Doğu Perinçek Ermeni soykırımı yalanına karşı Kadıköy'de konuştu: "Her 24 Nisan'da titreseydik bu sorunu çözemezdik"

Tarih:

Ermeni soykırımı yalanına karşı Türkiye Gençlik Birliği, Bağdat Caddesi Forumu ve Kemalist Türkiye Platformu “Bayrağını al gel” çağrısıyla dün Kadıköy'de büyük halk yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşün ardından Göztepe 60'ıncı Yıl Parkında düzenlenen “İspatladık” paneline ise Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Bağımsız Milletvekili Adayı Süheyl Batum ve Ressam Bedri Baykam konuşmacı olarak katıldı.

 

 

            BİNLERCE VATANSEVER:

            ‘SOYKIRIM YAPMADIK VATAN SAVUNDUK’

Ellerinde Türk Bayrakları ile Kadıköy Şaşkın Bakkal ışıkları önünde toplanan yurttaşlar yürüyüş boyunca sık sık “Soykırım yapmadık vatan savunduk”, “Mustafa Kemal'in askerliriyiz”, “Türk-Ermeni kardeştir Amerika kalleştir” sloganları attı. Yürüyüşte Bedri Baykam, Süheyl Batum'un yanı sıra Milletvekili adaylarımızdan İstanbul, İzmir eski Valisi Erol Çakır, Hasan Ataman Yıldırım, Ayla Aysal, Mehmet Bilecik, Elif İlhamoğlu yer aldı. Vatanseverlerin coşkulu yürüyüşüne çevreden geçen arabalar korna çalarak eşlik ederken balkonlarından Türk Bayraklarını sallayan yurttaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

Yürüyüşün sonunda Göztepe'deki 60'ıncı Yıl Parkı'na ulaşan yurttaşlar, burada Doğu Perinçek, Süheyl Batum ve Bedri Baykam'ın konuşmacı olarak yer aldığı “İspatladık” paneline katıldı. Panelin konuşmacıları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin '1915 olayları soykırım tanımına girmez' kararına rağmen Türk vatandaşlarına “soykırımla yüzleş”çağrısı yapan siyasi parti yöneticilerini ve aydınları eleştirdi.

 

OBAMA BIRAK BU GEVEZELİKLERİ

Panel'in düzenlendiği alana gelen Perinçek, “Öncü cesur Doğu Perinçek” sloganları ile karşılandı. Burada konuşan Doğu Perinçek şunları ifade etti: “Ermeni soykırımı yalanı 100 yıllık bir mesele. Emperyalistler bunu Ermeni soykırımı ilan etti. Oysa 1915 emperyalist orduların Çanakkale'ye kara çıkartması yaptıgı gün. Asıl bizim onlara 'siz bizim vatanımıza çıkarma yaptınız. Bizim ülkemizi paylaşmaktı amacınız' dememiz lazım. Olayın esası budur. Bu oyun 100 yıl sonra bugün de Türkiye'nin bölünmesi, sözüm ona Kürdistan'ın kurulmasının parçasıdır. Papa ve Obama'ya buradan sesleniyoruz, siz bizim ülkemizi bölemezsiniz. Ey Obama, biz senin amacını biliyoruz. Bırak o merhamet numaralarını. Bırak bu gevezelikleri. Biz senin insanlık düşmanı olan amacını biliyoruz. Maskeni indriyoruz. Seni tanıyoruz. Sen ABD emperyalistisin. Bu mesele Türkler ve Ermeniler arasında sorun değildir. Ermeniler bizim Ermenilerimiz, hepsi kardeşimiz. Bu emperyalistlerin sorunu. Bu sorun ancak başımızı dik tutan hükümetle aşılacaktır.”

