Doğu Perinçek'ten Kılıçdaroğlu'na çağrı

'Dersimli Kemal' ünvanını terk et.

Tarih:

1/3
2/3
3/3

Genel Başkanımız Doğu Perinçek Bursa'da vatandaşlarla buluştu, Kemal Kılıçdaroğlu’nu 'Tuncelili Kemal' olmaya çağırdı. Bursa İl Başkanlığımızın düzenlediği konferansta konuşan Genel Başkanımız Doğu Perinçek şunları söyledi:

 

Türkiye'nin bir Vatan Savaşı içinde olduğunu, bu savaşa katılan destek veren herkesin başlarının tacı olduğunu belirten Perinçek 15 Temmuz'da ABD Gladyosunu 12 saatte yerle bir ettik dedi. Irak'ın kuzeyinde Irak ordusunun Kerkük'e girmesi ile bu savaşı kazanmaya başladığımızı gösteriyor, dedi. Dün Antalya'da toplanan Dış İşleri Bakanları Soçi'de yapılacak toplantı. Kimler; Rusya, Türkiye, İran Devlet Başkanları. Artık yeni bir dünya kuruluyor, diyen Doğu Perinçek Herkesin bunu anlaması ve ona göre konumlanması gerekiyor dedi. Atatürk'ün, geçmiş değil, gelecek olduğunu, bunun için herkesin Atatürk'e sarılması gerektiğini belirterek, bugün bir istiklal savaşı veriliyor. Ne demektir 1938 cumhuriyetin cinneti. Eğer o cumhuriyet Seyyit Rızaları, Seyh Saitleri baştırmasaydı bugün, o hanımefendiler bey efendiler bir arada burada oturabilir, toplanabilir miydi? İşte o zaman gericilik, silahlı gericilik, silahlı emperyalizm uşaklığı gelirdi. Onu bastırdı Türk ordusu 1938'de insaniyetsizlik değil vicdansızlık değil en büyük vicdan, en büyük insanlık. Buna cinnet diyenlerin kendisi cinnet geçirmektedir. Kendisine buradan sesleniyorum şu 'Dersimli Kemal', ünvanını terk et. Bu sözü geri aldığını, 'Tuncelili Kemal' olduğunu bütün Türkiye'ye açıkla. Dersim ne demek cumhuriyetten intikam demek.

 

Dersim eşkıyalık, demek. Dersim soygunculuk demek. Aşiret kavgası, demek. Dersim kadınları saçlarından sürüyüp götürmek demek; Dersim bu.

 

Tunceli ne demek, Tunceli 'Cumhuriyet' demek. Tunceli aydınlanma demek. Kadın erkek eşitliği, demek.

 

Tunceli okumak, yazmak demek. Tunceli aşiret kavgasından kurtulmak demek. Tunceli, Atatürk Demek. Onun için hepimiz Tunceliliyiz. Kemal Kılıçtaroğlu’nu 'Tuncelili Kemal' olmaya davet ediyoruz.