Doğu Perinçek: "ABD'nin iktidar projesinde olmayacağız"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, İzmirli vatandaşlarla halk oylaması sonucunu değerlendirdi.

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Genel Başkanımız Doğu Perinçek (22 Nisan 2017) İzmir Kaya Termal Otel’de 16 Nisan referandum değerlendirmesinin yapıldığı ve referandum sonrasında Türkiye’nin önündeki sorunların ve çözümlerin konuşulduğu bir konferans gerçekleştirdi.


Doğu Perinçek’in konuşması şöyle:

 


TAYYİP ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ KAZANAM AYACAK


Halk oylamasının en önemli sonucu AKP iktidarının sonunun gözükmesidir. Öyle gözüküyor ki önümüzdeki ilk seçimde Cumhurbaşkanlığı seçimini sayın Tayyip Erdoğan Kazanamayacak, Milli bir Cumhurbaşkanı kazanacaktır.

 

 

TÜRKİYE TAYYİP ERDOĞAN’I YÖNETECEKTİR


İnişe geçtikleri yerler çok anlamlı. Türkiyenin üretimini yapan yerlerde kaybediyorlar. Emekçilerin, çalışanların Türkiyesi’nde, çağdaş Türkiye’de kaybediyorlar. Türkiye’yi siz Bayburt’tan Gümüşhane’den yönetemezsiniz.


Önümüzde bir AKP iktidarı yok. Bugün en büyük yanlış, Tayyip Erdoğan yenilmez, mutlaka kazanır şeklindeki kanaatlerdir. Dikkat ederseniz bu kanaatler en çok kendisine Atatürkçü diyen, AKP’ye karşı olan, Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapanlar çevresinde. Buradan Vatan Partisi olarak ilan ediyoruz: Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Erdoğan kaybedecektir. Önümüzdeki meclis seçimlerini AKP kaybedecektir.Önümüzdeki dönemde Tayyip Erdoğan Türkiye’yi yöneyemeyecektir fakat Türkiye Tayyip Erdoğan’ı yönetecektir.

 

 

TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEK SEÇENEK
TÜRKİYE’Yİ AKP’DEN KURTARIR


Kendiliğinden mi kaybedecek? Türkiye hükümetsiz kalmaz. Toplum bunu gözetir, gözetecek. Bu Tayyip Erdoğan yönetiminin gitmesi için, “Türkiye’yi biz yönetiriz” diyen bir seçeneğin oluşturulması belirleyicidir.


Tayyip Erdoğandüşmanlığı ile bin sene, on bin sene, Tayyip Erdoğan gitmez. Çünkü onun yerine toplumun bir hükümet seçeneği görmesi gerekir. Bugün Millet “Ben onu götürüyorum” diyor. Bu oylamanın mesajı budur. Ve topu Türkiye’nin öncülerine atıyor. “Ben götürüyorum ama siz de bir hükümet seçeneği yaratın” diyor. Bu seçimin mesajı budur.


Bu halk oylaması berabere bitmiştir. Türk Milleti her zaman bir çözüm bulacaktır. Brecht, “Büyük çözümler kör çıkmazlarda yaratılır” diyo. İnsanlık tarihi böyledir. Ergenekon kör çıkmazdaki çözümdür. Kör çıkmazlarda her zaman bir çözüm vardır. Kör çıkmazlar toplumlara o çözümü dayatır. Bugün toplumumuza Vatan Partisi olarak götüreceğimiz mesaj ve gerçek şudur: Tayyip Erdoğan yönetiminin sonu gözüktü ve bizim derhal bir hükümet seçeneği yaratmamız lazım. Halkın güveneceği, Türkiye’nn sorunlarını çzöecek bir seçenek yaratırsak Tayyip Erdoğanlar gidicidir.

 


VATAN BÜTÜNLÜĞÜ
ÜRETİM EKONOMİSİ
KOMŞULARLA BİRLİK


Türkiye’nin önündeki program bellidir. Toplumlar kendi önlerindeki sorunları çözerler. Bugün Türkiyenin önündeki sorunları sıralıyoruz:


