Doğu Perinçek: Erdoğan’ın Türkiye’yi tek başına yönettiği dönemin sonuna geldik

Genel Başkanımız Doğu Perinçek ve Genel Başkan Yardımcımız Emekli Amiral Soner Polat, İzmir'de vatandaşlarla bir araya geldi.

Tarih:

Perinçek, referandumla birlikte Erdoğan’ın Türkiye’yi tek başına yönettiği dönemin sonuna geldiğini söyledi. ABD’nin Erdoğan’ı hedef aldığını belirten Perinçek bu gerçeği görmeden milli hükümetin kurulamayacağını vurguladı.

 

22. İzmir Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında Kaynak Yayınları tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Çıkış Yolu” konulu söyleşinin konuğu Genel Başkanımız Doğu Perinçek ile Genel Başkan Yardımcımız Emekli Amiral Soner Polat’tı. Söyleşiye katılım yoğun oldu. AKP iktidarının sonunun göründüğünü söyleyen Perinçek, şöyle devam etti: “1 Kasım seçimlerinde AKP ile MHP’nin oyları yüzde 61’di. Şimdi bakıyoruz bu oylar yüzde 51’e düştü. Kendi içerisinde 6’da 1 oy kaybı oldu. Şu an bir seçim yapılsa AKP’nın yüzde 40- 43 civarında oy alacağı gözüküyor. Önümüzdeki seçimlerde Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığını kazanamayacak.”

 

Türkiye’de bir takım ayak oyunlarıyla iktidar olmanın mümkün olmadığını söyleyen Perinçek, Türkiye’deki sorunları çözecek bir hükümete ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Perinçek, referandum sonrası ortaya çıkan sonuçla Erdoğan’ın Türkiye’yi tek başına yönettiği dönemin sona erdiğini belirtip, şunları ekledi:

 


ABD ERDOĞAN’I HEDEF ALIYOR

 

“AKP’nin altında yüzde 40- 45 neyse topluluk var, ‘Evet’ diyenler var, onlar da bizim insanımız. Erdoğan Türkiye’yi tek başına yönetemez ama bugünkü tabloda Erdoğan’ı tamamen devre dışı bıraktığınız zaman bir milli hükümet de kuramazsınız. ABD, Erdoğan’ı hedef alıyor, ‘Seni öldüreceğiz’, ‘Hapse atacağız’ diye sosyal medyada paylaşımlarda bulunuyorlar. Bunun bir sebebi var, Erdoğan yönetimi 24 Temmuz’da PKK’yı hendeklere gömen harekatı başlattı. Fırat Kalkanı Harekatı’nı yaptı. FETÖ’yle mücadele ediyorlar. 15 Temmuz gecesi Erdoğan’ı yok edebilirdi ama hepiniz o gece kendinizi Tayyip Erdoğan’la yan yana gördünüz.

 


AKP İÇİNDEKİ MİLLİCİLER

 

Tayyip Erdoğan’ı devirenler, FETÖ’yü, PKK’yı Türkiye’nin üzerine sürenler aynı zamanda sizleri de karşısına alıyor. Bu gerçeği görmeden bir milli hükümet kuramayız. Davutoğlu’nun, Gül’ün, FETÖ’nün temsil ettiği AKP değil Erdoğan’ın temsil ettiği, FETÖ’nün PKK’nın üzerine yürüyen, ABD’nin hedef aldığı AKP’yi tamamen kenara ittiğiniz zaman, PKK ve FETÖ ile hükümet kurmak zorunda kalırsınız o da milli hükümet olmaz. Milli hükümet, AKP içindeki millicileri de almak zorundadır. Cesaret ve zorluk burada. Tayyip Erdoğan’ın tek başına Türkiye’yi yönetmesi artık söz konusu değil. Geçmişte kalan saflaşmalarla yolumuza devam edemeyiz. Bugüne bakacağız.”

1/2
2/2