"Davutoğlu Tehlikeli Sularda Geziyor"

Genel Başkan Yardımcımız E. Korg. İsmail Hakkı Pekin, Davutoğlu'nun röportajının ardından konuştu.

Tarih:

Başbakan Davutoğlu Suriye’de kara harekatının şart olduğunu belirterek ‘Türkiye rol almaya hazır’ dedi. Genel Başkan Yardımcımız E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Davutoğlu’nun tehlikeli bir girişim içinde olduğunu belirtti.

 

Davutoğlu, CNN International’dan gazeteci Christiane Amanpour’un sorularını yanıtladı. Davutoğlu, “Kara operasyonu da dahil mi?” sorusuna da “Evet, elbette. Bütünleşmiş bir stratejiye ihtiyaç var. Aksi takdirde, DAEŞ’e karşı karadan operasyon düzenlerken sahada güç boşluğunun devam etmesi, DAEŞ’in yerine başka bir terörist grubun ortaya çıkmasına sebep olur. Suriye krizini kapsamlı şekilde çözmeliyiz” karşılığını verdi.

 

PEKİN: TEHLİKELİ GİRİŞİM

 

Davutoğlu’nun CNN International’da gazeteci Christiane Amanpour’a söylediklerini değerlendiren Genel Başkan Yardımcımız eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Davutoğlu’nun tehlikeli sularda gezdiğini bildirdi. Pekin şu değerlendirmeyi yaptı: “Davutoğlu’nun açıklaması önümüzdeki dönem için yeni sıkıntıların habercisi. Tehlikeli gidişin göstergesi. Davutoğlu, Türk ordusunu ABD’ye kara gücü yapmaya çalışıyor. Ben TSK’nın bu girişime ‘Evet’ diyeceğini sanmıyorum. IŞİD denen örgütü bölgeye kim getirdi. ABD, İsrail, Suudi Arabistan... Bir de AKP Hükümeti. Suriye olayları başlamadan böyle bir örgüt ortada yoktu. Şu anda Türkiye’nin yapması gereken ABD’nin kara gücü olmak değil. Derhal Esad yönetimi ile işbirliğine gitmek, muhaliflere desteği kesmek ve sınırları Suriye’de faaliyet sürdüren terör örgütlerine tamamen kapatmak. Özellikle Rusya’nın bölgeye geldiği bir ortamda Türkiye çok dikkatli davranmalıdır. İran, Suriye, Irak ve Rusya ile birlikte hareket ederek bölgenin teröristlerden temizlenmesine yardımcı olmalıdır. Yapılacak iş budur.” 

 

Pekin, IŞİD’in Türkiye faaliyetlerine dikkat çekerek, güvenlik güçlerinin IŞİD’le ilgili operasyonlarını hızlandırmasını ve istihbari çalışmalarını en üst seviyeye çıkarmasını da istedi.