Doğu Perinçek, dünya gençliğine seslendi

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Doğu Perinçek, Dünya Anti-emperyalist Gençlik Buluşmasında dünya gençliğine seslendi

Tarih:

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Doğu Perinçek, gençlik kolumuz Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliğinin bileşeni olduğu Dünya Anti-emperyalist  Gençlik Birliğinin İstanbul'da düzenlenen Dünya Anti-emperyalist Gençlik Buluşmasında dünya gençliğine seslendi. Perinçek, konuşmasında şunları söyledi:

 

Yeni bir dünya kuruluyor. Himalaya Dağları’nın tepesindeki çobanlar duysun. Amazon ormanlarındaki çiftçiler duysun. Okyanus kıyılarındaki balıkçılar duysun yeni bir dünya kuruluyor ve siz devrimci gençler o yeni dünyanın kurucuları olarak burada toplanıyorsunuz. Size güveniyoruz dünyamızı gençleştireceksiniz. Amerikan emperyalizmi bitti. Amerika’nın kurmak istediği küreselleşme adını verdiği tek kutuplu dünya bitmiştir. Milli devletlerin, halkların, emekçilerin dünyasına doğru gidiyoruz. O dünya sizin ellerinizle gelecek.

 

Devletler bağımsızlık, emekçi halklar devrim istiyor. İşte 20. yüzyılın başında mazlum denenler, ezilenler artık insanlığın öncüsü olmuştur. Refahı, çağdaşlaşmayı dünün yoksulları temsil etmektedir. Ön cephede Çin ve Hindistan ile yükselen ekonomiler Irak’ıyla, Suriye’siyle, İranı’yla, Rusya’sıyla ve Türkiye’siyle Batı Asya’nın devletleri savaşıyor.

 

68 gençlik hareketinin genel başkanı olarak size 50 yıl sonra Türkiye’nin geleceğini emanet ediyoruz. İnsanlığın geleceği sizlerin elindedir. Yeni uygarlığın anahtar kavramı paylaşmaktır. Üretimini adil bir şekilde paylaşan aydınlık bir dünya için üretiyoruz. Emperyalizm mahv ve perişan olacak, bireycilik bitecek, toplumculuk kurulacak, kamucu bir dünya kurulacak. Orta Çağ, Eski Orta Çağ gibi yıkılacak tahtları, devrilecek. İnsanlığın özgür halkçı dünyası kurulacak. Çöllerin ötesindeki ırmakların ötesindeki gençlerimize zaferler diliyoruz. Gençler, size zaferler yakışıyor.”

1/2
2/2

‘YILMAYACAĞIZ’


Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş, Türk milletinin Çanakkale Zaferiyle büyük Rus devriminin, o devrimle de Türk devriminin gerçekleştiğini belirterek şöyle konuştu: “Ve mazlumlar dünyasında uyanışlar başladı. Venezuela’da Amerika’nın provokasyon çalışmaları boşa düşmüştür. Irak’ta 2. İsrail kurma düşleri boşa düşmüştür. Suriye’yi bölmek isteyenler hüsrana uğramıştır. Ülkemizde 1950’lerden itibaren bütün hücrelerimize yuvalanmış kontrgerilla artıkları bugün temizleniyor. Yılmayacağız geri adım atmayacağız. Biz bilimsel sosyalistler tarihin yasalarını iyi biliriz. İnsanlığın eti kemiği bedeni emperyalistlerin kapitalistlerin siyonistlerin tankından topundan daha büyüktür biz haklıyız biz kazanacağız.”