Doğu Perinçek: "ABD, Yahudi İsrail'den sonra 'Kürt İsrail' kurma peşinde"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Sputnik'e konuştu.

Tarih:

Sputnik'e konuşan Genel Başkanımız Doğu Perinçek, ABD'ye karşı Türkiye-Rusya ittifakının çözüm olduğuna işaret etti. Perinçek "Katar krizi ve Kürdistan referandumuyla güç kazanmaya çalışan ABD'nin çabaları nafile" dedi.

 

İstanbul'da gerçekleştirilen Rusya Federasyonu Ulusal Günü resepsiyonuna katılan Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Sputnik'e verdiği demeçte, Rusya ve Türkiye'nin gittikçe iyileşen ilişkileri ve ilişkilerin bölgeye olumlu etkilerine değindi. 

 

Perinçek "İki ülkenin ilişkileri artık hem bölgesel hem de küresel çapta bir beraberliğe dönüştü. Kürdistan kurma amacıyla referandum teşebbüsü söz konusu. Ancak Türkiye, İran ve Rusya böyle bir referandumun gerçekleşmesine karşı. Katar konusunda da aynı şekilde bir mutabakat var. Suriye'nin kuzeyinde Amerikan koridorunun açılmasına da hem Türkiye hem Rusya karşı. Türkiye ve Rusya'nın ikili ilişkileri artık stratejik bir değer kazandı. Bu ilişki, hem daha zaruri hem de artık taktiksel olmanın ötesinde stratejik bir dostluğa dönüştü. Bu iki taraf için de son derece olumlu" dedi.

 

 

‘ABD ÇABALADIKÇA BATAKLIĞA DAHA ÇOK BATIYOR'

 

Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil dokuz ülkenin Katar'la ilişkilerini kesmesine sebebiyet veren Katar-Suudi Arabistan gerilimine değinen Perinçek "Katar meselesi dünyadaki cepheleşmenin bir yansıması. Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Suudi Arabistan ve bazı birkaç gerici körfez emirliklerini Katar'a karşı mevzilendirdi. Ama bu cephenin karşısında Fas ve Cezayir'den tutun Rusya, Türkiye, İran gibi çeşitli güçler var. Bu gerici ülkelerin karşısında güçlü bir Avrasya cephesi oluşturuldu, bu yüzden ABD şimdiden kaybetmiş durumda" dedi.