Doğu Perinçek'ten S-400'lerle ilgili çarpıcı açıklamalar

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, S-400'lerin Türkiye'ye gelmesini Ulusal Kanal'a değerlendirdi

Tarih:

S-400'lerin Türkiye'ye gelmesini Ulusal Kanal'a değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, S 400'lerin alınmasının marketten silah seçmek gibi bir olay olmadığını, Türkiye'nin kendisini savunacağı, Atatürk devrimlerini tamamlama iklimine girdiğini vurguladı. "Türkiye Atlantik sistemine boyun eğmeyeceğini gösterdi" diyen Perinçek, şunları söyledi:

 

"S 400'ler hoş geldi, diyoruz. Çünkü Mavi Vatanı, vatanı savunmak için, yeni bir dünya kuruluyor. Biz yeni dünyaya hoş geldin diyoruz. Atatürk devrimi ancak Asya'da Avrasya'da savunulabilir. Türkiye Atlantik sisteminin bağlantılarından çıkmaya başladı. Bu Atatürk devrimlerinin tamamlanacağı bir iklime yerleşmek demek. S 400 de bu sürecin çok önemli bir olayı. S 400'ün Türkiye'yi tehdit eden Atlantik güçlerine, ABD'nin üzerimize sürdüğü terör örgütlerine dönük. ABD onun için feryat ediyor. S 400'lerin alınması basit bir NATO standartı dışına çıkmak değil. ABD'nin İsrail'in tehditlerine karşı Türkiye'nin önümüzdeki sürecini hayata geçirecek güvenliği sağlamak demektir. Atatürk devrimini tamamlamanın ve hayata geçirmenin güvenliğini alıyoruz S400'lerle.

 

"Türkiye Atlantik sistemine boyun eğmeyeceğini gösterdi. 2014'ten bu yana baktığımızda ABD'nin Silivri duvarlarını yıktık. Türkiye Amerika'nın FETÖ'sünü ezdi. Hapislere tıktı. PKK'yı hendeğe gömdü. Fırat Kalkanıyla ABD-İsrail koridoruna girdi. Hem IŞİD'i hem PKK'yı perişan etti. Ermeni soykırımı yalanını da bitirmemiz de dahildir. Türkiye Amerikan emperyalizminin ve onun yanındaki İsrail'in tehditlerine baskılarına karşı bir mücadele dönemine girdi. Vatan Partisi'nin programı hayata geçiyor, dedikleri çıkıyor. Vatan Partisi'nin zamanı geldi, Avrasya'nın zamanı geldi.

 


SURİYE İLE İŞBİRLİĞİ

 

"Mecburuz buna. Bu da olacak göreceksiniz. Çünkü hem Doğu Akdeniz'de, Hem Suriye'nin vatan bütünlüğünün sağlanmasında işbirliğine ihtiyacımız var. PKK'yı bitirmek istiyoruz. Suriye, Irak, İran, Suriye, Lübnan, Rusya ve Çin ile işbirliği zorunludur. Burada kilit ülke Suriye. Türkiye Suriye konusunda güvenli adımlar atarsa herkes Türkiye'ye güvenecek. Suriye ile işbirliği şart. S 400'ler Suriye ile işbirliğinin de habercisidir. Çünkü S 400 alan Suriye ile işbirliği yapmak zorundadır.

 

 

ABD YENİLEN GÜÇ

 

"ABD ne yapabilir? Kendisi itiraf ediyor. 'Dünyaya hükümdar olduğum dönem bitti, her yerde yeniliyorum' diye. ABD inişe geçen, yenilen güç. Bizim dikkatli olmamız lazım. ABD'den Atlantik sisteminden korkmuyoruz. Yanlış siyaset uygulamaktan korkalım. Hala Suriye ile didişmekten, Mısır'da hala darbeciler var gibi dostluğa sığmayan ve kuracağımız ilişkileri bugünden baltalayan tavırlardan korkalım. Korkacağımız şey hükümetin yaptığı yanlışlardır. Suriye ile işbirliği yapmadan Doğu Akdeniz'de üzerimize gelen tehditleri başarılı şekilde kovuşturmakta zorluklar yaşarız. Suriye ile işbirliği önümüzdeki dönemin anahtarıdır. S 400'lerden sonra bu da olacaktır"