Doğu Perinçek'ten Ergün Atalay'a destek

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Ergün Atalay'a yönelik başlatılan karalama kampanyasına tepki göstererek, Atalay'ın yanında olduklarını söyledi

Tarih:

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile imzaladıkları 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü'nün ardından yapılan ortak basın toplantısındaki sözleri nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Atalay, daha sonra yaptığı açıklamada; "Sayın Bakan'a, 'Zammı Bakan'ın açıklaması lazım' dedim. Bakan çıktı, zammı açıkladı, canlı yayın durdu. Bana döndü, 'Bir şey söyleyecek misin' dedi. 'Benim söyleyecek bir şeyim yok, ne söyleyeyim de ortalığı karıştıracağım.' Laf şu, ben kadrodan geçen taşeronları buraya yazdıramamışım, benim problemim o. Ben zaten oraya oturmuşum, imza edeceğim. 17 adam imza atmış, herkes benim yanımda, gizli kapaklı bir iş yapmıyorum ki. 'Neyi söyleyeyim' dedim. Onu söylesem kamu sözleşmesi mi bu, taşerondan kadroya geçenlerin sözleşmesi mi bu? Bunun adı kamu sözleşmesi ama ben onu aldığım zaman gündem değişecek. Ben de gayriihtiyari herkesin duyacağı şekilde bunu söyledim. Dediler ki 'Bu ne?' Ben hiçbir şey demedim. Dediğim şu; 'Taşeronu halledemedim, yazdıramadım" diye konuştu.

 

"Ülkeyi satanlar, işçiyi satanlar, insanlara hakaret edenler, esas alçak onlardır. Bir daha söylüyorum; ülkeyi satan, işçiyi satan, bir de iftira atanlar, alçağın ta kendisidir. Bugüne kadar ne ülkemi ne mazlumu ne de işçiyi sattım. Allah şahidimdir" diyen Atalay'a destek Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten geldi.

 

Doğu Perinçek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Vatanı ve ekmek teknemizi savunan Türk-İş’le ve Ergün Atalay Başkanla birlikteyiz" diye yazdı.