Diyarbakır Anneleriyle aynı nöbetteyiz

Vatan Partisi Öncü Kadın İstanbul, Diyarbakır annelerinin evlat nöbetinin 1. yılında nöbetteydi

Tarih:

1/3
2/3
3/3

Diyarbakır’da annelerin evlatlarını terör örgütü PKK’nın elinden kurtarmak için 3 Eylül 2019’da HDP önünde başlattıkları oturma eylemi birinci yılını doldurdu. Vatan Partisi Öncü Kadın, çocuklarını PKK’dan kurtarmak için eylem yapan annelere destek olmak için bütün il örgütlerinde eşzamanlı olarak basın açıklaması yapacaklarını ve temsili evlat nöbeti tutacaklarını duyurmuştu. Nöbetin İstanbul ayağı HDP Ümraniye İlçe Başkanlığı önünde, 13.00’de gerçekleştirildi. Diyarbakır annesi Fatma Bingöl, Şehit annesi Meryem Beşdaş ve Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD) Maltepe Şube Başkanı Sibel Karaoğlu da açıklamada bulunan isimler arasında.


Öncü Kadın İstanbul İl Başkanlığı adına açıklama yapan Öncü Kadın İstanbul İl Sekreteri Zeynep Ses’in açıklaması şu şekilde:
“Vatan Partisi Öncü Kadın İstanbul il örgütü yönetim kurulu adına hepinizi selâmlıyorum. Bu gün buradan, 365 gün dört mevsim Diyarbakır HDP il merkezi önünde evlât nöbeti tutan annelere, babalara kardeşlere selâm göndereceğiz... 3 Eylül 2019 günü HDP'nin kapısına dayanan cesaret Ana Hacire Akar'ın başlattığı ve can parçasını hainlerin elinden söke söke aldığı günün 1. yıldönümü!


Bu büyük günde bir yıldır sayıları 150'yi bulan aile ile her geçen gün katlanarak çoğalan umudu mayalayan, halka halka çoğalan 15 ailenin evladına sarılabildiği, diğer annelerin direncine direnç katan bir gün.


‘Başlarım sizin Kürdistan davanıza! Diyarbakır'da genç bırakmadınız’ diyen Ayşegül annenin günü!


‘Amerika'nın çıkarları için çocuklarımızı dağa götürdünüz; bizim size verecek bir tek çocuğumuz yok!’ Kararlı haykırışı tüm dünyaya ilân eden anaların günü...


14 yaşındaki çocuğu, kandırılarak kucağından alınan, Fatma Annenin ve Şevket babanın günü.


Bir yıldır her türlü hakarete, iftiraya, tehtide göğüs gererek dik duruşu ile insanlığın en ön cephesinde duran bir an bile vazgeçmeyen kadim kardeşliğimizi bize unutturmayan Şehit anaları ile kucaklaşıp yürek yüreğe duranların günü...

 

Başlattıkları haklı direniş ile sessiz çığlıklarını Almanya'ya kadar duyuran Maide anne ile birlikte atan kalplerin günü...
Haklılıklarını her geçen gün biraz daha anlayıp cesaretleri ile bizlere örnek olanların zamanı...


Bu cesur yürekler el ele vererek güzelim Diyarbakır şehrimizin türkülere konu olan Dağ kapı, Urfa kapı, Mardin kapı diye anılan kapıların tamamını emperyalist uşaklarının yüzlerine kapattılar.
Onların direnci sayesinde artık PKK başka çocukları kandıramayacak!

 

Mehmetçik’in art arda vurduğu aslan pençesi terör örgütünün ağababalarının korku ve telâşı her gün aldığımız haberlerle bizlere kadar geliyor.


Amerika'nın ‘kara gücüm’ dediği PKK eridikçe analar evlâtlarına kavuşacak! Buna olan inancımız tamdır.


Diyarbakır'da sadece evlâtlarını isteyen annelerin bu onurlu eylemini her fırsatta yaptıkları çeşitli açıklamalarla hedef saptırmaya çalışan HDP'li vekillerin türlü zalimliğini (ailelerin başına eşya fırltmak su dökmek, tehdit etmek psikolojik şiddet yolu ile yıldırmak bulundukları yerde halay çekmek) kınıyoruz.
‘Madem gerillaya vermeyeceksiniz neden çocuk doğuruyorsunuz’ sorusunu soracak kadar acımasız ‘demokratik’ zalimleri adeta destekleyen annelerin haklılığını görmezden gelenlere de bir çift sözümüz var...


Annelerin isyanı PKK'yı yenecek!


Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanımız Sayın Meltem Ayvalı ve partili kadın arkadaşlar eylemin ilk gününden beri ailelerin yanındadır.


Şu anda eş zamanlı olarak Türkiye'nin her ilinden, ilçesinden sesleniyoruz ve ilan ediyoruz!


Diyarbakır'da evlât nöbeti tutan annelerin yanındayız!
Öncü Kadın İstanbul il yönetim kurulu üyeleri ve tüm üye arkadaşlarımızla buradan selâm gönderiyoruz.

 

Dünyayı sarsan kovit salgını nedeniyle yanlarında değiliz!
Ama mesafeler bize engel değil buradan var gücümüzle haykırıyoruz! Aynı Nöbetteyiz!


Anaların öfkesi PKK'yı yenecek!”