Doğu Perinçek'ten Ergün Atalay'a destek

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay ile ilgili tartışmalar üzerine görüşlerini açıkladı

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, basın mensuplarının soruları üzerine son günlerde Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay ile ilgili tartışmalar üzerine görüşlerini açıkladı. Ekte video kaydını da gönderdiğimiz Sayın Perinçek’in açıklamaları şöyledir:


“Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay, ekmek teknesini savunan kararlı duruşuyla her türlü dayanışmayı hak etmektedir. Ergün Atalay, namuslu, dürüst, çalışkan bir sendikacımızdır, sendika liderimizdir. Türk-İş’imizin Genel Başkanı’dır. Hem işçimizi savunma konusunda gösterdiği çabalar, kararlılık her zaman takdire layıktır. Aynı zamanda vatanımızı savunması, Türkiye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve vatan savaşımızda Türkiye’nin zaferler kazanması, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başarılarına işçi sınıfının destek olması konularında çok kararlı tavırlar almıştır. Ona yönelik kampanyanın arkasında PKK var, HDP var ve onların dostları var. Yoksa Ergün Atalay, işçi sınıfının hedef aldığı bir insan kesinlikle değildir. Onun için Ergün Atalay ile bir dostluk içindeyiz.  


Oradaki konuşmalarda yanlış bir şekilde yorumlanmış ve kamuoyuna aksettirilmiştir. Bu bakımdan Ergün Atalay’a yönlendirilen bu saldırılar, işçi sınıfına, en büyük sendikamıza, vatanın bütünlüğüne yönelik saldırılardır. Ergün Atalay’la dayanışmamızı bütün kamuoyuna ilan ediyorum ve bütün Türk milletini de vatanımızı ve emeği savunan, ekmek teknesini savunan bu büyük sendika başkanımızın destekçisi olması için kararlı olmaya vatandaşlarımızı davet ediyorum.  


Burada ekmek teknesi kavramına özellikle dikkat çekmek istiyorum. Ergün Atalay, Türkiye ekonomisinin geldiği durumu çok iyi görüyor. Burada bütün mesele, işçilerimizin iş güvencesini sağlamaktır. İnsanlar ekmeğini kaybetmesin, iş sahibi olmaya devam etsin, işten atılmasın, fabrikalar kapanmasın, memurlarımız ve fabrikalarda çalışan işçilerimiz işsiz kalmasın. Aynı zamanda Türkiye’nin ekmek teknesi ayakta kalsın, çark dönmeye devam etsin, üretim devam etsin. Bu işçi sınıfımızla o fabrikaların sahipleri arasındaki birliği de ifade etmektedir. Yani ekmek teknesini korumak, hem işçilerimizin hem de fabrikalarımızın meselesidir, fabrika sahiplerinin meselesidir hem de bütün Türk milletinin üretim ekonomisinin meselesidir. Eğer biz üretim ekonomisini kurmak için, geliştirmek için bir temele sahip olacaksak o fabrikalar yaşayacak. Onun için fabrikaların yaşaması hem işçimizin evine akşam ekmek götürmesi için hem de üretim devrimi için, temeli ayakta tutmamız için şarttır. İşte bugün bu stratejik konumda Sayın Ergün Atalay duruyor. Bu da onun geniş bir ufka sahip olduğunu, öyle işçi dalkavukluğuyla, bilmem neyle, kışkırtmalarla düzgün bir sendikacılık yapılamayacağını ortaya koyuyor. O bakımdan bütün milletçe Sayın Ergün Atalay’la ve Türk-İş yönetimiyle beraberiz.”