Doğu Perinçek: "Medeniyet Asya'da, Batı çöküyor"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Eskişehir İl Başkanlığımız tarafından düzenlenen Türkiye'nin Önündeki Büyük Çözüm konferansına katıldı.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Eskişehir İl Başkanlığımız tarafından düzenlenen Türkiye'nin Önündeki Büyük Çözüm konferansına katıldı. Perinçek, konuşmasında şunları söyledi:

 

2014 yılında Vatan Partisi önderliğinde Türk aydınları Silivri duvarlarını yıkarak Türkiye'nin duvarlarını yıktı. O duvarların yıkılması aslında Türkiye'yi bölme planlarının yıkılmasıdır. Türk ordusunun kurtarılmasına Vatan Partisi ve Türk milleti öncülük etti.


Türkiye Vatan Partisi'nin çözümüne geldi ve 24 Temmuz'dan başlayarak Türk ordusu PKK'nın üzerine yürüdü. ABD'nin buna cevabı ise 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Orada bir Türkiye-ABD savaşı yaşandı. O savaştan Türkiye zaferle çıktı. 15 Temmuz'dan sonra ABD Gladyosunun devlet içincde kadrolarının ezilmesiyle Türk ordusu ABD-İsrail koridoruna girdi. Bu da Türkiye-ABD savaşının başka bir cephesidir.


Bakın şu anda Türkiye, Rusya, İran İdlib'de ABD'ye karşı savaşıyor. Türkiye bu süreçte Vatan Partisi öncülüğünde dostlarını keşfetti. Tayyip Erdoğan'a kalsa Rusya bizim düşmanımızdı. Oysa şimdi Rusya ve İran silah arkadaşımız oldu.


Şimdi bir kez daha Türkiye o medeniyet dedikleri tek dişi kalmış canavarla karşı karşıya gelmiştir.


1945'te Türkiye, Atlantik sistemine bağlandı. Gecen süreç boyunca Kemalist Devrim tahrip edilmiştir. ABD, gericiliği desteklemiştir. Bakın şimdi Türkiye, geldiği noktada Atatürk Devrimini tekrar kurma yoluna girmiştir. Bunu iktidara taşıyacaktır. Karamsar olmak çok yanlış. Biz Türkiye'nin girdiği süreci iyi anlamalıyız. Türkiye, Amerikan Gladyosunu tasfiye etmeye başlamıştır. Eskiden Gladyo bizleri 12 Mart'ta, 12 Eylül'de, Ergenekon, Balyoz zamanlarında hapse atıyordu. Şimdi PKK ve FETÖ kadroları hapse atılıyor. Onun için 'yargının altın çağı' dedik.

 

Vatan Partisi'nin günleri gelmiştir. Vatan Partisi bu çözümü 5 maddede sunuyor:


1- Teröre son vereceğiz


2- Üretim ekonomisi


3- Komşularla işbirliği haline geçeceğiz


4- Laiklik ve aydınlanmaya yapılan saldırıları yerle bir edeceğiz ve Atatürk'ün çizgisine tekrar gireceğiz


5- Avrasya Birliğine gireceğiz.

 

Türkiye'nin Atlantik sisteminden kopup Avrasya'ya yönelmesi basit bir politika değişimi değildir.


Medeniyet Asya'da; Batı çöküyor, Türkiye bunu gördü ve stratejik tercihini yaptı. Atatürk Devrimi de orada yeşerip büyüyebilir ancak.
 
Tayyip Erdoğanların şu anki laikliğe ve aydınlanmaya karşı saldırıları akıntıya kürek çekmektir. Türkiye bunun da üstesinden gelecektir.

 

Türk askeri şu an bir savaş veriyor. Hangi savaş şehitsiz kazanıldı? CHP'nin 'cenazelerin hesabını vereceksiniz, saray savaşı söylemleri' taraf belli etmektir. Bu bir Vatan Savaşıdır. Türk milleti bunu görüyor.

vatanpartisi.org.tr