Doğu Perinçek: "Herkes elini taşın altına koymalı"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Almanya'da yayımlanan Toplum Gazetesinden Mehmet Canbolat'a konuştu.

Tarih:

Almanya'da yayımlanan Toplum gazetesi, Türkiye-Almanya ilişkileri temelinde Genel Başkanımız Doğu Perinçek ile özel bir söyleşi yaptı. Mehmet Canbolat imzalı söyleşide Perinçek, Türk-Alman dostluğunun içinde bulunduğu krizden son derece büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Ankara ile Berlin arasındaki ilişkilerin yeniden rayına oturması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Perinçek, Türkiye’de Almanya ile ilişkilerin güçlü olması için önemli bir potansiyel bulunduğunu söyledi.

 


‘BİZ AVRASYACIYIZ’


Perinçek’in Almanya ilişkileri konusundaki görüşleri şöyle: “Benim öyle Avrupa karşıtlığı diye bir tavrım yok. Biz Avrasyacıyız. Düşündüğünüzün aksine, Türkiye’nin Rusya, İran, Çin yanında AB’nin önde gelen ülkeleri Almanya ve Fransa ile de işbirliği yapmasını savunuyoruz. 


Bu gerekli olduğu kadar kaçınılmazdır. Süreç de hızla gidiyor zaten. Biz Almanya, Fransa gibi ülkelerin dostuyuz. Ama Türkiye’nin AB’ye girmesine karşıyız. AB kendisini yönetsin, o bizi ilgilendirmez, ancak AB bizi yönetmesin. Buna karşıyız. Yani AB’ye girmeyeceğiz. AB, Amerika’nın güdümünden kurtulma sürecine girdi. O nedenle bizim dostumuzdur.

 

Özellikle Cumhurbaşkanı Steinmeier, yü- zünü Doğu’ya dönmüş, Avrasyacı bir şahsiyettir. Böyle insanları Hitler’e benzetmek büyük ayıptır. Gerçekçi de değildir. Türk Alman dostluğuna hiçbir şekilde hizmet etmeyen bu suçlamaları kabul etmiyoruz, desteklemiyoruz ve kesinlikle doğru bulmuyoruz. Bunun yerine akılcı bir siyasetle, Almanya ile ilişkilerimizi olumlu yönde geliştirmeliyiz. Çünkü bu ülke ile dostluk geleceğimiz açısından çok önemlidir ve bu ilişkilerin olumlu seyri Almanya’da ya- şayan yurttaşlarımız açısından da son derece huzur verici bir ortamı getirecektir.

 


‘İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRECEĞİZ’

 

Birinci Dünya Savaşı’ndaki birlikteliğimiz, bizim ortak mirasımızdır. Bu bağlamda, Vatan Partisi olarak iktidarımızda, Almanya ile ilişkileri hızla geliştirmeye önem vereceğiz.


Ben şahsen hem Sayın Angela Merkel’i ve hem de Cumhurbaşkanı Sayın Frank Walter Steinmeier’i, iki ülke arasındaki iliş- kilerin gelişmesi, dostluğumuzun güçlenmesi, iki ülke arasında farklı alanlarda işbirliğinin artması yönünde, özellikle Türkiye için büyük bir fırsat olarak görüyorum.”