Doğu Perinçek: "Başkanlık AKP’ye de tuzak!"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Ankara Çankaya'da yurttaşlarla bir araya geldi.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek Ankara Çankaya İlçe Başkanlığımızın düzenlediği ‘Milli Meclis Milli Hükümet’ başlıklı bir konferansta konuştu. Başkanlık sisteminden bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Perinçek, “Bir kez daha uyarıyoruz; bu anayasa ile vatan savaşı veren cepheyi bölüyorsunuz. Yanlıştan derhal geri dönülmelidir” dedi.


Perinçek’in konuşması sırasında sık sık, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı. Perinçek konuşmasında getirilmek istenen başkanlık sistemini ve gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütleri PKK, IŞİD ve FETÖ’ye karşı etkili bir mücadele yürüttüğünü vurgulayan Perinçek, “Askerimiz, polisimiz ve korucularımızla birlikte FETÖ’nün, PKK’nın üzerine yürüyoruz. PKK’yı hendeklere gömüyoruz. Türkiye’nin bu mücadelesine ABD 15 Temmuz’da yanıt verdi. Ancak ABD’nin TSK içindeki gücü bir gecede Türk ordusu ve Türk milleti tarafından ezildi. Sağ partilerin seçmenleri “Kahrolsun ABD” diye sloganlar attı. Daha sonra TSK Fırat Kalkanı Harekatı ile ABD koridoruna girdi. Şimdi de ilerliyor. Neden? Suriye’nin toprak bütünlüğü için” dedi.

 


‘VATAN BÜTÜNLÜĞÜMÜZ TEHDİT EDİLİYOR’


Partisinin AKP’nin yanında yer aldığı iddialarına ilişkin eleştirileri de yanıtlayan Perinçek şöyle devam etti: “AKP bir yılda binlerce FETÖ’cüyü içeri attı. ‘Ama geçmişte FETÖ ile birlikteydi’ diyorlar. Bu ters muhalefettir. Karşı devrim muhalefetidir. Bakın AKP bugün terör örgütlerine karşı mücadele ediyor. Şanghay İşbirliği Örgütü’ne yöneldi, Vatan Partisi’nin girişimlerinden sonra Rusya ile tekrar iş- birliği sağlandı. Türkiye-Rusya-İran Moskova Bildirgesi’ni ilan etti. Dünyanın merkezi değişti. Şimdi Suriye sorunu Astana’da görüşülüyor. Bunları göz ardı edemeyiz. Türkiye Avrasya’daki yerini alıyor. Türkiye’nin bütünlüğü için cemaatlerle, tarikatlarla boğuşuyor. Borçlanma ekonomisinden çıkmaya çalışıyoruz. Çıkmışlar ‘diktatör, diktatör’ diyorlar. Bunları kimler söylettiriyor? Vatan bütünlüğümüz tehdit ediliyor. Kim ne derse desin vatan savaşında AKP ile aynı saftayız. Bakın, AKP bugün ülkeyi bölmek isteyen, darbe yapmak isteyen FETÖ’cüleri içeri atarken, CHP mitinglerinde FETÖ’cülerin isimlerini ‘burada burada’ diyerek anıyor. CHP’yi de yanımıza almaya çalışıyoruz. Bir strateji kurarken düşmanı doğru saptayacağız. Erdoğan burada ben yokum falan bunlar olmaz.”

 


‘TERÖRLE MÜCADELE CEPHESİ’


AKP’nin getirmek istediği “Başkanlık Sistemi”ne karşı partisinin verdiği mücadeleyi anlatan Perinçek, “Anayasa değişikliğine karşı bir tek Vatan Partisi mücadele ediyor. Kavgamızı, teröre karşı mücadele cephesinden yürütüyoruz. CHP’de mücadele veriyor ancak yanlış cepheden. Buradan iktidar partisini ve teklife destek veren milletvekillerini uyarıyoruz; bu anayasa ile vatan savaşı veren cepheyi bölüyorsunuz Yanlış yapıyorsunuz. Bu yanlıştan derhal geri dönün. Bu bir tuzaktır. Hem Türkiye’ye hem de AKP’ye karşı. Peki, bundan nasıl kurtulacağız? Türkiye buradan milli seferberlik ve milli hükümetle çözüm bulabilir” diye konuştu.


***


Suriye-İran kanallarından Perinçek’e yoğun ilgi


Perinçek’in konuşmacı olarak katıldığı konferansı Suriye ve İran resmi televizyonlarından gelen gazeteciler de izledi. Perinçek konuşmasında, “Burada Ulusal Kanal haricinde Suriye ve İran televizyon kanallarından gelen gazeteci arkadaşlarımız da var. Şu küçücük masada Türkiye-Suriye-İran yine el ele verdi” dedi.