Diyarbakır'da Vatan Partisi'ne büyük katılım

Silopi ve Şırnak örgütlerinin açılışlarının ardından Diyarbakır’da üye katılım törenimiz düzenlendi

Tarih:

1/2
2/2

ÖNCE DİYARBAKIR ANNELERİNİ ZİYARET ETTİLER

 

İki gündür Güneydoğu’da olan Vatan Partisi heyeti, Şırnak ve Silopi örgütlerinin açılışını yaptıktan sonra programına Diyarbakır’da devam etti. Heyet sabah saatlerinde ilk olarak 556 gündür HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır Annelerini ziyaret etti. Aileler ilk günden beri yanlarında olan, seslerini duyuran Vatan Partisi’ne teşekkür etti.

 

 

“BU ÇADIRLARI ZAFERLERLE KALDIRACAĞIZ”

 

Ziyaret sırasında açıklama yapan Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, “556 gündür annelerimiz, babalarımız Diyarbakır’da bu terör partisinin önünde destan yazıyor.” dedi. 


Bursalı, “ Bu destan bütün Türkiye’nin destanı oldu. Annelerimizin gözlerindeki kararlılık, yüreğindeki ateş bütün Türkiye’nin kararlılığı oldu. Buradaki birlik, analarımızın sesi, babalarımızın sesi dünyayı titretti. İyi ki buradasınız, bütün milletimize güç verdiniz. Türkiye’yi buradan birleştireceğiz, Türkiye’nin sorunlarını buradan çözeceğiz.  Kardeşlerimize buradan kavuşacağız. Bu nöbet çadırını zaferlerle kaldıracağız. Ölmeyeceğiz, yaşayacağız! Hep beraber o kardeşlerimize kavuşacağız. Analarımız o kardeşlerimizle, babalarımız o kardeşlerimizle kucaklaşacak. Düğünler, bayramlar yapacağız. Eminiz bu bayramları buradaki kararlılık, analarımızın kararlılığı getirecek.” dedi.

 

 

FİDANLARIMIZI DAĞA GÖTÜRENLERLE FİDAN DİKTİLER 

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri, “Bir de bu kararlılığı görmek istemeyenler var. Onlar Türk milletinin parçası değil. İşte Türk milleti burada. Türk de biziz Kürt de biziz hepimiz Türk milletiyiz! Daha iki gün önce Diyarbakır Annelerinin yüzüne bakmayanlar, gözüne bakmayanlar, sesini duymayanlar, Pervin Buldanlarla gidip fidan diktiler. Burada gencecik fidanlarımızı dağa kaçıranlar, dağa götürenler orada fidan diktiler. O fidanlarınız yeşermeyecek, fidanlar buradan yeşerecek! Fidanlarımız dağdan gelecek, analarımızla kucaklaşacak. Diyarbakır orman olacak. Gerçek fidanları burada dikeceğiz. Son kardeşimiz gelene kadar buradayız, buradan zaferlerle ayrılacağız.” diye konuştu.

 

 

100’Ü AŞKIN KİŞİ VATAN PARTİSİ’NE KATILDI
 

Diyarbakır annelerine yapılan ziyaretin ardından Vatan Partisi heyeti üye katılım töreninin yapılacağı salona geçti. Burada yüzü aşkın Diyarbakırlıya Vatan Partisi rozeti takıldı. Yeni üye olanlara Aydınlık Gazetesi armağan edildi.Törene Diyarbakırlıların coşkusu damga vurdu. 

 

Törene katılanların isimleri şöyle; Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Öncü Gençlik Genel Başkanı Ferdi Tanhan, Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan, MYK Üyesi Bayram Yurtçiçek, Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Gürbüz, Öncü Kadın Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Gürkan, Diyarbakır İl Başkan Vekili Gıyaseddin Kırboğa, DSP İl Başkanı Ali Artun, Şıhbızın Dernek Başkanı Ersin Kaya, Osman Ocakları İl Başkanı Mehmet Yıldız, Ergani Gençlik liderleri Sezer Tekin ve Ramazan Tekin.

