Doğu Perinçek: "Tunceli, Türkiye’dir"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Beyaz TV'de Tahir Sarıkaya'nın sunduğu Uyan Türkiyem programının canlı yayınının konuk oldu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Beyaz TV'de Tahir Sarıkaya'nın sunduğu Uyan Türkiyem programının canlı yayınının konuk oldu. Katıldığı programda Perinçek, gündeme dair soruları cevapladı.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Tahir Sarıkaya’nın, “Hz.Muhammed Silahlı Medeniyet Devrimcisi” adlı yeni çıkan kitabı ile ilgili sorduğu soruya, “ Hz. Muhammed, Bedevi olan, Kabile Arap toplumunu, kabile  döneminden çıkarttı ve bir medeniyete önderlik etti. Kabile toplumundan, Medeni topluma geçişe önderlik etmiş. Büyük bir tarihsel kişiliği var. Kurduğu devlet ve ordu, Çin Seddi’nden İspanya’ya kadar ulaştı. Bu nedenle büyük bir atılımın lideridir. Kitabımda tarihsel kişiliğini işledim. Yedi iklimde sevilen Hz. Muhammed’i, bir kitapta işledim. Yalnız Müslümanların peygamberi, yedi iklimden Antartika’dan,  Avrupa’ya, Asya’ya kadar bütün insanlığın bütün insanlığın kabul ettiği Hz. Muhammed’i işledim.” dedi.

 

 

Türkiye’de PKK/FETÖ’nün elinden tutanlar iktidar olamaz

 

Yerel Seçimlere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sorulan soruya Perinçek, “ Ne gözümüzü kör eden bir Erdoğan düşmanlığı, ne de Erdoğan’a biat, ikisi de yanlıştır. Türkiye için, milletimiz için doğru yaptığı yerde doğru, yanlış yaptığı yerde biz yanlış deriz.” dedi. Sarıkaya’nın “Recep Tayyip Erdoğansız bir hükümet kurulamayacağını söylüyorsunuz. Erdoğansız bir hükümet kurulduğu an PKK/FETÖ/CHP hükümeti olur, diyorsunuz. Bunu tam olarak açıklar mısınız?” sorusuna, Perinçek, “Sayın Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi tek başına yönetemeyeceği bir yere geldik. Ekonomik zorluklar var. Dışarıdan ciddi tehditler var. Bu koşullarda ve durumda herkesi kucaklayıcı ve geniş tabanlı bir Milli Hükümet gereklidir. Bunu Sayın Tayyip Erdoğan, tek başına yapamaz fakat Erdoğan’ı ve AK Parti’yi dışlayarak bir hükümet kurmaya kalktığınız zaman, o hükümet kimlerle olur: HDP/PKK ile olur. FETÖ ile olur. Tayyip Erdoğan’ı ve AKP’yi karşınıza alıp, ‘sensiz bir hükümet kuracağım’ derseniz, ABD’nin hükümet kurma projesine dahil olursunuz. Erdoğan’ın, Bahçeli’nin, Kılıçdaroğlu’nun ve Doğu Perinçek olacağı, ekonomi ve güvenliğin temellerinde oluşacak bir milli hükümet Türkiye’nin önündedir. Türkiye’de PKK/FETÖ’nün elinden tutanlar iktidar olamaz. CHP bu çizgisi itibariyle iktidar olma ihtimali yoktur.”

 

“Vatan Partisi sol bir parti mi?” sorusuna Perinçek, “Vatan Partisi, emekçiden yana, üreticiden yana, emekten yana, milletten yanadır.” cevabını verirken, “Vatan Partisi’nin ABD karşıtı politikaları” ile ilgili sorulan soruya, “Bugün tehdit ABD’den, İsrail’den gelmektedir. ABD’ye, İsrail’e karşı Türkiye’nin toprak bütünlüğünü, güvenliğini koruyacağız.” dedi.

 

 

İmamoğlu, Amerika Projesidir

 

Sarıkaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili, Perinçek’in, “İmamoğlu, Amerika Projesidir.” açıklamalarını nedenini sordu. Bu soruya Perinçek, “Hiç kimsenin tanımadığı bir isim bir şekilde parlatıldı. Asıl gün yüzüne ‘İstanbul, Ankara’dan yönetilemez.’ açıklamasıyla çıktı. İstanbul’u, Ankara’dan bağımsız yönetmek Milli Devlet yapısına aykırı bir tavırdır. Atatürk’ün ordusu, 6 Kasım 1922’de İstanbul’a girdi. Yani Ankara hükümeti niye İstanbul’u kurtardı? ‘İstanbul, Ankara’dan yönetilsin’ diye, Milli Devletin en önemli kenti olarak, ticaret ve kültür kenti olarak İstanbul olsun diye fakat siz, ‘İstanbul, Ankara’dan yönetilemez.’ derseniz, milli devlet yapısını parçalama girişiminde bulunursunuz.

 

Bir seçim kampanyası Rum Patriği Bartholomeos’a, Fener Patrikhanesi’ne ziyaret ile başlıyorsa, o Amerika’ya selam çakmadır. Biz ülkemizde yaşayan Hristiyanlara, Rumlara karşı değiliz. Onlarda bizim vatandaşımız, yurttaşımız ama orada bir mesaj var. Ekümenik yaptırılmak isteniyor. Patrikhane’ye ABD, uluslararası bir özerklik kazandırmak istiyor. Ekümenik meselesi hatta Rusya’da da tartışma konusu, Ortodoks klişelerinde de bu tartışılıyor. Şimdi siz Atatürk’ün Fatih Belediyesi’ne bağladığı Patriği, ‘İstanbul, Ankara’dan yönetilemez.’ amacı kapsamında, Ekümenik yapma gayesi ile milli devlete karşı adım atıyorsunuz.

