Doğu Perinçek’ten Suruç’ta ‘sağduyu’ çağrısı

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Perinçek, Suruç’ta yaşanan olaylarda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı diledi

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Perinçek, Suruç’ta yaşanan olaylarda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı diledi. Perinçek, ‘Bizi hiçbir şekilde, kavimlere mezheplere bölemeyeceklerdir’ diyerek ‘sağduyu’ çağrısı yaptı.

 

Vatan Partisi yöneticileri ve üyeleri İstanbul il binasında bayramlaştı. Bugün öğlen saatlerinde bir araya gelen partililer, Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek'le de bayramlaşıp sohbet etti. İstanbul 1'nci Bölge Milletvekili Adayı Şule Perinçek, 3'ncü Bölge milletvekili adayı Hasan Korkmazcan, Ankara 3'ncü Bölge Milletvekili Adayı Oktay Yıldırım, İstanbul 1'nci Bölge Milletvekili Adayı ve Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel ve İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel bayramlaşmaya katılanlar arasındaydı.

SAĞDUYU DAVETİ

 

Bayramlaşma ve sohbet sırasında söz siyasete de geldi. Basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Doğu Perinçek, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan olayları yorumladı: “Suruç'taki olaylar umut ediyoruz ki derinleşmeyecek. Düşmanın istediği olmayacak. Bütün Suruç'lu vatandaşlarımızın sağduyu içinde olmasını istiyoruz. Ve olayların PKK'nın istediği gibi gelişmeyeceğini biliyoruz. Türk milleti Edirne'den Hakkari'ye kadar birlik beraberlik içindedir. Bizi hiçbir şekilde, kavimlere mezheplere bölemeyeceklerdir. Bu bayramlar da zaten, tarihten gelen bizim büyük güzelliklerimizi tekrar canlandıran günlerdir. Ama o olayların içinde, Suruç'ta bir siyasi faliyet sırasında başlayan olayların içinde bir takım kavga nedenleri yaratmaya çalışmak doğru bir davranış değil. Burada kamuoyu önünde olan herkesin görevi vardır. Orada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailesine, milletimize başsağlığı diliyorum.”

 

 

'HAYVANLARI SEVEN BİR MİLLETİZ'

 

Doğu Perinçek, Sakarya Sapanca'da ormanlık bir bölgede dört bacağı ve kuyruğu kesik halde bulunan ve yaşamını yitiren yavru köpeğin yarattığı infialle ilgili de konuştu. Çanakkale Savaşı sırasında Türk askerinden köpeklerin yok edilmesi istendiğini ancak askerin bu emre uymadığını söyleyen Perinçek, “Biz hayvanları seven bir milletiz. En büyük gerçeğimiz hayvanclık. At çoban kültüründen geliyoruz. Hangi canavarca ruh haliyle yapıldı. Tabi büyük bir üzüntü” dedi.