Doğu Perinçek’in 2022 Pekin Kış Olimpiyatları mesajı

"Şampiyon insanlık"

Tarih:

1/2
2/2

Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları için mesaj gönderdi. Perinçek olimpiyatlar için, Türkiye’den mesaj alınan tek isim oldu. Vatan Partisi Genel Başkanı’nın mesajı, dünyadan ilk konuşmacı olarak bugün Çin Devlet Televizyonunda yayımlandı.

 

Perinçek mesajında, “Pekin Kış Olimpiyatlarının sloganını Türkiye’den kardeş Çin halkına ve yedi kıtanın sporcularına bildiriyorum: Şampiyon insanlık. ”ifadelerini kullandı.

 

***

 

2022 Kış Olimpiyatlarına katılan yedi kıtadan sporcularımızı ve Çin Halkını yürekten duygularla selamlıyor ve başarılar diliyorum. 


Pekin Kış olimpiyatları evet buzda ve karda yapılıyor, ancak bilinçlerimize sorarsanız Kış Sıcağında yapılıyor. Dünya milletlerinin ve sporcularının yüreklerindeki sıcak kardeşlik duyguları karları ve buzları ısıtıyor. 


Bu olimpiyatlar, Çin’in binlerce yıllık konukseverliğinde bütün insanlığı ağırlıyor. Bu olimpiyatlar, insan odaklıdır.  


Dağ dağa kavuşmaz ama işte yedi iklimin insanlığı, Pekin’de birbirine kavuşmuştur. 


Pekin’de şimdi insanlık yarışı başlıyor, insan sevgisi ve sporcu ahlâkı yarışıyor. 


Kış olimpiyatlarında birbirimizle değil, insanlığın önündeki zorluklara karşı yarışıyoruz. O nedenle kaslarımızı zorlarken birbirimizin acısını ve azmini duyuyoruz. Acılarımız birdir ve insanlık içindir. 


Yarışı kazanırsam benim Türk milletim sevinecek, yarışı kaybedersem kardeş bir millet sevinecek. Birbirimizin başarısıyla sevineceğiz. Pekin’de başarılarımızı paylaşıyoruz, sevinçlerimizi paylaşıyoruz. 


Pekin’de birbirine kavuşan ortak duygularımızı ve ortak başarılarımızı selamlıyorum. 


Bu yarışta rakiplerimize ve emeğe duyduğumuz saygıyla şampiyon oluyoruz. Kim kazanırsa kazansın, hepimiz kazanmış olacağız. Sporcu emeği ve kardeşlik kazanacak.  


Bu olimpiyatların şampiyonu, insan iradesidir, zorlukları yenme azmidir. 


Bu olimpiyatların şampiyonu, şimdiden ilan ediyorum insan emeğidir.  


İnsanlığın geleceği ortaktır ve biz bütün dünya sporcuları şimdi ortak kaderimiz için yarışıyoruz.  


Pekin olimpiyatlarında dağların doruğuna dikilen bayrak, insanlığın ortak geleceğinin bayrağıdır. 


Türk sporcuları bu ortak gelecek yarışında tarih boyunca yaptıkları gibi bütün iradeleri ve azimleriyle yarışacaklardır. 


Bu olimpiyatlarda altın madalyayı, insanlık alacaktır. 


Gümüş madalyayı, sporcu emeği ve ahlâkı alacaktır. 


Bronz madalyayı, zorlukları aşma irademiz alacaktır. 


Öyleyse Pekin Kış Olimpiyatlarının sloganını Türkiye’den kardeş Çin halkına ve yedi kıtanın sporcularına bildiriyorum: Şampiyon insanlık.