Çözüm Perinçek Eskişehir Mitingi

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Dr. Doğu Perinçek, Eskişehirlilerle buluştu

Tarih:

Cumhurbaşkanı Adayı ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Eskişehir'in Çifteler ilçesinde düzenlediği 'Çözüm Perinçek' mitinginde konuşuyor...

 

İşte Perinçek'in açıklamalarından öne çıkanlar:

 

Büyük dolar krallarını Avrupa'dan getiriyor, faizler geliyor Türkiye'yi bunlar yönetiyor. Sen burada tarlada ter döküyorsun; borsalarda alın terinin ürünü olan üretimin paylaşılıyor. Siz kenarda durdukça onlar Türkiye'yi yönetmeye devam edecek. Değerli kardeşlerim artık Türkiye'yi sizin kenarda duramayacağınız bir döneme giriyor. Şu anda Türkiye beş yüz milyar dolar borçlu hep birlikte milletçe borçluyuz. Bugün AKP hükümeti ile yürütülen politika borçlanmadır. Borç faizleniyor sonra tekrardan borç isteme dönemine gidiliyor. Türkiye ye haciz geliyor şu an da hacizciler Türkiye'nin kapısını tak tak tıklıyor. O nedenle sizin üretim sürecinde harcadığınız giderleriniz artıyor ama üretiminden gelir gelmiyor. O yüzden çiftçi üretime geçemiyor. Çiftçiye üretmesi için güç vereceğiz; Vatan Partisi'nin programında bu var. Geçenlerde İran'daydım. İran'da mazotun fiyatı Türk parası ile 26 kuruş peki Türkiye'de mazot ne oldu? Altı liraya doğru gidiyor. Bölgemizde ikinci İsrail kurulmasını bölge ülkeleri olarak el ele verelim bunu engelleyelim ve ikincisi iki ülkenin ihtiyacı olan ihracatı serbestçe yapalım mazot iki lira olacak. Eğer Türkiye Amerika yönetiminde olmazsa İran mazotu ve benzini ucuz olarak Türkiye'ye vermeye hazır. Eğer biz İran ile teröre karşı beraber hareket ile edersek mazotu Türkiye'ye iki liradan verebileceğini söylüyor.

 

ABD ve İsrail birlikte Türkiye'ye karşı askeri tatbikatlar yaptı ve yapıyor.

 

Amerika 19 Mart'tan 29 Mart'a kadar İsrail ile birlikte askeri tatbikat yapıyor. Peki niye? Doğu Akdeniz'in kaynaklarını kullanabilmek için bunu da ancak silah ile yapabilecek. Bunlara karşı direnmeden, Türkiye'nin önünde aydınlık olmaz, üretim olmaz hepsi Mehmetçiğin kanı ile akıp gider. O yüzden Vatan Partisi'nin çözümleri var. Nedir bu çözümler; en başında Amerika ile beraber işbirliği içinde olmaz. Fırat Kalkanı Harekatı sürecinde bu karar verildi, Amerika'ya karış duruş için. Şimdi yeniden bir karar vakti. HDP/PKK'nın koludur. Çifteler halkı sizde biliyorsunuz. Şimdi HDP meclisin göbeğinde olursa PKK mecliste olmaz mı?

1/3
2/3
3/3