Doğu Perinçek: "Türkiye'yi birleştiren iktidar olacak"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Kars il kurultayımızda konuştu.

Tarih:

1/3
2/3
3/3

Türkiye’nin mevcut terör politikaları ve 16 Nisan’da yapılacak olan referandumdan sonra oluşacak tablo üzerine konuşan Perinçek şunları söyledi:

 

 

YENİ DÖNEM


Türkiye’nin 1980’de başlayan borçlanma ve bölünme dönemi 2014 baharında Silivri Duvarlarının yıkılmasıyla son buldu. Yıkılan o duvarları Kenan Evrenler, Turgut Özallar, Tansu Çillerler, Fethullah Gülenler ve Tayyip Erdoğanlar örmüştü. Borç almanın faizi, bölünmeyi kabul etmekti.


Türkiye, önce bölünmeyi reddetti. PKK’yı hendeklere gömdü. FETÖ’yü devlet ve toplum içinden temizliyor ve Fırat Kalkanı Harekâtıyla ABD Koridoruna girdi. Ordumuz orada da başarılar kazanarak hedefe ilerliyor. Lamı cimi yok, Yobaz Terör Örgütü ve Bölücü Terör Örgütü bastırılacak. Özetle Türkiye, Atlantik zincirlerini kırıyor ve Avrasya’daki bağımsız başı dik konumuna yerleşiyor.

 


SÜRECİN YÜKSELEN YILDIZI


Bu sürecin yükselen partisi, Vatan Partisi’dir. 2016 yılı Vatan Partisi yılı oldu. 2017’de bu süreç hızlanarak devam ediyor. Diyarbakır’da ve diğer Güneydoğu il ve ilçelerimizde Parti örgütlerimiz yenileniyor ve halka önderlik edecek yeteneğe kavuşuyor. Özellikle AKP’den ve HDP’den katılan halk önderleriyle güçlü örgütler kuruyoruz.


Kars’ta ve çevresinde Vatan Partisi bu kez iktidar yürüyüşünü özellikle MHP’den katılan halk önderleriyle sürdürüyor. Yalnız MHP’den değil, CHP, AKP, Sol örgütler ve her kesimden öncüler Vatan Partisi’nde işbaşı yapıyorlar.


Daha önce MHP’de ve HDP’de yer almış halk önderlerinin Vatan Partisi saflarında vatanseverlikte birleşmeleri, Türkiye’nin ufkunun açıldığını gösteriyor. Vatan Partisi, Türkiye’yi önce kendi örgütlü bünyesinde birleştiriyor.


İktidar Yürüyüşü dememizin nedeni bu. Çünkü artık Türkiye’nin iktidar formülü değişmiştir. Düne kadar borçlandıranlar ve bölenler iktidar oluyordu. Artık birleştirenler ve üretim ekonomisini kuracak olanlar iktidar olacak. Vatan Partisi, Türkiye’nin makus talihini yenme mücadelesinde öne çıkmıştır.

 


UMUT VE ÇÖZÜM YILLARI


Türkiye, umut yıllarına girmektedir, çözüm yıllarına girmektedir. Bu süreç Türkiye’nin birikimi ve dinamikleri sayesinde AKP iktidarının son yıllarında başladı. Ama artık AKP iktidarına sığmayan bir yere gelmiştir. Türkiye AKP iktidarını artık sırtında taşımayacaktır. Bütün olgular bunu gösteriyor. Ve bu olayın farkında olan yalnız bizler değiliz. AKP yönetimi de kendileri için sonbaharın geldiğini görüyorlar. Onların sonbaharı, Türkiye’nin ilkbaharıdır.


Gerçekler böyleyken AKP muhalifleri içinde umutsuz ve karamsar bir kesim var. Halk Oylaması koşullarında da bunu görüyoruz. Etnik grup ve mezhep siyasetine bağlananlar, Vatan Savaşının açtığı ufukları göremiyorlar. Göremezler, çünkü işte o mezhep ve etnik grup siyaseti gözlerine perde indirmiş bulunuyor. O perdeyi şimdi Vatan Partisi kaldırmaktadır. Artık herkes başını kaldıracak ve güneşin doğduğunu görecektir.

 


İYİMSERLİK BESMELESİ


Bu süreçte zincirlerini koparan Türkiye’nin önündeki olanakları herkese kavratmak, umut ve iyimserlik yaymak çok önemli. Bugün en büyük enerji kaynağımız iyimserliktir. Çünkü her iş iyimserlikle başlar. İyimserlik, bütün başarıların ilk kaynağıdır. İyimserlik, çalışan ve üreten her insanın besmelesidir. Ve en önemlisi yukarda özetlediğimiz gibi iyimserlik Türkiye ve bölge gerçeklerine dayanıyor.

 

 

AKP’NİN KURTULUŞU


Şurada 16 Nisan’a iki ay bile kalmadı. O akşam Türkiye’nin güneşi doğacak. Hayır oyları, Türkiye’nin önünü açacak. Hatta Hayır oyları AKP için de kurtarıcıdır. Türkiye AKP’den kurtulma sürecine girerken, AKP de iktidar yükünün altında ezilmekten kurtulacak.


Bir kez daha vurguluyoruz: Bütün veriler ve olgular göstermektedir ki, Halk Oylamasını Hayır kazanacak ve bu sonuç Evet diyenler için de bir ferahlama kaynağıdır.

 


İKTİDAR DÖNEMİNİN EŞİĞİ


Seçim ne zaman yapılırsa yapılsın, artık AKP devri bitmiştir. Önümüzdeki TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimini AKP kazanamayacak, millet kazanacak.


Artık AKP’ye muhalefet dönemi bitmiştir. Türkiye’nin millî güçleri için iktidar döneminin eşiğindeyiz.


Herkesi kucaklayacağız. Kollarımız, bütün milleti kucaklayacak kadar geniştir. Ve yüreğimizde bütün vatandaşlarımız için yer var.