Doğu Perinçek Ispartalılarla buluştu: FETÖ’ye karşı ‘3 cephe’ uyarısı

Genel Başkanı Doğu Perinçek, Isparta Kültür Sarayında yurttaşlarla buluştu.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Isparta Kültür Sarayında yurttaşlarla buluştu. ‘FETÖ darbesi ve Türkiye'nin çözümü’ başlıklı konferansta konuşan Perinçek, FETÖ’yle mücadelede, ‘3 cephe’ olduğunu belirtti. Perinçek bahsi geçen cepheleri şöyle sıraladı: “Yurtta barış, vatan bütünlüğü ve Atatürk Cumhuriyeti’ni koruma cephesi.”

 

Türkiye-ABD savaşının 15 Temmuz’dan bu yana devam ettiğini vurgulayan Perinçek, “ABD, NATO ülkelerinin içine böyle bir örgütlenme yerleştirerek o ülkeleri kontrol ediyor. Aslında Gladyo, ABD´nin müttefik ülkelerini kontrol etme aygıtıdır. FETÖ herhangi bir cemaat değil, ABD’nin Gladyosu. 15 Temmuz gecesi Türkiye'de ABD ile Türkiye arasında bir savaşa sahne olduk. TSK ve Türk milleti, ordunun içindeki ABD'nin silahlı gücünü ezdi. 15 Temmuz´dan sonra Türkiye'nin önü açıldı ve Türk ordusu Suriye sınırındaki ABD-İsrail Koridoru’na girdi. Orada mücadele hala devam ediyor. FETÖ’ye karşı mücadeleyi tarihi derinliği içinde anlamak gerek. Mücadelenin 3 cephesi var. Birincisi yurtta barış, ikincisi vatan bütünlüğü, üçüncüsü de Cumhuriyet cephesidir. O nedenle FETÖ´ye karşı mücadele bizim Atatürk Cumhuriyetini koruma, geliştirme mücadelemizdir. Şimdi bulunduğumuz koşullarda o mücadele hem iç hem dış cephede devam ediyor” dedi.


 

‘KÜRDİSTAN ÇIKAR’

 

“Adalet Yürüyüşü”nü de eleştiren Perinçek, “15 Temmuz’da darbecilerin okuttuğu ‘Yurtta Sulh Konseyi’nin bildirisi ile Kılıçdaroğlu’nun yaptığı Adalet Yürüyüşü’ndeki açıklamaları yan yana koyun, ikisi de aynıdır. Aynı talepler var. Zindanların kapısını açmak, PKK’lıları kurtarmak, FETÖ’cüleri kurtarmak. Kılıçdaroğlu’nun dünyanın çeşitli ülkelerinde yayınlanan makalesinde ne var. O makalede ABD, Türkiye’ye çağrılıyor. Türkiye’nin başında, Suriye’nin başında, İran’ın başında, Rusya’nın başında diktatörlerin olduğu yer alıyor. Bundan ne çıkar, bundan Kürdistan çıkar. Bu ülkelerin başındaki insanları diktatör ilan ederseniz, Batı’yı da buralara liberal demokrasi getirmesi için davet ederseniz, oradan Kürdistan çıkar” dedi.

 

 

‘BASİT BİR MÜCADELE DEĞİL’

 

Perinçek, “FETÖ’cülere karşı verilen basit bir mücadele değil” diyerek şöyle devam etti: “Bu bir vatan mücadelesi, bağımsızlık mücadelesi, ABD’nin bölgemizde bir Kürdistan kurma planını bozma mücadelesidir.Eğer mücadelede ABD’yi, FETÖ’nün yanındaki PKK’yı görmezsek tam yürütülemez. Biz Fetullah Terör Örgütü’nün adını koyan partiyiz. Bize bunlar terör örgütü ise silahı nerede diye soruyorlardı. Silahı devletin ordusunun, polisinin silah depolarında. Bunu belirttiğimizde, bizleri FETÖ kumpaslarıyla içeriye attılar. Türk ordusunun komuta kademesini içeriye attılar. Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy gibi davalarda iki kurum hedef alındı. Vatan bütünlüğünün koruyucusu Türk Ordusu ve vatan bütünlüğü için çalışan Vatan Partisi.”