındaki yerler rantçılara parsellenmiş. Biz rantçılara değil, halka hizmet vermeye geliyoruz çünkü biz halkçıyız. AKP, dikey binalar getirecekmiş. Urla'yı infal etmenin başka yöntemi yok zaten. Bunu kabul edecek miyiz? CHP, peki Urla’da ne yapıyor. Eğer orada oturup belediye başkanlığı yapmaksa mesele onu herkes yapar. Biz buraya şapkaımızı koysak kazanırız diyorlar. Buna müsaade edecek miyiz? Urla’nın asfalt yollarının halini gördüm. Urla buna layık değil” diyerek belediye başkanlığını sadece makamda oturarak yapanlar olduğunu söyledi. “Sizler eminim ülkenin en yüksek eğitim seviyesine sahip insanlarsınız. Bizler sizi layık olduğunuz yere tasıyacağız. Bizlere destek olun. Bizlerle beraber yürüyün diyorum. Biz hep beraber bu yolda yürüyeceğiz, işte orada Urla bizim olacak” diyen Yener, Urla’nın Vatan Partisi’nin olacağını belirtti.  
 
 
“Cenap Yener, önderliğinde örnek bir Urla yaratacağız” 


Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Yener’in konuşmasının ardından kürsüye çıktı. Perinçek, sahneye çıkarken alkışlarla, ıslıklarla karşılandı. Perinçek, “Urlamızın değerli aydınları, üreticileri hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Sizler seçkin insanlarsınız, fikirleri olan güvenilir, güçlü insanlarsınız” diyerek Urlalıları selamladı. “Sporda karakter, vicdan, ahlak, kişilik, formaya bağlılık çok önemli. Onun için buraya katılımları ile bize esin verdiler. Biz de o ahlakı örnek alacağız. Cenap arkadaşımız buraya coşku getirdi, bize coşku lazım. Türkiye, bu zor süreçten coşkuyla çıkabilir. Cenap Yener, iyi bir sporcu olduğu gibi iyi bir aydınımız da. Cenap Yener arkadaşımızın önderliğinde örnek bir Urla yaratacağız” dedi. 


 
“Üreticiler böyle gitmez diyor” 


“Değerli arkadaşlar, buraya gelmeden önce üretici kentlerinden geliyoruz. Bursa’sı Manisa’sı, Kiraz’ı,  Denizli’si,  Kumluca, Fenike, Trabzon, Ordu, Alanya ve Anadolu bozkırımız. Hep oralarda üreticiler ile konuştuk. Sanayicimizle görüştük. Hepsinin ortak söylediği şudur. Böyle gitmez. Demek ki Türkiye büyük bir kararın eşiğinde. Bir sistem gelmiş, tıkanmış yürümüyor. Ekonomi borca batmış, her yıl 50 milyar dolar civarında dış ödeme borcumuz var, iki yakamız bir araya gelmiyor. Fabrikalarımız dışarıdan ithal edilen mallarla çalıştığı için iflas noktasına gelmiş. Önemli sanayicilerimizle görüşüyoruz. Hepsi borç batağında. Bugünkü hükümet bu durum karşısında çaresiz” diyen Perinçek, ithal etme ve borçlanma politikasının Türkiye’yi bu duruma soktuğunu söyledi.  


 
“Oy pusulasında gözükenler, gerçek alternatif değil” 
 
Perinçek, “Oy pusulasında gözükenler, gerçek alternatif değil. Türkiye'nin geleceğini anketler söylemiyor. Türkiye’nin geleceğini anketlerden, oy pusulasından göremiyoruz. Bu durum neye benziyor? Mustafa Kemal, bandırma vapuruna binmiş ama oy pusulasında Mustafa Kemal yok. Doğu'da Ermeni çeteleri var, ülke işgal altında ama tarihsel süreçte ya istiklal ya ölüm var. Anketlerde ya istiklal ya ölüm yok ama Türkiye'nin gerçeginde o var. Vatanımızı bütünleştirmek, terörün kökünü kazımak, FETÖ ve PKK’yı kazımak, Türkiyemizin her yerine barış getirmek var önümüzde. Bu anketlerde gözükmüyor ama önümüzde var, bu durum kaçınılmaz. Vatan Partisi olarak zamanımız gelmiştir, gübrelerimiz gelmiştir. Tarihin bize çok büyük sorumluluk getirdiği bir dönemdeyiz. Bunun bilincinde olacağız” diyerek Türkiye’nin geleceğinin anketlerden, oy pusulalarından görülmeyeceğini söyledi.  


 
“ABD ve İsrail, namlularını bize çeviriyor” 


Perinçek, konuşmasında Mavi Vatan tatbikatına da değindi. Perinçek, “Mavi vatanımıza sahip çıkacağız. İzmir o mavi vatanın en önemli kenti. Allah vermiş bize bir körfez, onu değerlendirmek, ona yönelen tehditleri göğüslememiz gerekiyor. Bir yıldır ABD ve İsrail, Doğu Akdeniz’de tatbikat yapıyor. Namlularını çevirmiş bize. Amerika'nın 6. filoları, Türkiye'ye yönelik akdenizdeki petrolü, doğal kaynaklarını almaya, el koymaya bakıyorlar. Mavi Vatan’daki Mehmetçiklerimize selam yolluyoruz. Türkiye hem borç batağında debelenmektedir hem de görüyoruz ki ABD, İsrail 25 bin tırla PKK’yı silahlandırıyor, donatıyor, eğitiyor, üzerimize sürüyor” diyerek Amerika’nın 6. filolarının akdenizdeki petrol ve doğal kaynaklarına el koymaya baktıklarını belirtti.  
 
Perinçek, konuşmasının sonlanmasının ardından Vatan Partisi’ne yeni üye olanlara kendi elleriyle rozet taktı.