Doğu Perinçek: "At izi, it izi yok! İz belli…"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek Tekirdağ il kongresinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uyardı

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Tekirdağ’da 10’uncu İl Kongresi’nde 15 Temmuz darbesinin gerçek planlayıcılarını gösteren tarihsel bir konuşma yaptı. Türkiye’nin teslim alınabilmesi için Türk ordusunun ve Vatan Partisi’nin hedef tahtasına konulduğunu vurgulayan Genel Başkanımız Doğu Perinçek şöyle dedi:

 

“Silivri duvarlarının yıkılması Türkiye için bir dönüm noktasıydı. Neydi emperyalistlerin amacı? Türkiye kendini silahla savunamasın, o bölünmeye karşı çıkacak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komutanları hapiste olsun, Vatan Partisi yöneticileri hapiste olsun, vatanı savunan, üretim ekonomisini savunan, Atatürk devrimleri için mücadele eden Vatan Partisi etkisiz hale getirilsin. İşte Silivri duvarları yıkılırken bu plan bozuldu”

 

 

ÖZAL İLE BAŞLADI

 

Perinçek, Türkiye’de yaşananlarla ilgili ayrıntılı bilgi verdi:

 

“ Biz kırk yıldır mücadele ediyoruz. Şimdi at izi, it izine karıştı deniliyor, At izi, it izi belli. Bakın ben şimdi Türkiye kamuoyuna ve Tekirdağ basınına atın izini ve itin izini açıklayacağım. Nerede başladı bu hikaye? Turgut Özal ile. Özal’ın bir ikinci ordu planı vardı. Türk ordusu var, bir de Turgut Özal efendiler Amerika’nın emriyle ikinci bir ordu kuracaklar… O zaman İşçi Partisi, İkibine Doğru Dergisi çıktı, büyük bir mücadele başlattı; tarih 1988. O ikinci ordu kimle kuruluyordu? Fetullah Gülen’le. Komünizmle mücadele başlığı altında, daha 1970’lerde Amerikan gladyosu tarafından örgütlenmiş, avuca alınmış Fetullah cemaati… İşte size at izi, it izi..”

 

Amerikan gladyosunu Turgut Özal’ların devlet içine ve polisin içine taşıdığını açıklayan Perinçek şöyle devam etti: “Turgut Özal’ın bu mirasına kim sahip çıktı? Tansu Çiller… Çiller Özel Örgütü diye açıkladık… İşte bu da bir ‘at izi, it izi’… Çiller Özel Örgütü bir gladyo idi ve Gülen’in kara para, suç ortağı Çiller, MİT raporlarına kadar girdi.”

 

 

GÜLLER-ERDOĞANLAR

 

“Turgut Özal’ın Tansu Çiller’in izinden kim gitti? At izinden, it izinden kim gitti? 2002 yılında Kasım ayında Türkiye’de Amerika’nın savaş takvimine göre iktidar koltuklarına oturtulan, Abdullah Gül’ler, Tayyip Erdoğan’lar… Alın size at izini, it izini.

 

“Karışan bir şey yok, ne at izi, ne it izi birbirine karışmış değil. İz belli: Turgut Özal, Tansu Çiller, Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan, Fetullah Gülen diye gidiyor…”

 

“Fetullah terör örgütü Türk devleti içine sızmadı, Türk devleti içine yerleştirildi. Yerleştiren kimler? Bir daha söylüyorum: Hiçbir iz birbirine karışmış değil, ayak izleri belli, el izleri belli, suç işleyenler belli: Turgut Özal, Tansu Çiller, Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan… Kullandıkları maşa ne? Fetullah Gülen. Bu bir gladyo. Amerikan gladyosu”

 

 

VATAN PARTİSİ ÖNCÜ

 

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, izledikleri politikanın doğruluğunu zamanın ortaya koyduğunu belirtirken şunları dile getirdi:

 

“Suriye’ye terör ihraç edenler şimdi Vatan Partisi’nden rica ediyorlar: Yardımcı olun Suriye ile ilişkileri tekrar onaralım. Vatan Partisi yine şunu belirtti: Türkiye’nin ABD’den gelen emperyalist tehditlerine ve borç batağına batırma girişimine karşı biz Asya ülkeleri ile işbirliği yapmak zorundayız.

 

Türkiye’nin yeri Atlantik değil, Türkiye’nin yeri Asya. 1945 yılından beri Atlantik’te geldiğimiz nokta nedir? Atlantik’te boğuluyoruz. Atlantik’te ekonomimiz boğuluyor. Atlantik’te borç batağına battık. Atlantik sisteminde samanı bile ithal eder hale düştük. Atlantik sisteminde sanayimizi ne hallere düşürdük, küçük ve orta büyüklükteki sanayicimizi tahrip ettik, sanayi üretimimizi yıktık, dışardan her şeyi ithal eder hale geldik. Tarım ürünü, sanayi ürünü dışarıdan, ne karşılığı?

