"Cumhurbaşkanlığı Sistemine Hayır" bildiri dağıtımına engel

Ankara'da Çankaya İlçe Başkanlığımızın bildiri dağıtımı OHAL gerekçe gösterilerek engellendi.

Tarih:

Çankaya İlçe Başkanlığımız, Kızılay’da “Milli Seferberlik İçin Güçlü Meclis Güçlü Hükümet, Cumhurbaşkanlığı Sistemine Hayır!” başlıklı bildiri dağıtmak istedi. Bildiri dağıtımı, Olağanüstü Hal Kanunu gerekçe gösterilerek engellendi.

 

Bu duruma tepki gösteren Ankara İl Sekreterimiz Özcan Güven bir açıklama yaptı.

 

Ankara Valisi Ercan Topaca’ya seslenen Güven, “Anayasal hakkımız olan propaganda faaliyetlerimizi engellemekten vazgeçin. Emniyet yetkilileri Ankara Valiliğinin OHAL Kanununa dayanarak aldığı yasak karından dolayı bildirimizin dağıtımını engellediler. Oysa Valiliğin aldığı yasaklama kararında siyasi partilerin bildiri dağıtamayacağına ilişkin bir karar bulunmamaktadır. Ayrıca alınan yasak kararı milletimizin can ve mal güvenliğinin sağlanması ve kamu düzeninin korunması amaçlarıyla ilgili olduğu belirtilmektedir. Vatan Partisi’nin bildiri dağıtması bu kararların uygulanmasına engel değildir. ” diye konuştu.

 

Güven, Topaca’ya “Sorun Bildirinin İçeriği mi?” sorusunu yönelterek, şunları söyledi:

 

“Milletimizin birliğini hedef alan bu girişime karşı milletimizi aydınlatma, kamuoyu oluşturma ve girişimin geri çekilmesini sağ- lamaya yönelik siyasi çalışmalarımız engelleniyor. Vatan Partisi milletimizin birliği, vatanın bütünlüğü ve terörle mücadele konularında son derece hassastır. Bunlarla ilgili alınacak bütün tedbirleri sonuna kadar destekliyoruz. Ancak Vatan Partisi’ne bildiri dağıttırmamak, ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne karşı propagandasına engel olmak, Anayasa’ya ve Siyasi Partiler Yasası’na aykırıdır.”