 

 

İmamoğlu’nun HDP ilişkisi, Türkiye halkı adına ciddi soru işaretleridir


Bu mesajı anlamadan, İmamoğlu’nu anlamak da zor. Bakın ilk işine, HDP’nin belediye yönetimini kazandığı şehirlerle kardeş şehir olacağını ilan etti. Ondan sonra, Selahattin Demirtaş övgüleri yaptı. Demirtaş, PKK’nın memuru. Demirtaş’ın kendisi diyor, ‘Biz Apo’nun heykelini dikeceğiz.’ Şimdi, Abdullah Öcalan’ın heykelini dikeceğiz diyen bir insan, PKK’nın memuru değil de nedir? Demirtaş, PKK’nın memurudur. HDP’de PKK’nın yönettiği bir partidir.  HDP’nin kapatılması gerekir. Bu konuda da bizim Yargıtay Başsavcılığı’nda başvurularımız var. PKK’nın memuru olan Demirtaş’ı baş tacı etmek İmamoğlu için Türkiye halkı adına ciddi soru işaretleridir.” açıklamalarında bulundu.  

 

 

Tunceli, Türkiye’dir

 

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’yla gündeme tekrar getirilen ‘Dersim’ tartışmaları ilgili Perinçek, “Kimse Tunceli’yi, Dersim yapamaz. Bunu yapmaya çalışmak ihanettir. Tunceli, Cumhuriyet’in kararlılığını, Türkiye’yi, Türk ve Kürdü birleştirme, kaynaştırma kararının ve medeniyet kararlılığıdır. Tunceli’ye medeniyeti getiren, Türkiye Cumhuriyeti’dir. Tunceli, orada aşiret ilişkilerini, kadınların saçlarından aşağıya sürüklendiği bir düzenden, özgür, başı dik Tuncelili kavramına yönelişi ifade etmektedir.

 

 

Maçoğlu’nun Komünistlik ile ilgisi yoktur

 

Bir ilin adını ancak kanunla değiştirebilirsiniz. Bu yönde kanun yok ve değişmedi. Kendi kafasından bunu yapmaya kalktı. Onun serkeşliğini, ciddiyetsizliğini aynı zamanda vatana karşı kasıtlarını ifade eden bir uygulama bu. Amerika’nın, PKK’nın Tunceli’yi Dersim yapma projesi var. Alevi ve Sunni kürt yurttaşlarımızı, PKK ile birleştirme amacı güdülmektedir. Bunu hiçbir şekilde kabul edemeyiz. İçişleri Bakanlığı’nı, yargı kuruluşlarında hemen harekete geçmesi gerekir. Türkiye, buna izin veremez.

 

Maçoğlu’nun Komünistlik ile ilgisi yoktur. Kendisi TİKKO’nun adayıdır. Sosyalist/Komünist birisi yaşadığı toprakların emekçi değerlerine bağlıdır. Ülkesiyle, vatanıyla savaşa girer mi? Sovyet belgelerinde Dersim isyanı ile ilgili raporlar ve dökümanlar vardır. Bunun ile ilgili Mehmet Perinçek’in ‘Sovyet Belgeleri’yle Tunceli’ adlı kitabında, Sovyetler Birliği, Dersim isyanını mahkum etmiş ve Atatürk’ün Dersim’deki kararlılığı, uygulamaları anlatılmaktadır. İsyancıları, Seyit Rıza’yı cezalandırmasını Sovyetler Birliği tarafından takdir edilmiştir.” dedi.

 

 

Önkibar, Aydınlık çizgisiyle bağdaşmadı

 

Sabahattin Önkibar’ın Aydınlık Gazetesi’nden ayrılmasıyla ilgili sorulan soruya Perinçek, “Sebahattin Önkibar, benim dostumdur ve değerli bir insandır. Değerli bir yazarımızdır fakat Ekrem İmamoğlu ortaya çıktığı zaman hemen onu Cumhurbaşkanı olacak demesi,  Bartholomeos'u ziyaretini desteklemesi, ‘İstanbul, Ankara'dan yönetilemez’ fikrine sahip çıkması ve körce bir Tayyip Erdoğan düşmanlığına girmesi son derece yanlıştı.

 

Asena diye kitap yazması ve Meral Akşener’i öne çıkarması bu hatalardan bir başkası idi. Akşener, Fırat Kalkanı Harekatı’na karşı çıkan, harekata ‘tosuncukları yolla’ diyen yani doğrudan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düşmana karşı zor durumda bırakmaya çalışan birisidir.

 

Aydınlık Gazetesinin yayın politikasında özgürlük vardır fakat şöyle özgürlük olmaz; Türkiye karşıtı Amerika ile her konuda gidip gidip onunla buluşmak, ondan sonra TSK’yla, vatan savaşıyla alay edenlerin arkasında durmak, İmamoğlu'nu destekleyen o tutumlar Aydınlık çizgisi ile bağdaşmıyor.” dedi.