 

Törende açılış konuşmasını yapan Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı; “Diyarbakırlı Memo’yu, Edirneli Hasan’dan, Ankaralı Ahmet’ten koparmaya çalıştılar. Fakat başaramadılar. Çünkü Türk de biziz, Kürt de biziz, hepimiz Türk Milletiyiz. Bin yıldır kardeşiz. Bin yıldır aynı cephede savaşlar vermişiz. Şehitler vermişiz. Mezarların altında Türk’ü, Kürt’ü kucak kucak o şehitlerimiz yatıyor. Acıların devri bitti. 2014 – 2015’ten itibaren ordumuz, polisimiz, korucumuz ve sizler buranın kahraman insanları PKK terör örgütünü, HDP’yi açtıkları hendeklere, tarihe gömdünüz.“ dedi.

 

 

“HDP KÜRDÜMÜZÜN BAŞ DÜŞMANI”

 

Bursalı “HDP Kürdümüzün partisi değil, Kürdümüzün baş belası, en büyük düşmanı. Şimdi o teröristleri hendeklere gömdük, meclisten de indireceğiz. HDP’ye oy veren insanlar da bizim insanımız. Onlar da bu toprakların parçası. Onlara “Ey vatandaş bırak HDP’yi o çukurlara gömülüyor, o Amerika’ya bel bağlamış, Diyarbakır onun derdi değil. Diyarbakır’ın çarşısında Diyarbakır’dan bakmıyor Washington’dan bakıyor, Pensilvanya’dan bakıyor. HDP  kürdümüzün dertlerine çare olamaz.Gelin Türk Milleti’nin vatan bütünlüğüne, Kürt de biziz Türk de bizi diyenlerin birliğine, üretim ekonomisinin seferberliğine beraber katılalım, beraber Diyarbakır’ımızı şahlandıralım, beraber Türkiye’mizi şahlandıralım” diyeceğiz. Türkiye’yi üretim kurtaracak, üretim devrimi yapacağız, yapmak zorundayız. Ergani’nin köylülerini kambur ilan ettiler. Mustafa Kemal Atatürk “Köylü milletin efendisidir.” diyordu. Şimdi Vatan Partisi köylüyü yeniden Türkiye’nin efendisi yapacak. Üretim devriminin ilk ışıklarını Eryolu köyünden başlatıyoruz. Vatan Partisi duruma el attı. Eryolu köyüne geri döneceğiz, Eryolu köyünde yeniden meralarımızı kuracağız, hanelerimizi dikeceğiz. Bunun çalışmalarına başladık. Eryolu modeli bütün Türkiye’ye örnek olacak. Diyarbakır’ın hiçbir köşesinde bir tane işsiz gencimiz kalmayacak. Bu yiğit gençler üreten Türkiye’nin yıldızları olacak. Hiçbir partiye mecbur değilsiniz, geldiler söz verdiler yapmadılar farkındayız. Vatan Partisi diğer partilere benzemez, sizin gözlerinizin içine bakar. Şimdi Doğu Perinçek ve Vatan Partisi zaferinizi kutlamaya geliyor. “ diye konuştu.


 

DİYARBAKIRLI GENÇ: PKK’YI DOĞDUĞU YERDEN BİTİRECEĞİZ

 

Vatan Partisi neferi olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Aykut Eryılmaz, “Ben bir Diyarbakır genci olarak, bir Kürt olarak, Vatan Partisi’nin bir neferi olmanın heyecanını yaşıyorum. Biz bu kutlu yola 3 kişi çıktık. Şimdi 300 kişi olduk yarın 3 bin kişi olacağız çığ gibi büyüyeceğiz. Hep beraber Türkiye olacağız, vatanımızı birlik ve beraberlik ile büyüteceğiz. Biz Türkiye’nin incisi olsan Diyarbakır’dan Vatan Partisi’ni iktidar yapacağız. PKK’yı doğduğu yerden bitireceğiz ve mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.


