Doğu Perinçek Beşar Esad'la Görüştü!

Ortadoğu'da Emperyalizme Karşı Büyük Birlik!

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek beraberindeki heyetle birlikte Suriye'de Beşar Esad'la görüşme yaptı. Görüşmede Ortadoğu'da emperyalizme karşı birlik, barış, Türkiye ve Suriye'nin bağımsızlığı konuşuldu. 

Heyeti kapıda karşılayan Cumhurbaşkanı Esad, yaşanan olaylardan önce Türkiye-Suriye ilişkileri için çok çok umutlu olduklarını aktardı. Esad, Türk Heyeti'nin ziyaretinden çok mutlu olduğunu söyleyerek, "İki senedir hiçbir Türkiye heyeti ile biraraya gelemedik. Aslında onlar bizi ziyaret etmediler. Böyle bir zamanda sizin bu ziyareti yapmış olmanız aslında çok önemli bir isabettir. Sadece Suriye değil, tüm Arap dünyasına çok önemli bir mesaj verdiniz" şeklinde konuştu.

Esad, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Son dönemlerde özellikle bazılarının kanaatinde Türkiye'nin düşman olduğu kanaati meydana geldi. Ve siz aslında bu ziyaretinizde biz Türkler ve siz Araplar kardeşiz mesajını verdiniz. Bazıları siyasi hükümetle, iktidarla halk arasındaki farkı bilmeyebilir. Fakat burada çok büyük bir fark var. Özellikle bu olaylardan önce Türkiye-Suriye ilişkileri için çok çok umutluyduk. Özellikle bu bölgenin kaderini, bu bölgenin geleceğini biz, Türkler ile Suriyeliler olarak belirlemek bizi mutlu eder. Ve teknolojik, iktisadi alanda Türkiye-Suriye işbirliği tüm bölge için hayırlık olacaktır. 

Özellikle Akdeniz, Karadeniz, Hazar Denizi, Körfez Denizi aslında burası dünyanın kalbidir. Ancak herhalde bu yerlerdeki devletler için adam gibi adamlar gerekiyor. Kapalı insanlarla iş yapılmaz. Bütün Türkiye halkını temsil etmeyen, vizyonsuz bir lider bütün dünya için böyle bir projenin lideri nasıl olabilir? Tüm bunları sohbetimizde konuşacağız, geldiğiniz için tekrar teşekkür ederim."

Doğu Perinçek Beşar Esad'la Görüştü!