Doğu Perinçek Eskişehir'de

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Dr. Doğu Perinçek, Eskişehir'de konferansta konuşuyor

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek Eskişehir'de 'Çözüm Perinçek' konferasında konuştu.


Perinçek'in konuşmasından öne çıkanlar:


Önümüzdeki fırtınalara Türkiye'yi Cumhuriyet değerlerine bağlı şekilde yönetecek bir kaptan seçeceğiz. Şenliklerle kendimizi oyalatmayalım ve önümüzdeki fırtınaya bakalım. Milletin fırtınaya hazır olması lazım ve fırtınalara gemiyi bırakıp kaçacak kaptan mı seçilecek yoksa fırtınalarda yönetecek kaptanı belirlenecek?


Afrine TSK girmişti, o gün terör örgütleri beyaz bayrak çekmeyi konuşmaya başlamıştı. Fakat bugün beyaz bayrak çekmeyi düşünen örgütler bugün meydanlarda siyasi partiler ile beraber kol kola. Muharrem İnce açıkça televizyon programlarında şunu konuşuyor: "Beraber mı olalım ayrı ayrı mı olalım?" Türkiye'nin kırmızı çizgileri zedelenmeye çalışılıyor. Nedir bu kırmızı çizgiler; Anayasamızın birinci ikinci üçüncü ve dördüncü maddeleridir.


İktidar ve muhalefetiyle tüm partiler yağmur duasına çıkmış gibi Amerika'ya şirin gözüküp sıcak para dileniyor.


Nasıl şirin gözükecek?


Birincisi Avrupa özerlik şartı kabul edilmesidir.Yani Güneydoğu'nun ayrı özerk bir devlet haline gelmesidir.


İkinci dayatması Türk Ordusu Kıbrıs'tan çekilecek.


Üçüncü dayatması Ermeni Soykırımı yalanını Türkiye kabul edecek. Biz bu yalanı AİHM'nde kabul ettirdik. Biz bu işi bitirmişiz Amerika tekrar bunu Türkiye'ye dayatıyor. Tayyip Erdoğan hükümeti yalanı kabul etmişken biz Berlin'de Lozan'da polisin bize konuşamazsın tebligatın yırtıp atıp bu işi bitirdik.


Dördüncü dayatması Türkiye Kemal Derviş ekonomisinde devamlı borç alıp batacak.


Yani siz CHP, AKP, İYİ Parti Amerika'dan sıcak para almak için bu dayatmaları kabul edeceksiniz. Fırtına tarifinde iktidar ve muhalefetiyle partiler gemiyi batırmak için sizden oy istemektedirler.


15 Temmuz gecesi biz TSK'ya görevini hatırlattık. Cumhurbaşkanını aradık. İktidar partisi içinden o gece bizim onları arayıp uyardığımıza dair namuslu açıklamalar yapanlar var. Diyorlar o gece Vatan Partisi Doğu Perinçek aradı ve genel başkanımız ortada yok iken bizi uyardılar.


Biz bu gemiyi fırtınalarda yönetecek kaptan olarak buradan tekrardan açıklıyoruz. PKK olayı; arkasında Amerika olan, Amerika'nın ona silah verdiği bu işin silahtan başka çözümü olamaz. Bu işi barışçıl yoldan çözerim diyenler HDP'yi meclisin göbeğine oturtarak, PKK ile meseleyi barışçıl yoldan çözeriz diyenler bu ülkeyi beş ay bile yönetmezler bırakıp kaçarlar.


PKK'yı daha da azdırırlar bugün HDP ile yanyana durmak Mehmetçiğe kurşun sıkmaktır. Vatan Partisinin fırtınalarda Türkiye'yi yönetecek kaptanı var kadrosu var rotası var. Ve bu dönemde Türk Milletinin ve ve öncülerinin omuzlarında ağır sorumluluklar var. Bu seçim olağanüstü bir dönemin seçimdir. Türkiye'ye sistemin içindeki seçenekler dayatılıyor. Çıkış yolu var. Türkiye Ankara'dan yönetilecek. Millet bu seçimden başı dik üretim ekonomisi ile çıkacak. Artık top milletin ayağında dur ben buradan milleti omuzlarından tutup sallıyorum ve durumun ciddiyetini gösteriyorum.


Vatan Partisi'nin devrimci kadroları var Vatan Partisi'nin gençliği var. Meclisi gençleştireceğiz. Vatan Partisi'nin birinci sıralardan seçtiği genç milletvekili adayları var ve bu gençlerin sadece nüfus kağıtları genç değil. 19 Mayıslarda, 29 Ekimlerde alanları coşturmuş gençliktir.


İzmir de birinci sıralarda adayları Cem Dikmen , TGB'nin eski Genel Başkanlarından Çağdaş Cengiz. Ankara'da Utku Reyhan. Elif İlhamoglu, Yadigar Özen. Genç adaylarımızı bu fırtınalara ülkeyi yönetecek birikime de sahiptir. Anadolu'nun bozkırında Eskişehirin öncülerini göreve davet ediyoruz sizlerden yetki istiyoruz hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

1/3
2/3
3/3