Doğu Perinçek, İran Büyükelçisisinin iftar davetine katıldı

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand’ın onuruna verdiği iftar davetine katıldı.

Tarih:

İran Büyükelçiliği’nde gerçekleşen iftar yemeğinde Genel Başkan Doğu Perinçek’e Genel Başkan Başdanışmanı Barlas Doğu, Genel Başkan Yardımcıları Hasan Korkmazcan, Tugay Şen, Nusret Senem, Prof. Dr. Zafer Kars, Yunus Soner, MKK Üyesi Özay Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf Tunçer ve Ümit Bayram eşlik etti.

 


İran Büyükelçisi Farazmand ve Büyükelçilik yetkililerinin hazır bulunduğu yemek öncesi gerçekleşen sohbette karşılıklı dostluk mesajları ve dayanışma duyguları ifade edildi.

 


Bölgesel konulara ve Türk-İran ilişkilerine değinen Büyükelçi Farazmad; “İran’ın taraf olduğu bütün uluslararası anlaşmalarda verdiği taahhütleri sonuna kadar yerine getirdiğini ama ne ABD ne de AB ülkelerinin taahhütlerini yerine getirmediğini, ambargolarla İran devletini zayıf düşürmeye çalıştıklarını ama başaramayacaklarını” ifade etti. Suriye meselesinde Astana işbirliğinin önemine işaret eden Büyükelçi Farazmand, Türk-İran dostluğuna da vurgu yaparak “Türkiye’nin güçlü olmasını istiyoruz, Türkiye ne kadar güçlü olursa İran da o kadar güçlü olur” dedi.

 


Vatan Partisi’nin önemine vurgu yapan Büyükelçi Farazmand, partinin özellikle uluslararası konularda aldığı tavır, oynadığı rol ve dostluğu için Genel Başkan’ın şahsında bütün parti yetkililerine teşekkür etti.

 


Genel Başkan Doğu Perinçek ise, davetinden dolayı Büyükelçi Farazmand’a ve elçilik yetkililerine teşekkür ederek; “Bölgede barışın en büyük güvencesinin İran devleti olduğunu, Amerika’nın 200 yıllık bir devlet olduğunu ama İran’ın binlerce yıllık devlet geleneğine sahip olan çok köklü bir devlet olduğunu, İran’a güvendiğini ve Amerika ile işbirlikçilerini hayal kırıklığına uğratacağını, güçlü İran’ın güçlü Türkiye demek olduğunu, çünkü güçlü bir İran’ın Amerika ve İsrail’e karşı güçlü bir direniş olduğunu, İran’ın direnişinin Vatan Partisi’ne ve Türk milletine en büyük Ramazan hediyesi olduğunu” ifade etti.

 


Sıcak ve samimi bir ortamda geçen iftar yemeği dostluk ve dayanışma duygu ve mesajlarıyla son buldu.