Cumhurbaşkanı Adayımız Doğu Perinçek, Ergün Atalay ile görüştü

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Doğu Perinçek, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile bir araya geldi

Tarih:

1/2
2/2

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay ile bir araya geldi.

 

Seçim çalışmalarına devam eden Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek, bugün Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu olan Türk-İş’i ziyaret etti. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından karşılanan Vatan Partisi heyetinde Perinçek’in yanı sıra Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İşçi Sendika Büro Başkanı Yıldırım Koç da yer aldı. Görüşmede öne çıkan başlıklar şu şekildedir;

 

 

‘ABD’NİN KANDİL’DEKİ SIĞINAKLARINI GÖRECEĞİZ’

 

Vatan Partisi’nin Türk-İş’in düzenlediği her etkinlikte yer aldığını, işçi sınıfının eylemlerine her zaman örgütüyle destek verdiğini söyleyen Atalay, “Partiniz her zaman her yer de hem konfederasyonumuzun hem de işçilerimizin yanında oldu. Bu yüzden sizlere teşekkür ediyoruz. Ayrıca seçimlerde de size başarılar diliyorum” dedi. Atalay açıklamasında seçim atmosferinden kaynaklı Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kandil’e düzenlediği operasyonların siyasetçiler tarafından görmemezlikten gelindiği yönünde eleştirilerde de bulundu. Atalay şunları dile getirdi: “Bu seçim atmosferinde maalesef 15 Temmuz’u bazen görmemezlikten geliyorlar. Kandil’i küçümseyenler var. Benim için Kandil operasyonu seçimden daha önemli. Çünkü Kandil, 15 Temmuz benim ülkemi 40 yıl geriye götürdü. Ülkemizde işsizlik varsa başlıca sebeplerinden biri de terör. Kandil dünyanın en büyük terör bataklığı. 15 Temmuz’u, Kandil’i bilmeden siyaset yapmak hiç doğru şeyler değil. Kandil alındıktan ve oraya Türk bayrağı dikildikten sonra belki de ABD’nin oradaki tünellere, cephaneliklere ne kadar yığınak yaptığını göreceğiz. Bilenler biliyor.”

 

 

‘EMEK VE VATAN MÜCADELESİNİ BİRLEŞTİRDİ’

 

Türk-İş’in işçi hareketlerinde her zaman emek ve vatan mücadelesini birleştirdiğinin altını çizen Perinçek de şu ifadelere yer verdi: “Türk-İş, Türkiye’mizin temel kurumlarından biridir. İşçimizin temsilcisidir. Her zaman başkanımızın önderliğinde emek ve vatan mücadelesini birleştirdi. Türkiye’nin önündeki dönemde bu çok önem kazandı. Türk-İş bu konularda iyi sınavlar verdi. Türk-İş’in teröre karşı mücadelede örnek tavır aldığını görüyoruz. Bu terörün arkasında ABD’nin olduğunu biliyoruz. İşte tam da burada hep birlikte olacağız. Türk-İş’e ziyaretimizin asıl nedenlerinden biri de ekonomik kriz. Ekonomimiz çok zor durumda. Türkiye borç batağında ve çırpınıyoruz. Artık emeğin haklarının savunulması vatanın birliğini savunmakla birleşti. Buralarda da Türk-İş ile birlikte olacağız. Güçlü emek, güçlü işçi sınıfı vatan savunmasının da en büyük güvencesidir.”

 

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.