ÇKP Dışilişkiler Bakanından Doğu Perinçek'e Mektup

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Dış İlişkiler Başkanı Song Tao, Vatan Partisi'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek, Çin'in COVID-19 koronavirüse karşı yürüttüğü mücadele kapsamında Çin Komünist Partisi yönetimindeki Çin Hükümetine ve halkına bir destek mesajı gönderdi.

 

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Dış İlişkiler Başkanı Song Tao, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e teşekkür mektubu yolladı.

 

Song Tao mektupta Doğu Perinçek'e koronavirüse karşı mücadelede Çin Halkı'na, Çin Komünist Partisi'ne ve Çin Hükümeti'ne verdiği destekten ve duyduğu güvenden ötürü teşekkürlerini iletti.

 

ÇKP Dış İlişkiler Başkanı, yeni koronavirüs salgınının çıkışından beri Çin Komünist Partisi Genel Sekreteri Xi Jinping liderliğinde tüm ülkede seferber olduklarını, tüm halkı hastalığın önlenmesinde ve kontrolünde en kapsamlı, titiz ve dikkatli önlemlerin alınması noktasında birleştirdiklerini söyledi.

 

Song, Çin'in koronavirüse karşı mücadelesini anlattığı sözlerine şöyle devam etti:

 

"Çin halkının, alınan teknolojik önlemler ve Türkiye gibi dost ülkelerin de desteğiyle bu virüsle mücadele edecek kapasitemiz olduğuna inancı tamdır. Çin hastalığın yayılmasını önlemek üzere gösterdiği olağanüstü çaba ile sadece kendi halkının güvenliğinden ve sağlığından değil aynı zamanda uluslararası kamu sağlığından da sorumluğu olduğunu göstermektedir. Uluslararası toplumla şeffaf ve açık yöntemlerle iletişimi ve işbirliğini yoğunlaştırmaya devam edeceğiz."

 

 

'EL ELE VERELİM'

 

Çin Komünist Partisi'nin, Vatan Partisi ile ileri ilişkilerine çok önem verdiğini söyleyen Song Tao, mektubunu şöyle tamamladı:

 

"İki parti arasında farklılıklarımızı korurken, karşılıklı saygı ve öğrenmeye dayalı ortak değerlerimizi büyüterek işbirliğini geliştirmeyi arzu ediyoruz. Çin ile Türkiye arasındaki stratejik işbirliğine dayanan ilişkiyi ilerletmek üzere sizinle el ele verelim."