 

‘BİZ PAPALARIN SABIKALARINI BİLİYORUZ’

2005 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile birlikte Lozan'da, Paris'te 'Ermeni soykırımı emperyalist yalandır' diye haykırdıklarını söyleyen Perinçek şöyle devam etti: “Emperyalizmin merkezlerinde soykırımın yalan olduğunu söyleyerek gümbür gümbür yürüdük. Bizleri mahkemelere verdiler. En sonunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) verdiği o kapı gibi kararı aldık. Obama'ya, Papa'ya her 24 Nisan'da titreseyik, bu sorunu çözemezdik. Milletimize ve haklılığımıza güvendik. Papa şimdi korkakça şeyler söylüyor. Açıkça 'Ermeni soykırımı vardır' diyemiyor. Bunlar 100 yıllardır gerçeklerle savaşıyor. Bunlar değilmiydi, Galile'yi idam sephasına çıkartmak isteyen. Hakikat seven insanları odunların üzerine çıkartıp yakanlar onlar değil miydi? Biz Papaların sabıkalarını biliyoruz. Sen Obama; 1 buçuk milyon insanı Irak'ta katlettin. Suriye'de insanları birbirine düşürdün. Ancak size rağmen bu sorun hukuki düzlemde çözüldü. AİHM 'Ermeni soykırımı yoktur' demenin özgürlük olduğuna karar verdi. Daha önemlisi AİHM o kararında 1915 olaylarının Yahudi soykırımına benzemediğini vurguladı.”

AKP Hükümeti'nin AİHM ve LAHEY Adalet Divanı'nın Perinçek lehine verdiği kararları uluslar arası düzlemde kullanmadığını vurgulayan Perinçek, “Bunlar için vatan önemli değil. Hırsızlıkları soygunları önemli. İşte bu yüzden başı dik bir hükümet kuracağız. O hükümeti Ankara'da kurup Türkiye'den yöneteceğiz” diye konuştu.

 

'TÜRKLER VE ERMENİLER BU

TOPRAKLARDA KARDEŞÇE YAŞADILAR'

Perinçek'in ardından konuşan Bedri Baykam ise Türkiye'nin bir komplo ile karşı karşıya kaldığını belirterek şunları söyledi: “Bir halk manevi bir işkence ile karşı karşıya. Demokrasinin temel kurallarını yok sayarak, karşı tarafın görüş ve belgelerini görmezden gelerek, insanların yaşadığı acı ve dramları kullanarak kin ve husumete dönüştürmek isteyen komplonun ortakları var karşımızda. Ermeniler siyasi anlamda bu diplomatik maçı sahaya çıkmadan kazanmak istiyorlar. Yani gerçeklerle yüzleşmek ve dürüstçe hesaplaşmak istemiyorlar. Buna cesaretleri yok. Sözde ileri batı devletleri tarihi verilen siparişi istedikleri gibi yazmaları, tek yönlü yargıçlık yapmaları için artık parlamentoları görevlendirdiler. Dünya tarihi binlerce savaşın yüküyle ağlamaktadır. Soykırım ise farklı bir kavramdır. Türkler ve Ermeniler bu topraklarda asırlarca birlikte kardeşçe ve yan yana yaşamıştır.”

 

‘TÜRKİYE’Yİ SOYKIRIMCI OLARAK SUÇLAYANLAR HAİNDİR’

 

Türkiye topraklarında Ermeni, Süryani ve Musevi vatandaşların her zaman yeri olduğunu vurgulayan Süheyl Batum ise şunları belirtti: “Biz onların aileleri ile birlikte Cumhuriyeti kurduk. Birlikte yaşamak istiyoruz. Kim Türkiye Cumhuriyeti gençlerini soykırımcı olarak suçlamak istiyorsa ahlaksız ve haindir. Burada yapılan panele bazı siyasi parti tabanları gelmiyor. Neden? Çünkü burada Perinçek var. Bu dava Perinçek'in değil. Türkiye'nin davasıdır. Perinçek bunun için savaştı. Atatürk ve ondan sonraki siyasetçilere 'soykırım yaptınız' diyemediler. Çünkü biliyorlar ki bu hükümetin siyasal sistemi kokuşmuş. Bakın CHP'nin kanalı olan Halk Tv bile Perinçek'in İsviçre davasına yer vermedi. Yahu Cumhuriyet Gazetesi'ni bile ele geçirdiler. Buradan açıkça net söylüyorum; bizler LAHEY, AİHM kararları, Lozan Kars antlaşmaları ile yüzleştik. Hadi ordan siz gidin paralarınızla yüzleşin.”