Diyarbakır anneleri Türkiye'yi birleştirdi

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Denizli İl Başkanlığımızda Öncü Kadınlarla buluştu ve bir basın açıklaması yaptı

Tarih:

Basın açıklamasında Diyarbakır annelerinin mücadelesine değindi ve HDP’nin kapatılması gerektiğini belirtti. Vatan Patisinin dördüncü kez HDP’nin kapatılması için başvuru yaptığını belirten Ayvalı Diyarbakır Annelerinin HDP’nin gerçek yüzünü açığa çıkardığını söyledi.

 

 

DİYARBAKIR ANNELERİ TÜRKİYE’NİN VİCDANINI AYAĞA KALDIRDI!

 

Ayvalı “Hacire Ana’nın başlattığı oturma eyleminin sonuç alması ve terörle kararlı mücadele sonrası Türkiye’de oluşan güven ortamını evladını PKK’ya kaptıran diğer anneler içinde umut ışığı oldu. 2 Eylül tarihinde ikinci dalga oturma eylemi başlamış oldu. Evlatlarımızı Amerika’ya uşak yapamazsınız diyen annelerin evlat nöbeti bugün itibarıyla 55 kişilik eyleme dönüşmüştür. Biz Vatan Partisi öncü Kadın olarak duyar duymaz Diyarbakır’a gittik. Bizim ardımızdan başka kurumlarda destek ziyaretleri yaptı. Diyarbakır anneleri Türkiye’yi birleştirdi ve Türkiye’nin vicdanını ayağa kaldırdı. Böylece HDP’nin maskesini düşürdü. Biliyoruz ki HDP PKK’ya eleman devşirme merkezi haline geldi. Bu eylemle birlikte toplumun sözde solcu, sözde milliyetçi, sözde ilerici olduğunu söyleyen dar bir kesiminde HDP’yi kurtarma telaşı başladı. Fakat tüm bunlara rağmen Diyarbakır anneleri Türkiye’yi ayağa kaldırdı ve birleştirdi. Bu tarihte benzeri görülmemiş direnişlerden biridir. Evladını PKK’ya kaptırmış bir anne ile evladını PKK terörüne şehit vermiş bir anne Diyarbakır’da kucaklaştılar. İşte bu annelerin birleştirici gücü Türkiye’yi kurtaracak” dedi.

 

Bu ülkede orman kanunları değil de hukuk geçerli ise HDP’nin kapatılması gerekir. Annelerinin eyleminin sonuç alıcı olması ve başka annelerin ağlamamasının iki yolu var diyen Ayvalı, bir Türkiye’nin terörle mücadelesi kararlı bir şekilde devam edecek, Kandil beyaz bayrak çekecek iki HDP kapatılacak. İşte böyle olursa başka anneler ağlamamış olur dedi.

 

 

ÖRGÜTLÜ KADIN ÖZGÜRDÜR!

 

Kadının kurtuluşu ancak örgütlü bir mücadele ile mümkündür diyen Ayvalı, eğer bağımsız bir ülkede yaşıyorsanız kadın özgür ve başı dik olabilir. Emperyalizmin baskısı altındaki bir ülkede kadının özgür ve başı dik yaşaması mümkün değildir. Kadının kurtuluşu için, ulusun kurtuluşu için gelişmek, ilerlemek, çağdaşlaşmak için bütün kadınları Vatan Partisinde örgütlü mücadeleye çağırıyoruz. Ancak örgütlü bir kuvvet bu başarıları kazanabilir dedi.

 

Soçi mutabakatına da değinen Ayvalı, mutabakatın bölgede Amerika’nın varlığının sona erdiğini gösterdiğini söyledi.