Cumhurbaşkanlığına dilekçe

Mehmetçiği küçük düşüren 15 Temmuz afişleriyle ilgili sorumlular hakkında işlemlerin başlatılması için Cumhurbaşkanlığına dilekçe sunuldu.

Tarih:

Amerikancı FETÖ darbesinin birinci yıldönümü yaklaşırken üzerinde “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayesinde” yazısı ve Cumhurbaşkanlığı logosu bulunan, Türk milleti ile ordusunu karşı karşıya ve Türk askerini zavallı ve korkak şekilde resmeden afişlerle ilgili olarak, bu afişlerin hazırlanması ve yayılmasında sorumluluğu bulunan yetkililer ve diğer kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep eden dilekçe Cumhurbaşkanlığı’na sunulmuştur.

 

18.07.2017

 

Sayı: 10-2017/96
Konu: 15 Temmuz Afişleri Hk.


TÜRKİYE CUMHURİYETİ
CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA

 

Geçtiğimiz günlerde Amerikancı FETÖ darbesinin birinci yıldönümü yaklaşırken üzerinde “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayesinde” yazısı ve Cumhurbaşkanlığı logosu bulunan, Türk milleti ile ordusunu karşı karşıya ve Türk askerini zavallı ve korkak şekilde resmeden afişler, Türkiye çapında billboardlara, toplu taşıma araçlarına asılmış ve sosyal medyadan yayınlanmıştır.


Bugün biliyoruz ki 15 Temmuz 2016 ABD – FETÖ darbe teşebbüsünün ezilmesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin milletimizle birlikte direnmesinin belirleyeci bir rolü olmuştur.


Kaldı ki ordumuz 24 Temmuz 2015’ten bu yana, vatan bütünlüğü için bölücü terör örgütü PKK ve onun sınır ötesindeki unsurlarına karşı etkili bir mücadele yürütmekte, millete yönelen bölünme tehdidini göğüslemekte ve boşa çıkarmaktadır.


Bu koşullarda ordunun itibarına yapılan bu tür saldırılar, orduyu milletle karşı karşıya gösterme girişimleri en başta milletin vicdanı derinden yaralamaktadır. Türk milleti, içte ve dışta önemli tehditlerle karşı karşıyayken, sınır içi ve sınır dışında terörle kahramanca mücadele eden TSK’nın itibarına yapılan saldırılar kabul edilemez. Mehmetçiğe yapılan her türlü itibarsızlaştırma girişimi en çok Türkiye düşmanlarını sevindirmektedir.


Mevcut durumda korunması gereken hukuki değer en başında Türk milletinin vicdanı, her gün şehit veren Türk milletinin ordusunun itibarı, savaş kabiliyeti ve inancıdır.


Bu hususta ilgili afişlerin hazırlanması ve yayılmasında sorumluluğu bulunan yetkililer ve diğer kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.
Saygılarımızla.

 

 

Utku Reyhan
Vatan Partisi Genel Sekreteri