Doğu Perinçek'ten önemli Alevi kumpası açıklamaları

Genel Başkanımız Doğu Perinçek Cem TV'de, Aydınlık Gazetesinin manşetine taşıdığı Alevi Kumpası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Aydınlık Gazetesinin manşetine taşıdığı 'ABD'nin Alevi tertibi' manşeti ile ilgili olarak Cem TV'de İbrahim Sözen'in sunduğu 2019'a Doğru Siyaset programında önemli açıklamalarda bulundu.

 

Doğu Perinçek'in açıklamalarının satır başları şu şekilde:

 

Arkadaşlarımızın ABD'nin Orta Doğu'da başarısızlığa uğraması ile Türkiye'de tertiplere girişecekleri yolunda duyumları oldu. Bunu da arkadaşlarımız gazetenin manşetine taşıdı. Polisimiz şu anda bu kumpasla ilgili çalışmasını sürdürüyor dedi.

 

Biz Fethullah Gülen'in terör örgütü yönettiğini yetmişli yıllardan bu yana söylüyoruz.

 

1995-96 yılında arkasında Amerika var. Dönemin başbakan ve bakanları için de suç duyurusunda bulunduk. Bunları devlete yerleştiriyorlar diye.

 

Anlar cemaat diyordu, biz terör örgütü diyorduk. Şimdi FETÖ oldu. Şimdi 51 bin kişi FETÖ ile bağlantısı olduğu için mahkemelerde. 30 bin kişi ordudan ihraç edildi. Eskiden irtica ile ilgili 5-10 kişi ordudan ihraç edildiği zaman alkışlıyorduk. Şimdi 30 bin kişi ihraç edilmiş.

 

Türkiye'yi ancak Atatürk ve laiklik birleştirir. Amerikanın Türk milleti üzerindeki oyunun nasıl bozacağız. Kardeşlikle bozacağız. Laiklikle bozacağız. Mezhep ayrılıkları gütmeyeceğiz.

 

 

TAYYİP ERDOĞAN

 

Tayyip Erdoğan her konuda bizim çizgimize geldi demiyoruz. Bağımsızlık, İran'la, Irak'la Suriye ile bizim söylediklerimize geldi. Avrasya konusunda bizim söylediklerimize geldi. Her konuda bizim söylediğimize gelse, gelir partimize üye olur.

 

Türkiye'de parlamenter rejim geleneği var. Başkanlık sistemi Türkiye'de yürümeyecek. Başkan olabilir. Ancak bu sistem yürümeyecek. Tekrar parlamenter sistem gelecek.

 

Tayyip Erdoğan'ı teslim aldığımız şuradan belli.

 

Tayyip Erdoğan FETÖ taraftarıydı, şimdi FETÖ'cülerle mücadele ediyor.

 

Tayyip Erdoğan BOP Eşbaşkanıydı. Şimdi ABD onu devirmeye çalışıyor.

 

Erdoğan'ı getirdiğimiz çizgi bağımsızlık çizgisi, ABD'ye kafa tutmak gibi bizim çizgimiz. Atatürk devriminin bağımsızlık mücadelemizin başarısı. Bu başarımıza dikkat çekiyorum. Kendimize güven duymamız lazım. Türkiye'nin birikimi onu bu noktaya getirdi.

 

 

YARGI

 

Bugünkü yargı hükümetten bağımsızdır. Türk yargısı altın çağını yaşıyor. Bağımsız yargıya destek verelim. Danıştay Başkanının Kılıçdaroğlu ile polemiğe girmesini doğru bulmuyorum. Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu'nu tutuklayacak bir yargı Türkiye'de yoktur.

 

 

15 TEMMUZ

 

Bize darbe olacağı söylendi. Dugin bize Türk askerinin olağanüstü bir hareketlilik içinde olduğunu söyleyince, bunu hükümete söylemesini belirttik. O da bize söylediklerini Ankara'ya gittiğinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e söyledi. Hükümetin darbe teşebbüsünden önce haberi vardı. Ben biliyorsam bunu MİT bilmez olur mu.

 

 

2016 REFERANDUMU

 

Nisan 2016 referandumu şaibelidir. Konuyla ilgili ilk itirazı biz yaptık.