Doğu Perinçek: "İktidar hedefi ile kurultaya gidiyoruz"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, 10. Olağan Genel Kurultay Hazırlık Toplantısı'nda konuştu.

Tarih:

1/2
2/2

11 Mart'ta Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak olan kurultaya çağrı yapan Perinçek, "Atatürk Havalimanına Kürdistan bayrağı çekenler Türkiye'yi yönetemeyecek. Bu koşullarda kurultaya gidiyoruz. İktidar mücadelesine giriyoruz" dedi.

 

Ankara Yeni Sahne'de yapılan toplantıya yurttaşların ilgisi oldukça yoğundu. Toplantıda sık sık, "Perinçek Başbakan", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Yaşasın Vatan Partisi" sloganları atıldı. 11 Mart'ta yapılacak olan kurultay için seferberlik ilan eden partililer mahalle, mahalle, sokak sokak gezerek bildiriler dağıtıp binlerle birlikte Arena'da buluşacaklarını bildirdi.

 


'İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZ BAŞLAMIŞTIR'


Toplantının açılışı konuşmasını yapan Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Ercan Enç, "2016 Vatan Partisi yılıydı. Programımızın en verimli unsurları Türkiye'de vaziyete geçti. PKK hendeklere gömüldü, FETÖ tasfiye edildi ve Türkliye ABD koridoruna girdi. 2017'de Vatan Partisi'nin iktidara yürüyüş yılı olacak. Kongre de iktidara yürüyüş kongresidir. Türkiye'nin mecburiyetlerini Vatan Partisi dışında yerine getirebilecek hiçbir siyasi akım yok. Türkiye'nin zorunlulukları, Vatan Partisi'nin iktidarda olmasını zorunlu kılıyor. Kongre ile ilgili olarak da bütün çalışmalarımızı durdurduk. 10 gün boyunca tüm örgütlerimizi kongre çalışmalarına yönlendirdik. İktidara yürüyüşümüz hayırlı olsuun" dedi.

 


'ARENA'YI HINCA HINÇ DOLDURACAĞIZ'


Vatan Partisi Öncü Gençlik Başkanı Berkan Özer de yurdun dört bir yanından gelen gençlerle birlikte kurultay çalışmalarına başladıklarını belirtti. Özer, "1 ay öncesinden kurullarımızı topladık. Bu 11 günlük sürede varımızı yoğumuzu kurultay çalışmasına seferber edeceğiz. Başka işimiz olmayacak. 200 gençle kurultay çalışmalarını sürdüreceğiz. 200 gençle Ankara'nın altını üstüne getiririz ve o salona en az 30 bin kişiyi yığarız" diye konuştu.

 


'MEHMETÇİK İNSANLIK İÇİN SAVAŞIYOR'


Türkiye'nin büyük bir çözümün eşiğine geldiğini vurgulayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Küçük ABD sürecinin sonuna geldik. Türkiye Atatürk'le tekrar ayağa kalkacaktır. Mevcut iktidarın Türkiye'nin sorunlarını çözemedği ortada. Çözümler Vatan Partisi'nin programı ile bir bir geldi. Silivri duvarlarını yıktık. Arkasından ABD'nin Türkiye içinde kurduğu gladyo temizlendi. 15 Temmuz gecesi 12 saatte o çete yerle bir edildi. Ordumu ve milletimizle birlikte omuz omuza o gladyoyu ezdik. Mehmetçiğimiz PKK'yı hendeklere gömdü. Güneydoğu halkının bileklerindeki zincirleri kırdı. Bölgeye huzur getirdi. ABD koridoru vardı. O ABD koridoruna 'giremezsin' dediler TSK, ABD koridoruna girdi. Askerimiz, terör örgütlerini eziyor. Bu Suriye'nin, Irak'ın, İran'ın, Rusya'nın hatta bütün Asya'nın meselesidir. Mehmetçik bütün insanlık adına savaş veriyor" dedi.

 


​'KÜRDİSTAN BAYRAĞINI ÇEKENLER TÜRKİYE'Yİ YÖNETEMEZ'


Türkiye'nin önündeki süreçten milli bir hükümetle çıkacağını ve o hükümetin Vatan Partisi ile olacağını söyleyen Perinçek şunları belirtti: Şimdi o büyük mücadelenin harmanını kaldırma dönemine geldik. Kemalist devrim tekrar ayağa kalkacak. Türkiye'yi birleştiren hükümet olacaktır. Atatürk Havalimanına Kürdistan bayrağı çekenler Türkiye'yi yönetemeyecek. İkinci İsrail bayrağına 'HAYIR' diyoruz. TSK'nın başına türban fesadını geçirmeye kalkanlar Türkiye'yi yönetemez. Şimdi bu koşullarda kurultaya gidiyoruz. Daha önce yaptığımız 9 kurultaydan farklı. İktidar mücadelesine giriyoruz. Hükümet olmamız artık dışımızda oluşan koşullarla değil, bizim bilincimizle olacaktır. Omuzlarımıza bu tarihi görevi oturtacağız. Kurultaya bu bilinçle gideceğiz. Bu milleti birleştiriyoruz. Çiftçiyi de, emekçiyi de hepsini üretim ekonomisinde buluşturuyoruz. Türk milletinin bağımsızlığına, vatanına göz dikenlere Anadolu bozkırlarının ortasından, Ankara'dan meydan okuyoruz; 17 Nisan sabahı Türk milleti geleceğiyle ilgili bir döneme giriyor. 17 Nisan'da bir hayır sabahı görülüyor. Milletimiz bölünmeye hayır diyor. Atanmışlar rejimine hayır diyeceğiz. Milletimize güveniyoruz. Göreceksiniz, Türk halkı 16 Nisan günü tarihe yeniden ağırlığını koyacaktır. Evetçiler telaş içinde. Biz evetçileri de milletimizin bir parçası olarak görüyoruz. Onlar da bizim vatandaşımızdır. Bu süreci dostça yürüteceğiz. Ancak sandıktan hayır çıkacak. Hayır Türkiye'nin önünde yeni bir ufuk açıyor. O ufukta Vatan Partisi'nin bir yıldız gibi parladığını görüyoruz. Kurultayımızın sloganı; Ey Türk milleti yetki istiyoruz. İktidar mücadelesini çığ gibi büyüdüğü süreçtir. İşte şimdi kurultayımız için çalışma bu saatte başlamıştır.