Doğu Perinçek: Önümüzde arayış ve karar dönemi var

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, seçim sonuçlarını Aydınlık'a değerlendirdi

Tarih:

Seçim sonuçlarının Türkiye'nin asıl sorunlarına çözüm getirmediğini belirten Perinçek 'Türkiye'nin büyük seçimleri önümüzdeki seçimler. O çözümün eşiğinde de biraz şaşkınlık ve duraksama var. Vatan Partisi Türkiye'nin önündeki süreci kararı belirleyecek parti olarak pusuda bekliyor' dedi.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek seçim sonuçlarını Aydınlık'a değerlendirdi. Türkiye'nin önündeki ciddi sorunların ekonomi ve dış tehditler olduğunu vurgulayan Perinçek sonuçların sorunlara çözüm olmadığını söyledi. Halkın bölücülerden uzaklaştığını Ak Parti'ye de ekonomi nedenyile uyarıda bulunduğunu söyleyen Perinçek "Seçmen saati durdurmuş gözüküyor. Adım atmıyor, müdahale etmiyor. Ama önümüzde de arayış ve karar dönemi var" diye konuştu.

 

Perinçek'in değerlendirmeleri şöyle:

 

 

SAATLER DURDU

 

"Türkiye'de saatler durdu. Bu seçim neredeyse zamanın durduğunu gösteriyor. Türkiye, seçmen açısından, önümüzde karşılaşacağı büyük ekonomik çıkmaz ve dış tehditlerle ilgili bir karar alamıyor. Statükoyu koruma, bekleme eğiliminde 'Acaba ne olacak, şimdilik hiçbirşeye dokunmayalım' diyen bir seçmen iradesi çıktı. Bu tablonun içinde bazı eğilimleri de görmemiz lazım.

 

 

HDPKK KAYBEDİYOR

 

"Birincisi, bölücülükten uzaklaşma devam ediyor. Özellikle Kürt vatandaşlarımız, HDPKK'yı terk ediyorlar. HDP, belediyeleri kaybediyor.

 

 

İFLAS İŞARETLERİ

 

İkincisi, Ak Parti açısından tehlike işaretleri var. Türkiye büyük bir ekonomik iflasla karşı karşıya. Bunu sandıktan çıkan oylarda da görmeye başlıyoruz. Başlıyoruz diyorum çünkü ekonomik iflası önümüzdeki aylarda yaşayacağız. En azından işaretleri belirdi.

 

 

İYİ PARTİ GEÇİCİ

 

İyi Parti de kaybedenler arasında. Büyük bir bunalımla karşı karşıya. Geçici bir parti olduğu görülüyor. Bu başarısızlığa dayanabilecek bir birikimi yok. Seçmen, MHP'yi bölmek dışında bir işlevi olmadığını tespit etti. Parlamentoda bir varlığı var ama belediye seçimlerinde hiçbir varlığı yok. CHP ve HDP ile ittifakın bedelini ödüyor. Türkiye'nin önünde böyle bir partinin olmadığını saptayabiliriz.

 

 

CHP FIRSATI DEĞERLENDİREMEZ

 

CHP, büyük bir fırsatı değerlendiremedi, değerlendiremez de. Ekonominin olumsuz gittiği koşullarda ana muhalefet partisi olarak parıltı göstermedi. Çünkü bölücülükle, PKK'yla işbirliği yaptı. Ekonomide de Ak Parti'den farklı bir programı ve çözümü yok. Atlantik sistemi içinde olduğu için CHP açısından bu seçimde ümitsizlik işaretlerinden başka birşey gözükmüyor.

 

 

KARAR YAKINDA GELİYOR

 

Seçmen saati durdurmuş gözüküyor. Adım atmıyor, müdahale etmiyor. Şu anda tribünde, biraz seyirci durumunda. Bu seçim Türkiye'nin hiçbir meselesini çözmedi. Türkiye'nin sorunları önünde ve yığılarak büyüyerek duruyor. Türkiye'nin büyük seçimleri önümüzdeki seçimler. O da 4 yıl sonra olmayacak. 2019-2020 karar yılları... Türkiye büyük bir karara, büyük çözüme gidiyor. O çözümün eşiğinde de biraz şaşkınlık ve duraksama var. Ama önümüzde de arayış ve karar dönemi var. Vatan Partisi bütün bu tabloda saatin durduğu yerde bulunuyor. Zaman durdurulamaz. Vatan Partisi Türkiye'nin önündeki süreci kararı belirleyecek parti olarak pusuda bekliyor.