Devrimci Efe Durmuş Uyanık Anıldı

Geçen sene eylül ayında yitirdiğimiz Aydınlık hareketinin köylü önderi Durmuş Uyanık mezarı başında anıldı.

Tarih:

Geçen sene eylül ayında yitirdiğimiz Aydınlık hareketinin köylü önderi Durmuş Uyanık mezarı başında anıldı. Uyanık’ın, yoksul köylünün toprak mücadelesine ve aydınlanmasına hayatını adadığı Söke’nin Avşar Köyü’ndeki programda, mücadele arkadaşları Durmuş Uyanık’ı anlattı.


Sade yaşantısı ve mücadelesiyle herkese örnek olan Durmuş Uyanık’ın anmasına sevenleri ve mücadele arkadaşı katıldı. 2012 yılında Silivri’den yazdığı mesajı Uyanık’ın mezar taşına işlenen Genel Başkanımız Doğu Perinçek de anmaya telefonla bağlandı. Uyanık’ı anlatan Perinçek, “Durmuş Uyanık bizim son yarım yüz yılımızın unutulmaz kahramanlarından. Hepimizin Durmuş ecesi, ece biliyorsunuz ağabey demek. Dağlarda taşlar üzerinde ceylan gibi sekerken kendi buluşlarıyla geldi, örgütlü, partili devrimci mücadeleye katıldı. Her dönemde büyük mücadeleler ve sınavlar verdi, herkese hepimize örnek oldu. Durmuş Uyanık’ın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.


12 Mart anılarını ve Aydınlıkçıların Beşparmak Dağları’ndaki mücadelesini anlattığı Aşılı Zeytin kitabının anısına, mezarı başına zeytin ağacı dikilen Uyanık’ın mezar taşına “Üryan geldi, üryan gitti” yazıldı. Sevenleri ve mücadele arkadaşları ağabeylerini mücadelede yaşatma sözü verdi.