Direnen IFF İşçilerine Milletvekili Adaylarımızdan Destek

Kocaeli milletvekili adaylarımız, Gebze GOSB da direnen IFF işçilerini ziyaret etti

Tarih:

Kocaeli milletvekili adaylarımız, Gebze GOSB da direnen IFF işçilerini bayramın son günü ziyaret etti. Ziyarete Vatan Partisi Kocaeli İl Sekreteri Sabahat Cicioğlu, İzmit İlçe Başkanı Ali Tanrıkulu, milletvekili adayları Gökhan Onater, Mustafa Cerit, Orhan Kadıoğlu ve Sedat Kışla ile partililer katıldı.

 

Bayramlaşmanın ardından işçilerle sohbet eden Cerit “Sizlerin mücadelesini gerek kendim gelerek, gerekse sosyal medyada takip ediyorum. Organize sanayinde bulunan bütün işçilere örnek olduğunuzu biliyorum” dedi. İşçilerin mücadele ettikleri işyerinin Amerikan sermayeli olduğunu söyleyen Cerit “Örgütlenmenin önündeki engel yasaları yaptıranlar bizzat onlar. Kendi ülkelerinde işçiler sendikalı ama bizde istemezler. Başarı kazandığınızda, toplu sözleşme yaptığınızda, Avrupa’daki merkezlerin demokratlığından, hoşgörüsünden değil, kendi gücünüzden, birliğinizden, sizi destekleyen kurum ve sınıf kardeşleriniz sayesinde olacaktır. Siz bunu yaşayarak görmüşsünüz. Emek ve vatan mücadelesini birleştirmişsiniz. Teröre karşı bayraklarla yürümeniz, tüm işçilere örnek olmalıdır” diye konuştu. İFF mücadelesinin kazanılacağını vurgulayan Cerit “Zaferden sonra yine burada olacağız. Beraber kutlayacağız. Esas bayram o zaman olacak” dedi.

 

Meclis’teki partilerin içinde işçi, köylü aday olmadığına dikkat çeken Cerit şöyle devam etti: “Nasıl anlayacaklar burada nöbet tutanın halinden? Oysa üreten biziz, sizsiniz, işçiler, köylüler. Ama karar veren, yöneten, söz sahibi olan, yasaları yapan onlar. Vatan Partisi bunun yolunu açıyor. Yönetimlerinin ve milletvekillerinin yarısının emekçi olmasını esas alıyor. Bundan sonra da Vatan Partisine sadece oy vermeyin. Kimse oy deposu değildir. Üye olarak, yönetici olun, milletvekilliğine, belediye başkanlığına, belediye meclis üyeliklerine aday olun. Ülkemizi bizler yönetelim, beraber yönetelim.”