Direnen İşçilere Vatan Desteği

Otobüs kaldırarak Gebze’ye gelen Parti yöneticilerimiz ve üyelerimiz, işçilerle kucaklaştı.

Tarih:

Amerikan IFF Aroma Fabrikası’ndan Tekgıda-İş Sendikası’na üye oldukları için atılan 30 işçi, direnişlerinin 67. gününde Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika binası önünde eylem yaptı. Eyleme 7’den 70’e katılım oldu. İşçiler eyleme aileleriyle geldi, çocuklar dövizler taşıdı.

 

Polis eylem öncesi bir TOMA ile güvenlik önlemi aldı. Geçen günlerde direniş çadırları yıkılan IFF işçilerine destek de büyük oldu. Otobüs kaldırarak Gebze’ye gelen Parti yöneticilerimiz ve üyelerimiz, işçilerle kucaklaştı. Direnişteki işçiler de IFF eylemine katılarak dayanışma gösterdi. DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş’te örgütlü Legrant işçileri, Petrol-İş’te örgütlü Ravago işçileri, Türk Metal üyesi Siemens işçileri, Tekgıda-İş’te örgütlü Knorr işçileri ile Evyap işçileri kortejler halinde yürüdü. Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, fabrikada Hollandalı ve Amerikalı yöneticilerin olduğunu belirterek “Açıklamamızı anlayacakları dilden yapacağız” dedi. 

 

Açıklama ilk olarak Tekgıda-İş Uluslararası İlişkiler Uzmanı Mehmet Yaşar tarafından İngilizce okundu. Türkçe açıklamayı okuyan Durdu da “Burada piknik yapmıyoruz. Özgürlüklerimizin kavgasını veriyoruz” dedi. Mücadelelerinin durdurulamayacağını ifade eden Durdu, “Karşımıza hangi yöntemle çıkarsanız çıkın direnişimizi kıramayacaksınız. Haklı olanın inancı ve gücüyle direnmeye devam edeceğiz. Kazanan IFF işçisi olacak. Türkiye işçi sınıfı olacak” şeklinde konuştu.