Bir: Türkiye’nin toprak bütünlüğü. PKK ve FETÖ’nün Türkiye’de kökünün kazınması, huzura kavuşulması, Türkiye’nin toprak bütünlüğüne kavuşmasıdır.
Ama görüyorsunuz, CHP bir eliyle FETÖ’yü bir eliyle de PKK’yı tutuyor. HDP’yi meclise soktu, şimdi mağduriyet edebiyatıyla , onları toplayarak hükümet olacağım diyor. PKK ve FETÖ’yle el ele veren, Türkiye’de bin yıl seçim yapılsa hükümet olamaz. Bu Amerika’nın hükümet seçeneğidir. ABD bütün planlarını bu güçler üzerine kurmaktadır. Bu planlarda Tayyip Erdoğan yok. Abdullah Güller, AKP’nn bir kısmı, FETÖ, Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, HDP, PKK ile buradan bir hükümet çıkarmaya çalışıyor. Görüyoruz ki, küresel efendiler bir kampanya başlattılar, Tayyip Edoğan diktatör diye. Buradan ders çıkarmamız lazım. ABD planları ancak Erdoğan devre dışı bırakılarak yürüyebilir. ABD’yi yenmek için bu gerçekliğe bakacağız. Yenilmek için değil yenmek için stratejiler kuracağız. Erdoğanların Türkiyeyi tek başına yönettiği dönem son bulmuştur ama, Erdoğan’ı denklemin dışında tutarsanız Türkiye’de ABD’nin karşısınds ayakta durabilecek bir seçenek yaratamazsınız.


İki: Üretim ekonomisine geçmek. Borç batağında çırpınan hükümetin bu şekilde devam etmesi mümkün değildir. Katar’dan gelen taşıma su ile bu değirmen dönmez. Üretim ekonomisini kurma zarureti Türkiye’nin önünde duruyor.


Üç: Komşularla birlik. Suriye, Irak, İran, Azarbeycan, Rusya ile işbirliği yapmadan vatan bütünlüğü başarıyla sonuçlanmaz. hem de ekonomik sorunlar çözülemez.

 


TÜRKİYE EKONOMİSİ
AVRASYA İLE BÜTÜNLEŞMİŞTİR


Türkiye’nin Avrasyaya yöneldiğini Erdoğanlar da söymelektedir. Bu bir gerçek, temenni değil. Birinci ticaret ortağı Çin,ikinci Rusya, üçncü Almanya. Enerjimizi Irak, İran, Azarbaycan, Rusya’dan sağlıyoruz. Bu tabloda ne var? Komşularla iyi ilişkiler sürdürmek zorundayız. Türkiye ekonomisi Avrasya ile bütünleşmiştir.
Bu gerçeklerin yürülükte olduğu süreçteyiz. Hiç kimse bu sürecin karşısında dayanamaz, duramaz. ABD’nin telaşı, bu süreci dinamitlemesi buradan gelmektedir. Ama bunların önümüzdeki tarihi belirleme şansı yokur. Bu programa sımsıkı yapışan, sarılan, kararlı olan önümüzdeki dönem hükümet olacaktır.
Biz Vatan Partisi olarakbu programda sağlam duracağız, direneceğiz.

 


“ABD’NİN İKTİDAR PROJESİNDE YOKUZ!”


ABD’nin iktidar projesine hizmet eden hiç bir mevzide Vatan Partisi yokrur. ABD’nin iktidar projesinde yokuz. Hayır cephesi oluştu, o cephe 3-4 aylık taktik plandaki mevzilenmeydi. Stratejik mevzilenmede ise süreç başkadır. Bugün saflaşma Evetçiler ve Hayırcılar arasında değildir. Evetçileri, Hayırcıları kavga ettirerek bir kazanım olmaz. Evetçiler de bizdendir.


Halk oylaması berabere bitmiştir. 16 Nisan arkada kalmıştır. Türkiye’de Milli Hükümet oluşturmak merkezi görevdir. Türkiye’deki kamplaşmayı sürdürmek isteyenlere bakalım. PKK “hayırcı cephe bozulmasın” diyor. Hayırcı cepheyi FETÖ ve PKK ile büyütemezsiniz. Vatansever kesimi büyütmenin tek çaresi PKK ve FETÖ’ye “yanımzda durmayın, yanımıza gelmeyin, önümüzdeki görev sizi temizlemektir” diyebilmektir.

 

 


VATAN PARTİSİ’NİN SİYASETİ
TÜRK MİLLETİNİ İKTİDARA GÖTÜRÜYOR


Mardin’de, Diyarbakır’da, Muş’ta, Van’da yükselen ses “Burada PKK istemiyoruz, Terör istemiyoruz.” Hepsi PKK’nın ezilmesinden son derece memnun, “Kurtulduk” diyorlar, özgürleşiyorlar. Bizim siyasetimiz halkta kabul gören, yankı bulan, Türk milletini iktidara götüren siyasettir.