 

“GENÇLERİMİZİ ELE GEÇİRMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

 

Vatan Partisi’nin terörle ezilmek istenen bölge halkının her zaman yanında olduğunu vurgulayan Hakan Çalım , “Bir zamanlar Diyarbakır’ı yıldız yapacağız diyerek bölgeyi yakıp, yıkarak yıldızlaştırmak isteyenler oldu. Bizler fabrika bacalarını tüttürerek, topraklarımızı topraksız köylüye verip  üretmesini sağlayarak bir yıldız yapacağız. Güzel Diyarbakırımıza, kadim medeniyetler şehrimize ve halkımıza söz veriyoruz; sizi yok etmek isteyenlerin kökünü kazacağız. Aslan gibi gençlerimizi emperyalist çıkarları için kötü alışkanlıklarla ele geçirmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz.  Devletimizin kararlı mücadelesi ile terörün başını eziyoruz. Artık halkımız, terörün baskısından kurtuluyor. Devletimiz terör sorununun üstesinden gelirken, Vatan Partisi’nin programını uyguluyor.Ekonomik sorunların, işsizlik sorununun çözümü de yine partimizin "kamucu ekonomi" ve "üretim devrimi" programı ile çözüm bulacaktır. Vatan Partisi’nin programlarını gerçekleştirebilmemiz için iktidar olmalıyız. Parti programlarımızın uygulanıyor olması umut verici ama tam manasıyla yatırıma destek veren, üretim odaklı, eşitlikçi bir programı Vatan Partisi uygular, uygulayacak. Bunu gören halkımız yurdun dört bir yanından Vatan Partisi’ne üye olmaya koşuyor.  Katılımlarla açılan yeni örgütlerimizin kararlı iktidar yürüyüşüne tanıklık ediyoruz.Hedefimiz halkımızın huzuru, refahı, gelişmesidir. Bu hedefle biz de Diyarbakır'dan iktidar yürüyüşümüzü başlattık.” diye konuştu.
 

Vatan Partisi’ne yeni üye olan Yılmaz Uçar, “ Ben ve yol arkadaşlarım Vatan Partisi’nin neferi ocaktan her zaman onur ve gurur duyuyoruz. Diyarbakırlıları bu kutlu davanın birer neferi yapmaya gayret göstererek mücadelemize devam edeceğiz. Her şey vatanımız, bayrağımız ve halkımız için.” dedi.


 

“PERVİN BULDANLARIN KARŞISINDA DİYARBAKIR ANNELERİNİN YANINDAYIZ”

 

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı yaptığı konuşmasında “Diyarbakır’ın sadece erkekleri mi yiğittir? Diyarbakır’ın kadınları da yiğit. Analarımız, bacılarımız, eşlerimiz, kardeşlerimiz onlar da yiğittir. Bakın bugün Diyarbakır Anaları tarih yazmaktadır. Destan yazmaktadır. Onların ünü Türkiye sınırlarını aşmıştır. Diyarbakır anneleri bugün vatan için, evlat için tuttukları nöbetle düşmanları titretmektedir. PKK’nın, HDP’nin bir numaralı korkusu olmuşlardır. Biz Vatan Partisi’nin Kadın Kolları olarak Pervin Buldanların karşısında Diyarbakır Annelerinin yanındayız. Son nefesimize kadar Diyarbakır Annelerimizin yanındayız. “ dedi.

 


“DİYARBAKIR’IN GENÇLERİYLE BİRLİKTE PKK’NIN AYAKLARINI KESECEĞİZ”

 

Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Ferdi Tanhan ise “Vatan Partisi var oldukça Diyarbakır’ın gençleri var oldukça Türkiye’yi hiç kimse bölemez, Diyarbakır’dan ilan ediyoruz. Diyarbakır bize imparatorluklar yadigarı, analar yadigarı, şehitler yadigarı. Diyarbakır’ın gençleriyle birlikte ilk önce ne yapacağımızı söylüyoruz: Bir; PKK’nın ayağı kesilecek. PKK’nın dağdaki ayağı, Kandil’deki ayağı kesilecek. PKK’nın Gara’daki ayağı nasıl kesildiyse onların ayağı öyle kesilecek. İki; PKK’nın meclisteki ayağı kesilecek. Şehirlerimizdeki ayağı kesilecek. PKK’nın her iki ayağını birden Diyarbakır’ın gençleriyle birlikte keseceğiz.” diye konuştu.