Borçlanarak.”

Perinçek konuşmasında Türkiye’nin bir vatan savaşının içinde olduğunu da keskin hatlarıyla şöyle vurguladı:

 

“Atlantik sistemi içinde bize dayatılan bölünmek. Kürdistan olacak, Diyarbakır onun merkezi olacak, dayatılan buydu. Atlantik sistemi bize Atatürk devrimini yasakladı, Kemalizm bitti diyorlardı.

 

Bu vatan savaşı hükümetini arıyor. Bu vatan savaşı Abdülhamid’den medet umanlarla zafere gitmez. Bu vatan savaşı Türk ordusunu zayıflatanlarla zafere gitmez. Bu vatan savaşı 31 Mart hınçları içinde, o yüzyıllık yobaz kinleri içinde olanlarla zafere gitmez.

 

Vatan savaşının en büyük ihtiyacı milletin birliğidir. Devletle ordunun birliğidir, devletle milletin birliğidir, halkın birliğidir, milletin birliğidir. Biz buna dört birlik diyoruz. Bu birliği bozanlar, fırsat buldukça orduyu zayıflatmaya çalışanlar, fırsat bulunca Türk ordusunun hastanelerine Abdülhamid adını verenler, bunlar nereye gidiyor? Bunlar Abdülhamid’in sonunu paylaşıyor. Abdülhamid’e ne oldu? Abdülhamid’in 1909’da o genç Türk devrimi ile saltanatı yıkıldı. Onun için ‘Ben Abdülhamid’in peşinden gidiyorum’ ‘Ben Abdülhamid’in adını yaşatmaya çalışıyorum’ diyenlerin varacağı bir tek yer vardır: Saltanatlarının yıkılması”

 

 

DOĞRU NEREDE?

 

Türkiye’nin sert bir siyasal tartışma yaşadığını belirten Vatan Partisi Lideri, doğrunun ne olduğu konusunu da şöyle açıkladı:

 

“PKK ve Fetullah terör örgütlerinin üzerine kim yürüyorsa doğru yapıyor diyoruz. Kör bir Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapmıyoruz. Kör Tayyip Erdoğan düşmanlığının bazı güçler tarafından nereye sürüklendiğini görüyoruz. Nerelere gittiler? O 15 Temmuz darbesinden medet ummaya kadar gittiler.

 

Amerika’nın iktidar planlanmasında roller üstlenmek istediler. Neydi o Amerika’nın iktidar planları? 1 Temmuz günü millete açıkladık. Türkiye’de Amerika ;PKK ile işbirliği yapacak, açılımları, çözüm süreçlerini tekrar yürürlüğe koyacak bir hükümet arayışı içinde. Hükümet projesi yapmış, işte o darbe Amerika’nın bu projesiydi. Amerika kimleri birleştirdi? Abdullah Gül’ler, AKP’nin bir bölümü, Fetullah Gülen’ler, Kemal Kılıçdaroğlu’lar, Abdullah Öcalan’lar, bütün bu güçleri birleştirdi.”

 

 

CHP’Yİ UYARDI

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, yaşadığımız yakıcı süreçte, CHP’lilere de seslenerek onları şöyle uyardı:

 

“CHP tabanını, özellikle Atatürkçü’leri uyarıyorum, CHP seçimlere nasıl girdi? CHP’yi tanıtarak, iktidar isteyerek değil. HDP’yi meclise sokun dedi. Düşünebiliyor musunuz Amerika’nın Türkiye’yi bölme planlarında mevcut, eline silah almış PKK’nın partisini meclise sokmaya çalışıyor. Böyle parti olur mu? Atatürk’ün partisi PKK’yı meclise sokmak için çırpınır mı? Bu mu Atatürk’ün partisi?

 

Vatan savaşı yapılırken ordu Amerika ile karşı karşıya gelmiş, Mehmetçik canıyla, kanıyla savaşıyor, CHP ise şu bir cümleyi bile esirgiyor, ‘Türk silahlı kuvvetlerini destekliyorum, onun zaferini istiyorum’ demiyor. Yürekleri Türk milleti ile atmıyor, yürekleri Mehmetçik ile birlikte atmıyor.

 

Bugünkü CHP’nin Atatürk ile bir alakası yoktur. Gidip Seyit Rıza’nın heykeli önünde basın toplantısı yapan, kongrelerinde Seyit Rıza diye slogan atanların Atatürk ile ilgisi yok. O Seyit Rıza’ların bölücü isyanını kim ezdi? Atatürk Cumhuriyeti ezdi. CHP Dersim partisi değil, Tunceli partisidir”