Doğu Perinçek, Kayserili sanayiciler ve sendikacılar ile buluştu

Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in katılımıyla Kayseri'de ‘Ekonomik Kriz ve Çözüm Kurultay’ı yapıldı

Tarih:

‘Ekonomik Kriz ve Çözüm Kurultay’ı Kayseri’de yapıldı. Kurultayda yapılan konuşmalarda, Türkiye’nin ekonomik krizden üreterek ve birlik olarak çıkacağı vurgulandı.

 

Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesi tarafından düzenlenen ‘Ekonomik Kriz ve Çözüm Kurultayları’ haftasonu Kayseri’de yapıldı. Gazetemiz yazarlarından Oktay Yıldırım’ın moderatörlüğünde Öğretmen Evi’nde düzenlenen kurultayda iş dünyasının önde gelen isimleri biraraya geldi. Kurultayda, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Sanayici Volkan Alçı ve Türk-İş İl Temsilcisi İdris Güven konuştu.

 

Perinçek, kurultay öncesinde Vatan Partisi İl Başkanı Prof. Dr. Eyüp Karakaş’ın “Kul ıkışmadan Hızır yetişmez” benzetmesine atıf yaptı. Perinçek şunları kaydetti: “Sanayicimizin, işçi liderimizin, sendika liderimizin konuşmasını şöyle özetliyorum, ‘kul sıkışmayınca hızır yetişmez’. Bugün Türkiye toplumu, bir sıkışma içinde, çark dönmüyor. Türkiye’nin çözümü var, hızır var! Hızır ölmedi. Ümit var, gelecek var, Türkiye büyük çözümün eşiğinde. Bu büyük çözüm için planlı karma ekonomi için karar vereceğiz. Türkiye’nin önündeki ihtiyacı saptayarak sandıktan üretimi, vatan bütünlüğünü çıkartacağız. Hızır sizsiniz!”

 

Sanayici Volkan Alçı, madenci bir aileden geldiğini belirterek, şöyle konuştu: “Madencilik aynı tarım gibi... Endüstri hayatanın ilk halkası, bir reel sektör kolu. Madencilikte rant kesinlikle olmaz. Madencilik köyden kente göçü engeller. Tarım ve hayvancılığı destekler.” Alçı, önerilerini şöyle sıraladı: “Türkiye, kendi madenlerine göre çevre üretim standartlarını oluşturmalı, ithal kömür, ithal demir gamdencilerinin gizli lobilerinin gücünü kırmalı, mevzuat yeniden oluşturulmalıdır. Etibank aktif hale getirilmeli, uzman kamu sektör bankaları yeniden oluşturulmalı.”

 

 

‘BİRLİK OLMALIYIZ’

 

Türk-İş İl Temsilcisi ve Koop-İş Şube Başkanı İdris Güven, derinleşen ekonomik krize dikkat çekti. Güven şunları kaydetti: “2019’da, 2018’e göre küçülen bir ekonomi, fakirleşen bir ülke görebiliriz. Ancak halkımız bu fakirleşmeyi kabul etmeyecek. Üreterek birlik ve beraberlik içerisinde sıkıntıların üstesinden gelecek. Bu süreçte siyasiler ve vatandaşlar birlik içinde olmalıdır.” Türk-İş olarak yıllardır her platformda kıdem tazminatıyla ilgili kırmızı çizgileri olduğunu söyleyen Güven, şöyle devam etti: “Biz emekçilerin tek bir düşüncesi ve hedefi var, o da Türkiye Cumhuriyeti’nin refah ve huzur içerisinde yaşanabilecek bir ülke olması. Vatanı olmayan bir milletin hiçbir özgürlüğü olamaz. Birlik olduğumuz sürece, cennet vatanı her açıdan büyütmeye ve güçlendirmeye tek yetkili bizleriz.”

 

 

‘Türkiye vücudunu satıyor’

 

VATAN Partisi’nin programının ‘Üreticiyi baş tacı etmek’ olduğunu söyleyen Perinçek, Türkiye’nin çıkmazda olmasının nedeninin dış borç olduğunu belirtti. Perinçek, sürecin 1980’lerde başlayan borçlanma ekonomisi olduğunu vurguladı. Perinçek, şunları kaydetti:

 

“Bugün Türkiye dünyaya pamuk ihraç eden bir ülkeyken 3 milyar dolarlık pamuk ithal ediyoruz. Dış ticaret böyle batar. Sanayici ve KİT’leri de kambur ilan ettiler. Pahalı üretiyor, dediler. Kayseri, Denizle, Antep kambur! Türkiye vücudunu satmaya başladı. Yılda 40 milyar dolar açığımız var. Sonunda yabancılar, topraklarımızı almaya başladılar. Üretici tekrar baş tacı olacak! Buradan ilan ediyoruz, önümüzdeki dönemin parolası budur. Türkiye’nin sanayide, tarımda üretmesidir.”