Doğu Perinçek, ANSİAD'ı ziyaret etti

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Dr. Doğu Perinçek, Antalya Sanayici ve İşadamları’nın (ANSİAD) daveti üzerine bir ziyaret gerçekleştirdi

Tarih:

1/2
2/2

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Doğu Perinçek, Antalya Sanayici ve İşadamları’nın (ANSİAD) daveti üzerine bir ziyaret gerçekleştirdi. Doğu Perinçek’in açıklamalarında öne çıkanlar şu şekildedir:

 


ATLANTİK ÇÖKÜYOR ASYA YÜKSELİYOR


Ekonomik açıdan baktığımız zaman Batı’nın dünya ekonomisine yön verdiği dönem arkada kaldı. Bakıyoruz rakamlara, Çin ve Hindistan dünya ekonomisine toplam yüzde 58 katkıda bulunuyor. Asya’dan insanlık çok büyük bir atak yapıyor. Yeni Dünya’nın kuruluşunda mazlumların yer aldığını görüyoruz.

 


EKONOMİ VE GÜVENLİĞİ BİRLEŞTİREN BİR YERDEYİZ


ABD ve İsrail’in Kürdistan projesi de çökmüştür. Asya devletleri ABD’ye karşı mücadele ediyor ve bu planı bozuyor. Bu plan da askeri alanda çökmüştür. Ekonomi ve güvenliğin birleştiği bir yerdeyiz.

 


ATATÜRK GİBİ YAPACAĞIZ


Borç batağında bir Türkiye var. Türkiye çözüm üretmek zorunda. Zor zamanlarda böyle çözümler bulunur. Atatürk gibi düşünmek zorunda olduğumuz zamanlardayız. Atatürk gibi yapacağız. Ancak Türkiye üretim ekonomisi inşa ederek bu bataktan çıkabilir, bu bir devrimdir.

 


SANAYİCİ VE TÜCCARIMIZ KENARA İTİLDİ


1980’den sonra Türk üreticisi kenara itildi. Siz gümrükleri açıp, ürettiğimiz malları dışardan alırsanız sanayimiz iflas etme noktasına gelir. Kendi tarımımızı ortada bırakıp desteklemezseniz, bugün olduğu gibi 2 milyar dolar pamuk ithali yaparız, buğday ve et ithal ederiz.


Yaşadığımız karşı devrimi özetleyen sözü Turgut Özal söylemişti: “Köylü milletin kamburudur” diyerek. KİT’leri, tarım ve sanayicimizi kambur ilan ederseniz işte sürekli milyarlarca dolar cari açık veren bir ülkeye dönersiniz. Oysa bizim devrimimizin sloganı “Köylü milletin efendisidir”. Mustafa Kemal bu sözü Kurtuluş Savaşı sırasında söylemiştir. Yakup Kadri’nin Yaban adlı romanında anlatılır işte o köylü. O köylü ile savaşmış ve sonra yine o köylü ile büyük bir üretim seferberliği başlatmıştır.


Mafyalaşan ekonomiye son vereceğiz. Sıcak para komisyoncuları, borsa vurguncuları yüzünden kaynaklarımız faize, ranta ve yolsuzluğa aktarılıyor. Bunun adı bir yolsuzluk sistemidir. Bu sistemden verimlilik çıkmadı, çöküş çıktı.

 


TÜRKİYE KARMA EKONOMİYE DÖNMELİ


Bizim iktidarımız ile Türkiye tekrar karma ekonomiye yönelecek. Devlet-özel sektör işbirliğini sağlayacağız. Yeniden büyük bir kalkınma, üretim seferberliği başlatacağız.

 


ENERJİ GÜVENLİĞİMİZ BATI ASYA’DA


Ekonomi ile güvenliğin örtüştüğü, birleştiği bir dönem yaşıyoruz. Çin, Rusya ve Almanya bugün en büyük ticaret ortaklarımız. Dün G-7 zirvesinde gördük, bu sistem çökmüştür. Diğer yanda ise ne var? Şangay İşbirliği toplantısı var. Üreten ülkeler, yükselen Asya var. Türkiye’yi kimse Atlantik sistemine tekrar sokamaz. Bu tercihlerden bağımsız, nesnel bir süreçtir.


Geçtiğimiz yılsonunda İran’da yüksek dereceli görüşmeler yaptık. Ali Ekber Velayeti ile görüştük. İran’dan ucuz mazot alacağız, çiftçimize, üreticimize 2 liradan vereceğiz o mazotu.


Uçak krizi olduğunda yine burada sizlere söz vermiştik, bu sorunu aşacağız demiştik. Ne oldu sonra? Rusya ile gittik görüştük. Krizi aştık ve yeniden Türk-Rus ilişkilerini sağlamlaştırdık.

 


GÜVENLİKTE BİRLEŞTİĞİMİZ DOSTLARIMIZ BÜYÜK İMKANLAR SUNUYOR


Çin’e, Rusya’ya küfrederek, ülkeler arasındaki güvenlik ilişkilerini görmezden gelerek, ABD’nin koltuğunun altından çıkmayarak ekonomik işbirliği yapamazsınız. Dış politika, güvenlik politikası ve ekonomi politikasının birleştiğini görüyoruz. Bu şekilde devleti yönettiğimiz zaman, Türkiye bu dar boğazdan bir devrimle çıkar yani sıcak para komisyoncuları devrilecek, faizciler devrilecek, rantçılar devrilecek, tarikat-cemaat rantları kalkacak, kaynaklar sanayiye, çarşılara, tarıma, küçük ve orta sanayiye akacak. Para verip otomobil almayacağız kendi otomobilimizi yapacağız, dışarıdan cep telefonu almayacağız kendimiz yapacağız, kömürü Güney Afrika’dan, Ukrayna’dan almayacağız, kendimiz üreteceğiz. Maliyet yükseliyor gibi kavramlardan da korkmayacağız. Bu kavramlar bizi mahvetti. Maliyet yükseliyorsa dengeleri kurabiliriz.

 


ERDOĞAN EKONOMİSİ İFLAS NOKTASINA GELMİŞTİR


Türkiye bu iflastan büyük çözümle çıkacaktır. Türkiye’yi bölme projeleri de iflasın projesidir, vatanı, milleti kaybetmek, iç savaşlara sürüklenmektir. Bu da büyük bir iflastır, bunlara meydan okuyacağız.

 

 

VATAN PARTİSİ ZORLUKLARI YENME USTASIDIR, YETKİ İSTİYORUZ, YÖNETİRİZ


Değerli sanayicilerimiz, iş adamlarımız, planlı, halkçı ve kamucu bir ekonomiye geçeceğiz. Sizlerden yetki istiyoruz. Türkiye’yi ancak Vatan Partisi önderliğinde komşularla barış içinde ve üretim ekonomisini temel alan şekilde yönetir”.